Ontmoeten & verbinden

Over Dagmar

Ik ben Dagmar (30 jaar) en ik ben moeder van twee zoons. Met ruim 10 jaar aan marketingervaring, ben ik werkzaam als (content)marketeer en coach met een missie. Ik run een gezond bedrijf waarbij ik mag ondernemen op mijn voorwaarden. 

Ik werk minder dan ik ooit deed en verdien meer dan ik ooit kreeg. Rijkdom in de puurste vorm als je het mij vraagt: om te verwonderen wat er al is. Rijkdom is voor mij niet uit te drukken in geld, maar in vitaliteit, oprechte verbinding, ervaringen en uitdagingen die je laten groeien. Wat als het de bedoeling is dat je jouw potentieel benut?

Mijn ExpediChi

De ontdekkingsreis naar meer energie

Met bevlogenheid inspireer en motiveer ik je om te groeien in de richting die goed voelt voor jou. Mijn motto is niet voor niets Don’t go through life, grow through life. Ik geniet volop van groei; persoonlijke groei, groei in de natuur en het creëren van groeikansen. Een glimp van mijn verleden deel ik met jou, omdat deze ontdekkingsreis naar meer energie mij heeft gevormd tot de persoon die ik nu ben en ik geef mijn inzichten graag door.

Ik kon niet meer en was op. Altijd maar die diepe vermoeidheid en niet in staat om te doen wat leeftijdgenoten ook doen tijdens de puberteit. Ik moest van medici dankbaar zijn voor een goede dag, maar een goed uurtje was er ook een om te koesteren. Terwijl er soms weken aan mij voorbijgingen waarin ik alleen maar kon slapen, moe wakker werd en vermoeid weer ging slapen zonder dat ik daadwerkelijk iets had gedaan, werd ik als laatste redmiddel naar het revalidatiecentrum gebracht.  Hier bleef ik een half jaar om te leren leven met CVS (het Chronisch Vermoeidheid Syndroom), maar na een half jaar was ik hersteld. Van een stempel ‘levenslang ziek’ naar voluit leven; klaar om te groeien in de richting die goed voelt voor mij.

Ik was volledig de verbinding met mijzelf verloren, terwijl dat de bron is van creativiteit, levenskracht… alles. Ik begon waar ik was, ik leerde over energie en vanuit een diep verlangen om het leven te ervaren was ik bereid om te veranderen. Ik ontdekte meer gevoelige thema´s; durven voelen, verbinding, (zelf)liefde, vertrouwen, verwondering en veerkracht. En ik leerde over wat mij tegenhield en het helen van trauma’s. Hoe je jezelf kunt voeden in plaats van vullen. Ik ontdekte (met vaak vallen en nog vaker opstaan) mijn grenzen en trouw te zijn aan mijzelf, las boeken over mindset, gaf steeds vaker aandacht aan wat er al is en ik werd geïnspireerd om te onderzoeken waar ik blij van werd. Ik begon op mentale en fysieke krachten te komen en voelde het leven weer door mij stromen. Vanuit verbinding mijzelf ont-wikkelen en ontdekken wat er overblijft; er ging een wereld vol energie voor mij open. Belemmerende overtuigingen mocht ik loslaten (ik kon nog geen cactus in leven houden, was altijd moe, had een gat in mijn hand en meer) en dat wat ophoudt te bestaan, geeft ruimte voor nieuw leven en groei. Ik durfde betere keuzes te maken en ik ging van standje overleven naar beleven.

Herboren stapte ik een leven in vol mogelijkheden en kansen. Ik kwam tot bloei. Ik gebruikte deze opwinding en energie om in actie te komen en durfde bewust te kiezen voor het volgen van mijn pad. Rekening houdend met anderen, maar niet langer ten koste van mijzelf. Toen wist ik nog niet wat ik nu weet: dat het leven je kansen en inzichten aanreikt om steeds meer écht tot leven te komen. Deze ontwakingservaring heeft mij op jonge leeftijd doen focussen op energie. Zodat we ons potentieel benutten en je vanuit jouw kracht tijdens deze kostbare tijd op aarde mag zaaien wat groeit, bloeit en op een dag geoogst zal worden. Het zaadje in mijn hart was geplant en had zoveel groeikracht in zich! 

