11 feitjes over mij die je nog niet wist…

11 feitjes over mij die je nog niet wist…

Dagmar BoerOp mijn blog deel ik dagelijks persoonlijke artikelen en ik verklap al veel over mijzelf. Maar natuurlijk is er geen ruimte om álles te vertellen, om nou alleen maar feitjes over mij te lezen zou ook mega saai zijn haha. Zou ik mijn blog dan Valerie feitjes noemen? Hashtag nee bedankt. Daarom deel ik in dit artikel 11 feitjes over mijzelf die jullie (denk ik) nog niet over mij weten, zo leer je mij een beetje beter kennen… 

♧ Ik ben bang voor spinnen. Nee niet zo’n beetje ook! Er kroop een keer een zwart spinnetje over de tafel (zo’n 15 jaar geleden inmiddels… detail) en toen heb ik echt het wereldrecord sprinten naar de deur verbroken. Sindsdien durf ik dus echt drie keer niks als ik ook maar een spin zie. En voor de mensen die zeggen ‘Maar een spin is banger voor jou, dan jij voor hem!’ hashtag doei. Heb je ooit een bange spin gezien? Nou ik niet! 

♧ Aansluitend detail, ik durf zelfs geen vlieg kwaad te doen. Heel erg letterlijk, zelfs als ik op een miertje sta dan voel ik mij schuldig. Dus als er een gek diertje door het huis kruipt of in de tuin te vinden is, dan heb ik misschien het lef om er een glas op te doen om het te vangen, maar verder dan dat kom ik niet. Held op sokken! 

♧  Hoezo kunnen vliegtuigen blijven vliegen? Mijn fascinatie voor vliegtuigen is Groot met een hoofdletter. Ik kan, als ik een vliegtuig zie, écht staren totdat het aan de horizon is verdwenen en dan nog een kwartier blijven napraten over hoe vreemd het is of wonderlijk dat het in de lucht blijft hangen. En dat met wel 300 passagiers en méga koffers aan boord… Ja, en dat bij elk vliegtuig. Oepsie! En ik roep dan ook nog eens heel hard ‘WOOOW’ bij het zien van elk vliegtuig, mijn vriend zegt dat hij zich niet schaamt, maar ondertussen…

♧ Ben ik wel een echte vrouw? Dit wordt namelijk een echt feitje waardoor mensen mij misschien vreemd gaan aankijken. Ik vind chocolade namelijk helemaal niet zo lekker. Zo, nu staat het officieel online. Ik eet het eigenlijk alleen als er écht niets anders in huis is (we hebben standaard een goedgevulde koelkast). Een chocholadeletter op z’n tijd vind ik wel heel lekker, maar gelukkiger ervan word ik niet. Mij maak je blijer met snoepjes, koekjes of… pizza!

♧ Ik was echt verliefd op elke hond die ik zag en toen we vroeger een hondje mochten uitzoeken, was ik door het dolle heen. Ik vond het zo leuk dat we een hond hadden, het was een Engelse Cocker Spaniël in drie kleuren en ze heette Lajka. Toen mijn ouders gingen scheiden, moesten we een stuk kleiner wonen en konden we haar niet meer meenemen. Toen mochten we een kat uitzoeken, Poes hoefde ook niet uitgelaten te worden. Ik was een hondenmens, maar ik ben nu ook zeker een fan van katten. Ik zou niet zonder Poes willen én kunnen. She’s so fluffy I’m gonna die!

Poes

♧ Ik kan niet remmen – althans ik neem aan dat bomen, hellingen en cameramannen (echt gebeurd!) niet meetellen als ik het heb over schaatsen, skiën en skaten. En wat die tip over de pizzapunt betreft… In de praktijk lukt die letterlijk bij mij voor geen meter. Ik eet die pizzapunt liever dan dat ik het kan toepassen met sport.

♧ Ja, dit feitje hebben jullie misschien al gemerkt. Ik ben een doorgeslagen optimist. Ik word zelfs blij van een verkeersbord die een smile laat zien als men de juiste snelheid aanhoudt… Is dat nog gezond? Of van een trein waarbij de deuren voor je neus stoppen, ja echt!

