Blog

04.02.2022 – Van slaapcursus tot nieuwe kamerplanten

selfcare

Het is weekend en ik geniet met een kopje thee op de bank terwijl de regen al de hele dag tegen de ramen tikt. Heerlijk om even deze update te schrijven en ik hoop van harte dat je je goed voelt. Hoe gaat het met jou vandaag? En heb je iets kunnen doen voor jezelf om op te laden en te ontspannen? Het schrijven van dit artikel zie ik als ontspanning en ik vind het een eer dat je de moeite en tijd neemt om op mijn site een kijkje te nemen en dit te lezen. Dank je wel dat je er bent! We hebben een hectische week achter de rug, maar… we did it en nu is het tijd om te ontladen. Ik deel in deze update hoe het met mij gaat.

Anders dan anders

Het was een hectische week, omdat we weer te horen kregen dat er uitval was van juffen en de kids extra veel thuis waren. Het lukt ons eigenlijk meestal wel om de knop om te zetten en te focussen op wat het mag brengen. Alleen is het lastig dat het aan structuur ontbreekt en Lucas bijvoorbeeld elke ochtend vraagt of hij naar school kan. Ook dit keer is het ons gelukt om te genieten met elkaar en er alsnog een feestje van te maken. Van slapen in de woonkamer op het luchtbed tot het bakken van taart, spelen bij de kinderboerderij en veel knutselen. Alleen kunnen we ons geen ‘gewone’ week meer herinneren, waardoor de balans soms ver te zoeken is. Als ondernemer wil je graag de verwachtingen overtreffen en doen wat je belooft, maar Jord heeft ook een drukke periode op zijn werk. Toch kregen we het voor elkaar om af te wisselen en ik heb in de avonden (lees: tot in de late uurtjes) ook mijn werk kunnen afronden. We koesteren waardoor we worden omringd en dat het voor ons mogelijk is om de aandacht te verdelen tussen de kids en het werk is echt een cadeau. Het is alleen niet altijd even gemakkelijk, omdat het op de langere termijn toch echt ten koste gaat van onszelf. De dagen zijn lang, maar de jaren kort. We genieten ondertussen extra van de kinderen en hopelijk zij ook van ons. Maar…

Een beter leven begint bij slaap

Ik volg een geweldige slaapcursus en het is nu al zo leerzaam! Ik ben net begonnen, maar het is confronterend, inspirerend en ontzettend waardevol. Goed slapen is de basis voor jouw geluk, gezondheid en productiviteit en ik heb ontdekt dat al mijn ‘minder handige gewoontes die niet bepaald gezond zijn’ ontstaan door de kwaliteit van mijn slaap. Of eigenlijk het ontbreken van slaap, want het is behoorlijk schaars. Denk aan meer behoefte aan suiker en snacken in het algemeen. Die paar uurtjes per nacht wil ik dan ook graag uitbreiden en ik kan niet naar mijn kinderen wijzen als excuus, want het zijn gelukkig goede slapers. Dat ik wakker lig door mijzelf, blijkt dan toch echt een keuze te zijn. Ik ben niet iemand die zichzelf in de slachtofferrol plaatst, al kan ik niet ontkennen dat het continu thuis hebben van de kinderen nu onderdeel is van het issue. Tot diep in de nacht werken is echt niet ideaal en ik wil er graag vanaf stappen, maar hopelijk gaat het weer zodra de kids regelmatig naar school kunnen. En tot die tijd houden we vol en hoop ik steeds meer slaap te kunnen pakken en weer vaker overdag te kunnen werken. Ik weet inmiddels hoe essentieel slaap is voor… werkelijk alles! Ik heb nu twee webinars van Norbert (founder van Culture of Sleep) gevolgd en ik ben veel nieuwe inzichten rijker. Norbert kan hartstikke goed vertellen en ik ben slaap weer gaan waarderen.

Een slaapdagboek bijhouden

Momenteel hou ik een slaapdagboek bij en ik had niet verwacht dat ik zoveel deed op zo weinig slaap. Dit moet je niet lang willen volhouden, want het is ongezond. Alleen al het slaapdagboek heeft ervoor gezorgd dat ik verlang naar een gezondere levensstijl inclusief meer slaap. Als ik meer zou slapen, dan kan ik beter rusten, ontspannen, opladen, herstellen en mijn energie doseren. Ik sta even niet ‘aan’ en daar verlang ik naar. Op naar meer slaap en genieten van een goede nachtrust. Rust om op te laden en te herstellen, want je stagneert de energieflow om te ontwikkelen als je amper slaapt. Wist je dat het zelfs effect heeft op je uitstraling, reserves, eetlust en concentratievermogen? Bizar toch hoe essentieel slaap is en hoe weinig we daarover worden geïnformeerd? Wat zou het mooi zijn als we deze inspirerende lessen ook al via school (of door het zelf als ouders met hen te delen) aan onze kinderen mee kunnen geven, zodat zij inzien hoe waardevol slaap is en welke rol rust mag krijgen in je dagelijkse leven. Dat je hard mag werken, maar daar tegenover ook de rust staat zodat je in balans blijft. Balanceren is een werkwoord, maar… slapen ook!

Nieuwe kamerplanten en bedden voor de boys

Hoewel de dagen behoorlijk intens zijn door te gekke werkzaamheden en mooie opdrachten, maar ook de kids die veel bij ons zijn, maken we er wat leuks van. Zo hebben we ruimte gecreëerd voor nieuwe kamerplanten (ik word er zo blij van) en komen volgende week de nieuwe bedden van de kids. Zo wordt het slapen letterlijk een geweldige beleving, want de bedden zijn héél mooi. Lucas krijgt een halfhoogslaper in de vorm van een huisje (met een stoere jongenshut) en Simon slaapt – zodra hij hier aan toe is – ook in een huisje, maar bij zijn bed vormt het frame de basis. Het zal vast heel tof staan op hun kamers en ik kan niet wachten om hun gezichtjes te zien. Lucas telt al af en heeft er zin in!

We kijken uit naar het nieuwe seizoen: de lente

Ook kijken we ontzettend uit naar de lente, afgelopen woensdag kregen we alvast een voorproefje en het maakte ons zo gelukkig! We zaten heerlijk even in de tuin met de kinderen die in de zandbak speelden met de jassen open. We lunchten op de loungeset, zochten lieveheersbeestjes en ik snoeide nog even de druif. Ook genieten we van wandelingen in de natuur met de boys, zo waren we zondag in Kwintelooijen (Rhenen) waar we een berg beklommen en het uitzicht bewonderden. Heerlijk om dit regelmatig te kunnen doen, het zijn de cadeautjes van de week. Lekker buiten beleven, bewegen en herinneringen creëren.

Ik ben dus eigenlijk vooral een beetje moe en ik kijk uit naar meer slaap, maar ik heb een geweldige stok achter de deur; de slaapcursus van Culture of Sleep. Ik mag fantastische projecten kleur geven voor mijn werk en met de kids gaat het hartstikke goed. De dagen zijn lang, maar gevuld met kleine en grote geluksmomenten. De ene dag voelt intenser dan de andere dag, maar elke dag vormt een kans om de beste versie van onszelf te worden en keuzes te maken die goed zijn voor ons en elkaar. Bovendien is het… cliché maar waar echt een fase. De selfcare checklist op de afbeelding komt daarom goed van pas!

Ben je momenteel een goede slaper? En hoe ervaar je jouw slaapkwaliteit?

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.