Blog

Wat wilde je als kind later worden? Wat je nu kunt doen met het antwoord

Dagmar Valerie marketeer tekstschrijver

Een mooie vraag die vandaag centraal staat in dit artikel: “Wat wilde je als kind later worden?” Nu is later. En ik ben ontzettend benieuwd of je iets herkent in jouw huidige leven waarvan je vroeger droomde. Ervaar je elementen van de wens die je vroeger uitsprak in het nu of doe je er misschien helemaal niks mee? Of voel je ergens de drive om nog steeds die kant op te gaan, maar is er iets in jou wat je belemmert? Het antwoord op de vraag is interessant, maar wat je met het antwoord mag doen is nog veel belangrijker. Lees je mee?

Wat wil je worden als je groot bent?

Als kind droomde je over wat je later zou worden. Misschien wou je piloot, brandweerman, juf of bibliothecaresse worden. Of koos je liever voor een carrière als burgemeester, kapper of boswachter. Deze vraag zorgt ervoor dat je even terugkijkt naar het kleine meisje of jongetje in jou. Waarom koos je voor het beroep dat je noemde als antwoord op deze vraag? Het beroep zelf heeft iets bijzonders, het bevat namelijk allerlei elementen die je als kind intrigeerden. Als dokter maak je anderen beter, als burgemeester ben je verantwoordelijkheid voor een gebied en als kapper maak je mensen mooier waardoor zij weer gaan stralen. Zijn er elementen die nu ook van toepassing zijn in jouw huidige carrière of daarbuiten? Misschien ontdek je dat het beroep raakvlakken heeft met wat je nu doet of dat je elementen hebt verwerkt in jouw vrije tijd.

Rechter, juf of een dansschool runnen

Als klein meisje wou ik rechter of juf worden. Niet veel later was ik van plan om een dansschool te runnen. Als rechter was het mijn wens om mij in te zetten voor kwetsbaren zodat iedereen eerlijk behandeld zou worden. Als juf leek het mij geweldig om anderen te laten groeien en te versterken en mijn liefde voor dansen en het ondernemerschap komt terug bij het antwoord dansjuf en het runnen van een dansschool. Op welke manier zie je gelijkenissen met wat je nu in het dagelijkse doet?

Don’t go through life, grow through life

Ik heb mijzelf nooit juf genoemd, maar dankzij mijn onderneming krijg ik dagelijks de kans om professionals te ondersteunen tijdens hun ondernemersreis. Anderen laten groeien geeft mij energie en ik geniet mee als coach wanneer zij hun groeiproces doormaken. Elke dag ben ik bezig met lessen rondom persoonlijke ontwikkeling en wie weet geef ik op een dag bijles aan jongeren, want dat spreekt mij ook erg aan. Om hen te begeleiden als mentor, maar bijles rekenen lijkt mij ook gaaf om te geven. Hoe bijzonder als je een nieuwe generatie mag ondersteunen? Bijles Nederlands zal ongetwijfeld ook een succes zijn waar ik erg van kan genieten, gezien ik dagelijks met taal bezig ben en het mijn werk is. Verbinden met hen, een band opbouwen en elkaar versterken; geweldig! En het dansen blijft voorlopig in de woonkamer gezien de lockdown, maar wie weet pak ik op een dag het podium. Dansen met woorden voelt voor nu ook heerlijk.

Ik ben erg benieuwd naar jouw antwoord op deze mooie vraag. Voel waar je als kind naar verlangde en ontdek waarom je deze wens had, zodat je tot nieuwe inzichten mag komen voor nu en in de toekomst.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.