Blog

Bucket list en goede voornemens 2016

Een nieuw jaar vol kansen ligt voor ons klaar om kleur te geven. En daar heb ik ontzettend veel zin in! 2015 was een jaar vol mooie momenten en ik heb al eerder gezegd dat het een tikkeltje lastig gaat worden om dit onvergetelijke topjaar te overtreffen. Van onze verloving tot ons eerste huis, een vast contract en prachtige reizen… Geweldig! We hebben onwijs hard gewerkt in de tussentijd, maar mochten ook ultiem genieten en dat hebben we dubbel en dwars gedaan. En nu is het tijd voor een fris jaar, ik ben 24 geworden en 2016 is aangebroken. What’s next? Ik vertel je wat er op mijn bucket list staat en wat mijn goede voornemens zijn voor 2016. Of dat gaat lukken? De tijd zal het leren!

Ja, ik wil! – 2016 wordt het jaar waarin Jord en ik gaan trouwen! We kunnen stiekem niet wachten en hebben ontzettend veel zin in deze mooie dag. We zijn al volop bezig met plannen en organiseren en eigenlijk gaan we als een speer. Natuurlijk staat dit bovenaan onze bucket list, een dag die we nooit meer gaan vergeten. Can’t wait!

Fit – Tijd om weer lekker aan de slag te gaan met bewegen en een fit lichaam krijgen. Ik moet natuurlijk wel straks in de witte jurk passen waar ik vroeger al van droomde. En extra handig lijkt mij ook dat ik het feest goed zal volhouden, daar is wel even een betere conditie voor nodig. Met de bruiloft als ultieme stok achter de deur hoop ik lekker fit 2016 door te dansen/jumpen/hardlopen/ squatten/ alles-wat-maar-fit-maakt-yay! Tijd om healthy aan de slag te gaan!

Euromast – Ik kan niet goed omschrijven waarom ik zo graag specifiek de Euromast op zou willen, maar het lijkt mij een hele mooie ervaring met een prachtig uitzicht. Echt iets wat ik dit jaar hoop te doen!

Kopenhagen – Hoe vol en indrukwekkend 2015 was qua reisjes, zo leeg ligt 2016 nu nog voor ons. We hebben nog niks gepland qua plekken die we gaan bezichtigen en bewonderen, maar Kopenhagen staat heel hoog op mijn wishlist en ik hoop dit jaar deze prachtige stad te mogen bekijken. Zin in!

52 boeken lezen – Het afgelopen jaar heb ik mijzelf overtroffen wat lezen betreft, wat heb ik daar ontzettend van genoten! Ik las 39 boeken uit en beleefde daar echt veel plezier door. Eindelijk even dat momentje voor mijzelf en helemaal ontspannen… Perfect! Dit jaar ga ik voor de méga uitdaging (voor mij echt een flinke challenge, maar ik heb er zin in) om een boek per week te lezen. Pff heftig! Dan moet ik mijzelf wel dwingen meer tijd voor mijzelf te nemen. Gelijk twee vliegen in een klap. Perfect! Ik ben heel benieuwd of dit mij gaat lukken…

Op de top van een berg staan – Als ik denk aan bergen dan begin ik al te stralen. Ik hóu van bergen en vind het er echt waanzinnig mooi. Hopelijk kunnen we dit jaar een bezoekje brengen aan de bergen en mooie wandelingen maken. Heerlijk!

Kanotocht – Wie mij een beetje kent, weet dat ik heel erg kan genieten van kanoën. Lekker varen over het water en mooie plekken ontdekken, echt waanzinnig mooi vind ik dat. Ik hoop dat we in 2016 de kans krijgen om een mooie tocht te maken.

Minder moeten – De agenda was tot op de dag van vandaag heel goed gevuld. Hij liep dan ook regelmatig over en zo leefde ik van hoogtepunt naar hoogtepunt. Echt geweldig dat het zo goed ging, maar ik ben wel bewust van het feit dat ik ook af en toe even op de rem moet trappen, anders kan het een overload worden en slurpt het energie in plaats van dat het energie geeft. Daarom wil ik beter opletten dat ik meer mag doen en ruimte heb om echt te genieten en de indrukken kan verwerken in plaats van moetje naar moetje ga leven.

Een kookboek verkennen – Stiekem vind ik het echt wel leuk om te koken en te bakken, maar ik ben een beetje bang dat ik het verpruts. Maar oefening baart kunst! Daarom lijkt het mij heel lekker om een mooie taart te gaan bakken en een kookboek te gaan verkennen. Zo leuk om te blijven proberen en nieuwe maaltijden te creëren. Wat een fijn vooruitzicht!

Achtertuin – Het huis is zo goed als af (je ziet altijd wel dingetjes die je misschien anders zou willen, maar niet alles hoeft gelijk 100% perfect te zijn in onze ogen), alleen de achtertuin verdient nog flink wat aandacht. Dit voorjaar hebben we op de planning staan om de hele achtertuin te transformeren tot een mooie plek waar je echt kunt ontspannen. Ik kan niet wachten om in de zomer er lekker van te kunnen genieten.

10 films bekijken – Haha die films achtervolgen mij! Wat vind ik het leuk als ik eenmaal een film kijk, maar het gebeurt echt zelden dat ik het doe. 10 films moet toch haalbaar zijn dit jaar? Ik ga ervoor!

Enjoy the little things – Dit voornemen is een hele belangrijke, al klinkt het zo eenvoudig en simpel. De praktijk is wel anders: hup, genieten van de kleine, mooie momentjes om ons heen. Daar wordt 2016 nog mooier van!

Ik ben klaar voor 2016 en heb er zin in! Wat staat er op jouw bucket list van 2016?

Liefs Dagmar

Follow me on
Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.