Zo ziet mijn werkdag eruit als ondernemer

Zo ziet mijn werkdag eruit als ondernemer

Leuk dat je geïnteresseerd bent in mijn werkdag! Ik ben eigen baas en met mijn onderneming ondersteun en versterk ik anderen op het gebied van marketing, content creatie en PR. Ik vertel je graag meer over mijn werkdag als ondernemer, al moet ik meteen verklappen dat geen werkdag hetzelfde is. Ik ben namelijk ook werkzaam als businesscoach en een actieve blogger, waardoor mijn werkzaamheden erg uiteenlopen. Toch zijn er ook veel overlappende activiteiten en daarom neem ik je graag mee naar mijn kantoor in… de woonkamer!

Mijn werkomgeving

Als ondernemer kan ik met mijn bedrijf overal werken, als ik maar met mijn laptop en telefoon internetverbinding heb. Ik vind het prettig dat ik lekker aan de eettafel kan zitten en nu ik zwanger ben ook vanaf de bank kan werken. Ook werk ik graag bij een leuke hotspot. Mijn favoriet: uitzicht op zee in een restaurant aan het strand. Voor brainstormsessies met ambitieuze ondernemers spreek ik altijd op een locatie af die voor beide partijen goed bereikbaar is. Bijvoorbeeld in een gezellig restaurant in de buurt van een snelweg en met voldoende parkeergelegenheid voor de toegankelijkheid. Ik vind het heerlijk dat ik mijn laptop open kan klappen en direct aan het werk kan om anderen te ondersteunen met mijn werkzaamheden.

Mijn werkindeling als ondernemer

Ik beschreef het al even eerder in de introductie van dit artikel, maar geen werkdag is voor mij als ondernemer hetzelfde. Ik hou in mijn bullet journal per week bij welke opdrachten, projecten en samenwerkingen er lopen. Tussendoor zijn er vaak genoeg wijzigingen, maar zo weet ik waar ik per week aan moet werken om de kwaliteit voor klanten te waarborgen. Ik hou voldoende speling om niet last minute werk op te leveren en dit systeem werkt erg prettig voor mij. Ook werk ik veel vanuit mijn inbox, omdat alle opdrachten en projecten voornamelijk per mail worden besproken. Telefonisch ben ik ook goed bereikbaar op mijn werkdagen, maar de afspraken worden altijd concreet gemaakt op de mail.

De werkzaamheden voor mijn bedrijf

Als ik door mijn wekelijkse lijstjes aan werkzaamheden voor mijn onderneming blader, dan zie ik op een gemiddelde werkdag staan dat ik 2 á 3 blogposts schrijf voor mijn site ByDagmarValerie.nl. Ik vind het heerlijk om een beetje vooruit te werken en geniet van een enorme inspiratieboost op zo’n werkdag. Erg lekker om de werkdag daarom te starten met schrijven. Ook werk ik mijn inbox en administratie bij en creëer ik content die ik kan publiceren op mijn social media kanalen. Deze plan ik vaak in voor die week, zodat er altijd wel iets online kan komen. Om die momenten heen is er voldoende ruimte voor spontane posts en creaties. Naast deze werkzaamheden zet ik mij graag in voor ambitieuze ondernemers. De ene keer moet ik een brainstorm voorbereiden of er een verslag van schrijven, de andere keer werk ik teksten uit voor een webshop of website. Ik denk mee met marketingcampagnes voor toonaangevende merken en maak illustraties en producten voor onze eigen webshop Wonderzoet. De werkdag vliegt voorbij vanwege deze veelzijdige activiteiten; ik geniet er met volle teugen van en het geeft mij veel energie. Tussendoor is er veel klantcontact en werk ik aan mijn eigen marketing en sales. Op een werkdag draag ik veel verschillende petten, maar met een rode draad; het versterken van anderen met mijn expertise. Ik vind het geweldig om anderen te zien groeien, zowel persoonlijk als zakelijk. Daar zet ik mij graag voor in!

Zelfdiscipline en focus als ondernemer

Ik vind het erg fijn dat ik mijn werkdagen zelf kan indelen, al is daar wel zelfdiscipline en de juiste focus voor nodig. Anderzijds geeft het ondernemen mij veel ruimte om tussendoor extra lekker te kunnen lunchen, even te wandelen en al mijn inspiratie direct uit te kunnen voeren. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe mijn werkdag er ongeveer uitziet en wat ik zoal doe op een dag als ondernemer. Er komt veel bij het ondernemerschap kijken, maar ik heb nog geen seconde spijt gehad van de overstap om mijn eigen bedrijf te runnen.

Zou jij graag een eigen bedrijf willen starten? Of ben je ook ondernemer?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Dit bericht heeft 6 reacties.

 1. Romy

  Wat mooi om te lezen hoeveel plezier je beleeft aan je werk en hoe afwisselend en leuk je werkzaamheden zijn. Zo te horen doe je elke werkdag wat je het liefste doet en dat is iets heel moois :) Goed idee trouwens om zo nu en dan je eigen eettafel of bank te verruilen voor een hotspot aan het strand. Dat is natuurlijk al helemaal geen vervelende werkplek om zo nu en dan gebruik van te maken.
  Ik ben zelf ook ondernemer, op dit moment parttime naast een parttime baan in loondienst. Net als jij geniet ik enorm van de afwisseling en ook bij mij vliegen de ondernemersdagen voorbij. Heerlijk vind ik het om me in mijn eigen omgeving te storten op toffe opdrachten.

 2. Patricia

  Hier al vijftien jaar ondernemer. Eerste tien jaar vanuit huis, daarna kantoor gehuurd, maar nu weer opgezegd, omdat ik in ons nieuwe huis een prachtige ruimte heb. En dankzij onze kleine man kom ik toch wel onder de mensen. Werkdagen zitten vol met allerlei zaken die geschreven moeten worden. Artikelen voor klanten, social media updates en blogs voor Twijfelmoeder en VlaamsKijken.
  Patricia onlangs geplaatst…De Bende van Jan de Lichte op NetflixMy Profile

 3. Anna

  Super interessant om te lezen hoe een werkdag er voor jou uitziet! Al is geen werkdag hetzelfde, haha, dat herken ik wel ;-). Zelfdiscipline is inderdaad heel belangrijk, je bent echt helemaal op jezelf aangewezen he? Soms vind ik dat weleens lastig, maar het geeft me ook veel motivatie en energie. Wat fijn dat je vaak op verschillende plekken werkt, dat kan echt nieuwe inspiratie geven!
  Anna onlangs geplaatst…MLBB #159 | Haar opnieuw geverfd en dagje wellness!My Profile

 4. Rachel

  Wat mega interessant om dit te lezen.. en zelfdiscipline is inderdaad erg belangrijk. Je doet het in ieder geval super en ik geniet altijd enorm van je artikelen.

 5. Leuk om ook wat meer te weten te komen over de werkdag van een andere ondernemer! :)

Geef een antwoord

CommentLuv badge