Blog

Waar verdien ik mijn geld mee?

Sinds begin 2018 ben ik officieel ondernemer. Het gaat ongelooflijk goed met mijn eigen bedrijf en ik verdien geld door uiteenlopende werkzaamheden. Vandaag leek het mij leuk om meer over deze activiteiten die ik vanuit mijn onderneming oppak te vertellen, zodat je een inkijkje krijgt wat voor soort werkzaamheden ik realiseer en hoe ik mijn geld verdien. Geen werkdag is hetzelfde, maar dat vind ik juist heerlijk en uitdagend! Met het inkomen kan ik mijn gezin onderhouden én met aandacht en tijd de moeder zijn voor Lucas. Ik voel mij dan ook bevoorrecht dat ik op succesvolle wijze mijn onderneming mag runnen, omdat ik daardoor extra van mijn lieve zoon mag genieten. Wil je weten waar ik mijn geld mee verdien? Ik vertel het je in dit artikel!

Mijn hart gaat sneller kloppen van het professionaliseren van bedrijven, het vergroten van bereik voor ondernemers en het schrijven van creatieve teksten. Droom jij al jaren van jouw eigen onderneming? Wil je genieten van meer zichtbaarheid en vindbaarheid voor jouw bedrijf? Of kost het schrijven van aantrekkelijke teksten je veel moeite en energie? Ik ondersteun deze ondernemers en bedrijven graag en sta voor klaar om hen te versterken met mijn kennis en kunde. Ik verdien mijn geld door mij in te zetten als tekstschrijver, marketeer en businesscoach.

Mijn werkzaamheden als tekstschrijver By Dagmar Valerie

Kost het schrijven van scherpe en aantrekkelijke teksten jou veel tijd en energie?  Van webteksten (SEO blogs, social media posts, advertorials en nieuwsbrieven) en persberichten tot flyers, interviews en advertenties. Ik schrijf met veel passie en plezier uiteenlopende teksten die aansluiten bij de behoefte van uiteenlopende doelgroepen. Ik hou hierbij rekening met de tone of voice en het doel van deze teksten. Naast het schrijven heb ik ook affiniteit met redigeren. Na het volgen van de minor Schrijven & redigeren op de Hogeschool van Amsterdam heb ik veel correctieklussen gerealiseerd. Onder andere bij VBK Media, het grootste uitgeefconcern van Nederland waar ik (bestseller)auteurs mocht begeleiden. Is een foutloze tekst mogelijk? Ja! Ook moet de tekst lekker leesbaar zijn. Bovendien willen we de doelgroep triggeren, inspireren, informeren en/of amuseren. Ik denk niet alleen mee hoe we de boodschap het beste kunnen overbrengen door middel van de juiste communicatie(stijl), maar ook hoe we de boodschap bij de doelgroep krijgen. We gaan potentiële klanten vinden, bereiken én binden. Ik verheug mij erop om de content te creëren die ondernemers voor ogen hebben, ook deel ik mijn marketingadvies graag met hen. Bedrijven kiezen vaak voor mij vanwege relevante werkervaring en mijn twee petten: die van creatieve content creator én ervaren marketeer.

Succesvol solliciteren en een ondernemingsplan schrijven

De afgelopen periode heb ik ook veel klanten mogen ondersteunen bij het schrijven van een ondernemingsplan. Ook heb ik ambitieuze vrouwen geholpen bij het succesvol solliciteren zodat zij hun droombaan kleur kunnen geven. Ik gaf hun CV een boost, hun LinkedIn-profiel kreeg een update en ik heb hen geholpen bij het opstellen van een aantrekkelijke motivatiebrief. Het was een feestje om deze activiteiten te mogen verrichten en ik hoop er in de toekomst anderen vaker mee van dienst te mogen zijn.