Mijn liefde voor bergen is letterlijk groot! Alleen overschat ik mijzelf soms een beetje, maar het toppunt moet ik wel elke keer halen… Ik vind het heerlijk om te wandelen in de bergen en ga daarom ook extra graag naar Polen (Zakopane) en Oostenrijk. 

♧ Wat een bekentenis is dit toch… Ja, het is waar. Ik heb gehuild bij de film Frozen. Maar het was toch ook zo mooi en de liedjes waren fijn en en en… OLAF!

Ik ben héél slecht in topografie. Ik ging niet vaak naar school vanwege mijn gezondheidssituatie toen we er les in kregen en daardoor zorg ik regelmatig voor vreemde, maar hilarische situaties. Nijmegen zie ik dan ook nog vaak aan voor Nieuwegein en Amersfoort voor Apeldoorn. En elke stad aan het water met een brug ervoor noem ik graag Zaltbommel… Laten we zeggen dat ik eraan werk *bladert intensief door Google Maps*

♧ Een leuk feitje over mij om mee af te sluiten: ik kan erg snel lezen (dit is ook erg handig in verband met mijn werk) en ik heb een fotografisch geheugen. Ook kan ik hele stomme feitjes daardoor makkelijk onthouden, zolang het mij maar interesseert of boeit. Tijdens mijn studie gaf ik soms hele flauwe antwoorden bij tentamens die letterlijk dezelfde zinnen bevatten als uit het boek inclusief paginanummer! Als ik een vraag voor mij zag, kon ik namelijk precies ‘zien’ op welke pagina het stond en waar op de pagina ik ongeveer het antwoord kon vinden, heel bizar maar ook ontzettend handig. De reacties van docenten waren onbetaalbaar…

Wist jij van bovenstaande feitjes af of is het echt een verrassing?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 58 reacties.

 1. Kelly

  Ahhh wat leuk om te lezen! Ik vond Frozen ook momenten best onroerend hoor hihi. Ik kan ook ontzettend snel lezen en mijn vriend leest zo ontzettend traag haha! Leuke weetjes! Ik onthou ook een heleboel (stomme) feitjes en soms vraag ik mij af waarom ik dat onthou..
  Kelly onlangs geplaatst…Blush Professional – 120 colour eyeschadow paletteMy Profile

 2. Deisy

  Leuke feitjes om over je te weten :-) Ik ben ook slecht in topografie overigens haha… dus dat herken ik wel. Alleen ben ik gewoon niet meer te redden denk ik en heb ik het maar opgegeven. En dat fotografisch geheugen herken ik ook: zo vervelend soms. Dan onthoud ik niet dat ik mijn mobiel telefoon in mijn tas nog moet stoppen, maar wel de eerste paar cijfers van pi.. Zucht!
  Deisy onlangs geplaatst…Een skill om te beheersen: complimenten aannemenMy Profile

 3. Petra

  Hoera voor de doorgeslagen optimist. Niets mis mee. Waren maar meer mensen zo als jij. Dat laatste punt heb ik ook.ik lees vliegensvlug en kan mij veel dingen tot in detail herinneren. Jij bent overigens de eerste vrouw die ik ‘ken’ die niet gek is op chocolade. Leuke feitjes om te lezen.
  Petra onlangs geplaatst…Waar dromen werkelijkheid wordenMy Profile

 4. Marloes

  Ah wat een leuke feitjes op een rijtje zo! Leuk om deze dingen van je te weten. En een fotografisch geheugen is alleen maar superhandig! Zeker met lezen en op school vroeger, hihi :-)! Dan moet ik gelijk denken aan Mike uit de serie Suits!
  Marloes onlangs geplaatst…Hennep in voedings- en huidverzorgingsproductenMy Profile

 5. Amy

  Haha, spinnen.. Ik ben er ook doodsbang voor! Tijdens mijn studie heb ik ooit tot midden in de nacht in de keuken van het studentenhuis op Huisgenootjes gewacht omdat er een mega spin op de muur bij mijn bed zat. Noooo way dat ik dan ga slapen! ;)
  Amy onlangs geplaatst…Tag | TV SeriesMy Profile

 6. Anouk

  Haha, wat grappig die fascinatie voor vliegtuigen.. ze zijn ook echt heel bijzonder. NIET van Chocolade… fijn… dan blijft er genoeg over nu die fabel van er is te weinig in 2020 ook opgelost dan he ;-)! Fijne dag gewenst! Liefs.
  Anouk onlangs geplaatst…Sleeperz Hotel NewcastleMy Profile

