Blog

11 feitjes over mij die je nog niet wist…

Dagmar BoerOp mijn blog deel ik dagelijks persoonlijke artikelen en ik verklap al veel over mijzelf. Maar natuurlijk is er geen ruimte om álles te vertellen, om nou alleen maar feitjes over mij te lezen zou ook mega saai zijn haha. Zou ik mijn blog dan Valerie feitjes noemen? Hashtag nee bedankt. Daarom deel ik in dit artikel 11 feitjes over mijzelf die jullie (denk ik) nog niet over mij weten, zo leer je mij een beetje beter kennen… 

♧ Ik ben bang voor spinnen. Nee niet zo’n beetje ook! Er kroop een keer een zwart spinnetje over de tafel (zo’n 15 jaar geleden inmiddels… detail) en toen heb ik echt het wereldrecord sprinten naar de deur verbroken. Sindsdien durf ik dus echt drie keer niks als ik ook maar een spin zie. En voor de mensen die zeggen ‘Maar een spin is banger voor jou, dan jij voor hem!’ hashtag doei. Heb je ooit een bange spin gezien? Nou ik niet! 

♧ Aansluitend detail, ik durf zelfs geen vlieg kwaad te doen. Heel erg letterlijk, zelfs als ik op een miertje sta dan voel ik mij schuldig. Dus als er een gek diertje door het huis kruipt of in de tuin te vinden is, dan heb ik misschien het lef om er een glas op te doen om het te vangen, maar verder dan dat kom ik niet. Held op sokken! 

♧  Hoezo kunnen vliegtuigen blijven vliegen? Mijn fascinatie voor vliegtuigen is Groot met een hoofdletter. Ik kan, als ik een vliegtuig zie, écht staren totdat het aan de horizon is verdwenen en dan nog een kwartier blijven napraten over hoe vreemd het is of wonderlijk dat het in de lucht blijft hangen. En dat met wel 300 passagiers en méga koffers aan boord… Ja, en dat bij elk vliegtuig. Oepsie! En ik roep dan ook nog eens heel hard ‘WOOOW’ bij het zien van elk vliegtuig, mijn vriend zegt dat hij zich niet schaamt, maar ondertussen…

♧ Ben ik wel een echte vrouw? Dit wordt namelijk een echt feitje waardoor mensen mij misschien vreemd gaan aankijken. Ik vind chocolade namelijk helemaal niet zo lekker. Zo, nu staat het officieel online. Ik eet het eigenlijk alleen als er écht niets anders in huis is (we hebben standaard een goedgevulde koelkast). Een chocholadeletter op z’n tijd vind ik wel heel lekker, maar gelukkiger ervan word ik niet. Mij maak je blijer met snoepjes, koekjes of… pizza!

♧ Ik was echt verliefd op elke hond die ik zag en toen we vroeger een hondje mochten uitzoeken, was ik door het dolle heen. Ik vond het zo leuk dat we een hond hadden, het was een Engelse Cocker Spaniël in drie kleuren en ze heette Lajka. Toen mijn ouders gingen scheiden, moesten we een stuk kleiner wonen en konden we haar niet meer meenemen. Toen mochten we een kat uitzoeken, Poes hoefde ook niet uitgelaten te worden. Ik was een hondenmens, maar ik ben nu ook zeker een fan van katten. Ik zou niet zonder Poes willen én kunnen. She’s so fluffy I’m gonna die!

Poes

♧ Ik kan niet remmen – althans ik neem aan dat bomen, hellingen en cameramannen (echt gebeurd!) niet meetellen als ik het heb over schaatsen, skiën en skaten. En wat die tip over de pizzapunt betreft… In de praktijk lukt die letterlijk bij mij voor geen meter. Ik eet die pizzapunt liever dan dat ik het kan toepassen met sport.

♧ Ja, dit feitje hebben jullie misschien al gemerkt. Ik ben een doorgeslagen optimist. Ik word zelfs blij van een verkeersbord die een smile laat zien als men de juiste snelheid aanhoudt… Is dat nog gezond? Of van een trein waarbij de deuren voor je neus stoppen, ja echt!

Mijn liefde voor bergen is letterlijk groot! Alleen overschat ik mijzelf soms een beetje, maar het toppunt moet ik wel elke keer halen… Ik vind het heerlijk om te wandelen in de bergen en ga daarom ook extra graag naar Polen (Zakopane) en Oostenrijk. 

♧ Wat een bekentenis is dit toch… Ja, het is waar. Ik heb gehuild bij de film Frozen. Maar het was toch ook zo mooi en de liedjes waren fijn en en en… OLAF!

Ik ben héél slecht in topografie. Ik ging niet vaak naar school vanwege mijn gezondheidssituatie toen we er les in kregen en daardoor zorg ik regelmatig voor vreemde, maar hilarische situaties. Nijmegen zie ik dan ook nog vaak aan voor Nieuwegein en Amersfoort voor Apeldoorn. En elke stad aan het water met een brug ervoor noem ik graag Zaltbommel… Laten we zeggen dat ik eraan werk *bladert intensief door Google Maps*

♧ Een leuk feitje over mij om mee af te sluiten: ik kan erg snel lezen (dit is ook erg handig in verband met mijn werk) en ik heb een fotografisch geheugen. Ook kan ik hele stomme feitjes daardoor makkelijk onthouden, zolang het mij maar interesseert of boeit. Tijdens mijn studie gaf ik soms hele flauwe antwoorden bij tentamens die letterlijk dezelfde zinnen bevatten als uit het boek inclusief paginanummer! Als ik een vraag voor mij zag, kon ik namelijk precies ‘zien’ op welke pagina het stond en waar op de pagina ik ongeveer het antwoord kon vinden, heel bizar maar ook ontzettend handig. De reacties van docenten waren onbetaalbaar…

Wist jij van bovenstaande feitjes af of is het echt een verrassing?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.