Hoewel ik jarenlang ben gediagnosticeerd met CVS (en daar kwam later Fibromyalgie bij), voelde ik dat de stempel chronisch ziek zijn niet bij mij hoorde. Het was zo donker geweest, het kon toch alleen maar lichter worden? Dat gevoel werd bevestigd met het grootste cadeau: na al die jaren ben ik pijnvrij en bruis ik van energie. Wonderlijk en bovengemiddeld wordt mijn leefstijl nu genoemd. Dankzij het aanpassen van mijn leefstijl, na traumaheling (onder andere intensieve EMDR-sessies), het aanleren van gezonde gewoontes, maar vooral elke dag willen werken aan mijzelf ben ik nu klachtenvrij. Mijn lichaam voelt meer dan ooit in balans en deelt signalen waar ik naar handel. Het hoeft niet langer te schreeuwen, omdat ik heb leren voelen en verbinden. En ik leer elke dag bij dankzij nieuwe ervaringen.

Ik durf de regie te pakken: mijn innerlijke kompas geeft de richting aan.

Durf te dromen

Ik transformeerde van kasplantje naar vrouw met een leven waarvan ik niet eens wist dat het voor mij weggelegd zou zijn. Ik werd fysiek sterker en ik ontdekte de kracht van onze mind. Ik leerde, ik heelde en ik durfde te dromen over mijn toekomst. Zo was het mijn droom om voor mijn 25e getrouwd te zijn, een boek uit te brengen en moeder te worden. Zwanger van mijn eerste zoon, schreef ik het boek Liever met lef in vier weken tijdens de maand voor onze bruiloft. Het boek werd gelanceerd in boekhandel Broese en exact een jaar na onze verlovingsdag, lag mijn gezonde zoon Lucas in onze armen. Een paar dagen later werd ik 25. 

De weg er naartoe was intens, ik kwam van ver en was zelfs afgeschreven. Nu beleef ik het leven voluit en koester ik wat er is. Het contrast kan niet groter, daarom doe ik wat ik nu doe. Je met liefde aanmoedigen om jouw ontdekkingsreis aan te gaan, zodat je naar het licht toe kunt groeien. Soms door groeipijn en schaduwkanten heen, omdat het hoort bij het helingsproces om de weg naar jezelf (terug) te vinden. Om te durven voelen en te verbinden met jezelf en te ontdekken waarom jij doet wat je doet. Om dankbaar te zijn voor alles waardoor je al wordt omringd en… vandaag te beginnen waar je bent. “De beste dag om een boom te planten is 10 jaar geleden. Het op één na beste moment is nu.” Nu is de tijd om te zaaien wat we willen zaaien.

Waar ik soms ’s nachts wakker van kan liggen? Hoe we ons eigen en elkaars licht langzaam doven. We hebben het niet altijd door, want anders zouden we het hoogstwaarschijnlijk niet doen. Hoe mooi is het dat we elkaar juist vanuit verbinding kunnen versterken en het vuur in onszelf weer aan kunnen wakkeren? Ik geloof erin dat jij nodig bent, dat je het verschil maakt en bouwt aan een gezonde wereld. Een wereld waarin je niet hoeft te overleven en te streven, maar je mag zijn en leven. Het is dan ook mijn intentie om je te laten genieten van (meer) energie en groei. Ik moedig je aan te genieten van jouw ontdekkingsreis. Jouw ExpediChi.

review

“De groeisessies van Dagmar zijn magisch.”

Ik geniet van haar energie en enthousiasme waardoor je wordt verrijkt met inspiratie en motivatie om te knallen met je bedrijf. Ze helpt je bij het uitdenken van een sterke strategie, maar ook het schrijven van aantrekkelijke teksten die aansluiten bij jouw doelgroep. Ik heb genoten van de samenwerking!

Koosje

Let's grow

Samenwerken

Ik versterk je graag om de groei door te maken die je voor ogen hebt en ik ben ervan overtuigd dat je van jouw droombedrijf werkelijkheid kunt maken. Ik moedig je aan om de tijd waarin we leven te benutten om tot actie over te gaan, begin waar je bent! Alles wat je nodig hebt, zit al in jou. Pak jouw verantwoordelijkheid en geniet van groei. Let’s grow!