 7. Frauke

  Superleuk om zo wat meer over je te weten te komen! Ik herken ook nog best wel veel dingen, zo lust ik ook niet graag chocolade en ben ik ook bang van spinnen haha! En jaaa een trein die voor je neus stopt, daar word je toch instant vrolijk van? :D X
  Frauke onlangs geplaatst…Beauty: downsizing my stashMy Profile

 8. Denise

  Wat een leuke feitjes! Ik heb ook een fotografisch geheugen, erg handig met toetsen soms, hihi. Een vriendin van mij bekende gisteren ook dat ze niet zo van chocolade houdt, onbegrijpelijk haha ;)
  Denise onlangs geplaatst…Verjaardag cadeautjes!My Profile

 9. Whitney

  Die angst voor spinnen kan ik met je delen. Dat je een optimist ben is mij niet ontgaan, één van de redenen dat ik je blog ben gaan volgen komt daardoor. :)
  Whitney onlangs geplaatst…Super Mommy 2014My Profile

 10. Leanne

  Leuke feitjes! Vooral nummer 1 is heel herkenbaar. Spinnen vind ik ook echt verschrikkelijk en ik haal ze nóóit zelf weg, ook geen kleintje, haha.
  Leanne onlangs geplaatst…Boektrailers #1My Profile

 11. Alexandra

  Wat leuk om te lezen zeg en wat geniaal van je tentamens, haha ;) Enne, dat remmen bij skiën is ook gewoon onmogelijk. Heb één keer geskied en met remmen ging het nogal fout. Ik ski niet meer, haha ;)

  xx
  Alexandra onlangs geplaatst…Mijn favoriete sieradenMy Profile

 12. Superleuk om te lezen! Toevallig heb ik vandaag ook een artikel klaar staan met feitjes over mijzelf en ook ik ben bang voor spinnen! Als de dood!

 13. Anneleen

  Oh wat leuk om te lezen! Sommige dingen waren toch nog een verrassing voor me. Hoe kan je chocolade nu niet dol zijn op chocolade, Dagmar? ;)
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 2My Profile

 14. angelique

  Leuk om je zo beter te leren kennen. Enne wat dat remmen betreft? Dat lukt mij ook niet. Ik laat mezelf altijd maar gewoon ergens tegen aan knallen
  angelique onlangs geplaatst…Diary | Weekly woensdag #11My Profile

 15. Sophie

  Haha, wat super leuk om te lezen! Ik leer je steeds beter kennen zo :D Wat handig dat je zo snel kunt lezen en een fotografisch geheugen hebt, dat lijkt me fijn :-D Ik ben ook doodsbang voor spinnen en moest ook wel een traantje wegpinken bij Frozen! Ik blijf huilen bij de film Marley & Me!

 16. Jenn

  Leuk om te lezen! Dat snelle lezen kan ik ook, op de basisschool geloofden klasgenootjes het vaak niet als ik een boek weer eens heel snel uit had. “Je hebt het vast niet echt gelezen” kreeg ik dan te horen…
  Jenn onlangs geplaatst…Uit de brievenbus: traveling notebookMy Profile

 17. Wow wat handig een fotografisch geheugen! En niets mis met een doorgeslagen optimist zijn, je steekt er iedereen mee aan en er mag wel wat meer positiviteit de wereld in geholpen worden! En je vindt chocolade niet lekker *mond valt open*??
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…Home made challenge | erwtensoep + speltbroodMy Profile

 18. Kirsten

  Wat een leuke feitjes om te lezen, de film frozen is inderdaad echt leuk. Olaf is geweldig <3333 en Sven stiekem ook wel.
  Kirsten onlangs geplaatst…Zoeva make-up mirrorMy Profile

 19. Amélie

  Oh God! Geen chocolade!!??!! Dat vind ik echt zo raar als iemand dat niet graag eet! Ik eet het dagelijks. Het is echt zo verslavend! Haha en ik ben ook super slecht in geografie! Hoewel ik best wel handig ben met het vinden van de weg met een kaart.
  Amélie onlangs geplaatst…FASHION | Panter Keds (in sale!)My Profile