Mijn blog ByDagmarValerie.nl

Naast mijn werkzaamheden als tekstschrijver voor uiteenlopende bedrijven en ondernemers, schrijf ik ook voor mijn eigen website. Hier kan je elke werkdag een nieuw artikel vinden over lifestyle, het moederschap, ondernemen en persoonlijke groei. Doordat er bedrijven zijn die graag willen adverteren op mijn website, kan ik extra inkomen genereren uit mijn blog. Ik had nooit verwacht dat ik op een dag geld zou kunnen verdienen met mijn site, want het begon als een fantastische hobby waar ik veel plezier door mocht beleven. Het plezier is altijd gebleven, maar nu met extra beloning dat ik er ook inkomsten uit mag halen.

Businesscoachprogramma ‘Dichterbij dan je denkt’

Naast het schrijven van teksten, begeleid ik ook ondernemers bij de succesvolle lancering van hun bedrijf. Met elkaar zetten we de onderneming op de kaart en zorgen we voor een vliegende start. Ik mag hen begeleiden via mijn online programma en geef persoonlijk advies op maat. Daar beleef ik ongelooflijk veel plezier aan en ik krijg er energie van wanneer een ondernemer mooie stappen voorwaarts aan het zetten is. Als businesscoach help ik bij uiteenlopende aspecten, denk aan het definiëren van een missie, visie en duidelijke doelstellingen maar ook hoe deze doelen kunnen worden behaald met behulp van een concreet plan. Ik ondersteun bij het vinden van een geschikt verdienmodel, bij het bepalen van de doelgroep en de bijbehorende tone of voice, maar ook creëren we de ideale werkweek en werkomgeving. Daarnaast focus ik mij op zowel persoonlijke als zakelijke groei; je leert jezelf nog beter kennen om de succesvolle ondernemer te worden die je graag zou willen zijn. Ik geniet met volle teugen wanneer ik ambitieuze ondernemers mag begeleiden tijdens dit denkproces. We gaan met elkaar van denken naar doen!

Mooie projecten en samenwerken met Anne van Studio Solveig

Samen met Anne werk ik regelmatig samen om ondernemers te begeleiden bij het lanceren van een succesvolle webshop of website. Anne is vormgever en bouwt de website of webshop van hun dromen.  Ik ondersteun als marketeer, tekstschrijver en businesscoach bij deze vliegende start. Ondernemers kopen een pakket op maat zodat deze aansluit bij de behoefte van hun bedrijf. Denk aan branding van een logo, vormgeving en bouwen van de webshop, een AVG-pakket en SEO-teksten voor de webshop of website. Deze combinatie wordt vaak gekozen door onze klanten en we vinden het geweldig om samen te werken aan deze opdrachten.

In een jaar tijd is mijn onderneming erg gegroeid én veranderd. Eerst dacht ik namelijk alleen met het schrijven mijn geld te verdienen, maar door alle creatieve ideeën en de behoefte om ook mijn eigen bedrijf te professionaliseren zijn mijn werkzaamheden gegroeid in de richting die goed voelt voor mij als ondernemer. En dat is het allerbelangrijkste: doordat je doet waar je energie van krijgt, straal je dat ook uit. Ik beleef elke werkdag ongelooflijk veel plezier aan én in mijn bedrijf; ik ben erg dankbaar dat ik met mijn werkzaamheden geld mag verdienen om mijn gezin te onderhouden. Bij het runnen van een eigen onderneming komt veel meer kijken dan alleen het uitvoeren van de werkzaamheden. Ik word juist door die diversiteit aan activiteiten voor en achter de schermen extra uitgedaagd om mijn eigen droombaan te optimaliseren. Soms is het ondernemerschap spannend en onzeker, maar meestal is het een motivatiebron om de beste versie van mijzelf als ondernemer te zijn. Het was een sprong in het diepe. Als je niets riskeert, riskeer je juist alles. Ik verheug mij op alle mooie kansen die tijdens mijn ondernemersreis op mijn pad mogen komen.

Zou jij het durven om een eigen onderneming te starten?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.