 20. Charlotte

  Zo leuk om van je te lezen lieverd! Haha ik ben ook echt zo bang voor spinnnen. Whut? Chocolade niet lekker? Haha! Ik kan ook aardig snel lezen :)
  Charlotte onlangs geplaatst…the happy list #6My Profile

 21. Guusje

  Wauw, een fotografisch geheugen! Dat klinkt echt als een droom en wat grappig dat je er op deze manier gebruik van maakte hihi! En geen zorgen hoor, ik word ook blij van smileyverkeersborden en treindeuren die voor mijn neus opengaan! (;
  Guusje onlangs geplaatst…Dankbaarheidslijstje 46-60My Profile

 22. Marion

  Dit is leuk om te lezen. :-) Ik ben ook heel slecht in topografie. Ik heb heel lang gedacht dat Zuid Amerika Afrika was. Ja das erg, ik weet het. Het is gelukkig ook al heel lang geleden.
  Marion onlangs geplaatst…Thee-amateurMy Profile

 23. Mandy

  Wat een leuke feitjes, altijd leuk om je zo nog beter te leren kennen. Het lijkt me onwijs handig al je niet zo gek bent op chocolade, scheelt een heleboel weerstaan-krachten. Alhoewel koekjes ook moeilijk te weerstaan zijn….
  Mandy onlangs geplaatst…♥ Recept| Groene Thaise pompoencurryMy Profile

 24. Evelien

  Wat een leuke feitjes! Je bent zeker heel optimistisch, maar doorgeslagen niet hoor. Iedereen wordt toch blij van de treindeuren die recht voor je neus stoppen?! Wat grappig en handig dat je een fotografisch geheugen hebt!
  Evelien onlangs geplaatst…Sale shoplog winter 2014-2015My Profile

 25. Ashley

  Ik houd ook niet van chocolade! Dus je bent echt niet de enige hoor; het smaakt me gewoon niet. En als ik dan toch een bonbon in mijn mond stop, kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan; vies!
  Ashley onlangs geplaatst…Personal Mijn favoriete seriesMy Profile

 26. Manon

  hahaha je bent wel een echte vrouw hoor, anders was ik ook geen echte vrouw, ik hou namelijk ook niet zo van chocolade…..!! <3
  Manon onlangs geplaatst…Bad hair day BeanieMy Profile

 27. Liever een doorgeslagen optimist, dan een doorgeslagen pessimist! Ik heb juist graag positieve mensen om me heen, van negativiteit is naar mijn weten nog nooit iemand beter geworden. Van bovenstaande feitjes wist ik natuurlijk niet echt af, maar dat komt omdat we elkaar niet kennen. Liefs, Eva
  Eva – Mrs. Anchelon onlangs geplaatst…My first pilates experience – I’m not flexible at allMy Profile

 28. Xaviera

  Wat bijzonder dat je een fotografisch geheugen hebt! Leuk om al die feitjes van je te lezen, de meesten wist ik nog niet. Punt twee is heel herkenbaar, ik voel mij ook schuldig als ik op een klein beestje ga staan!
  Xaviera onlangs geplaatst…Liefde voor LushMy Profile

 29. Laura

  Wat leuk om te lezen! Ik ben ook stiekem een fan van vliegen. Ik kan ook uren naar buiten kijken en wegdromen, daarnaast vind ik het opstijgen altijd geweldig:)

  xx Laura
  Laura onlangs geplaatst…Yay or nay: de comeback van de UggsMy Profile

 30. Eva

  Ik vind vliegtuigen inderdaad ook heel gaaf. Kan er naar blijven kijken als we langs Schiphol rijden.

  Ook ben ik de laatste jaren steeds meer van katten gaan houden maar aangezien ik al twee honden heb (waar een toevallig ook een Engelse Cocker is) word het helaas een beetje druk met oog nog eens een kat erbij ;)

  Leuke post! xx
  Eva onlangs geplaatst…Weekend inspirationMy Profile

 31. ines

  Dit zouden even goed feitjes over mij kunnen zijn ;) Zo grappig hoe je over zo veel hetzelfde denkt (zoals de vliegtuigen, kan ik ook uren naar kijken!) en ik ben ook niet zo een fan van chocola (of toch heel zelden, misschien maak ik voor tony’s karamel zeezout en uitzondering) hihi zo leuk! :)
  ines onlangs geplaatst…ReadsMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge