Blog

Thuiswerken op mijn kantoor – werkt het voor mij?

onderneming by dagmar valerie

Als ondernemer geniet ik volop van mooie projecten en opdrachten voor mijn bedrijf. Ik had nooit verwacht dat mijn onderneming mij zoveel plezier, uitdaging en succes zou opleveren, dat geef ik meteen eerlijk toe. Ik twijfelde ontzettend of ik wel de juiste keuze had gemaakt, maar nu kan ik mij niet eens voorstellen om geen onderneming te runnen. Toen ik net begon met ondernemen, moest ik even wennen aan het missen van directe collega’s, het ritme en het thuiswerken. Inmiddels heb ik een heerlijke werkwijze gevonden die goed aansluit bij mijn ideale werkomgeving en privé- en werkbalans, waardoor ik mijn ervaring graag met je deel! Zo heb ik bijvoorbeeld een kantoor op zolder en werk ik vaak vanuit huis. Werkt dat voor mij? Wat zijn mijn ondernemerswensen? En waar zou ik graag op een dag willen staan als ondernemer? Ik vertel het je in dit artikel!

Is thuiswerken een succes?

Thuiswerken is niet voor iedereen weggelegd. Je moet er allereerst de ruimte voor hebben, maar het moet ook passen bij jouw werkstijl om thuis te kunnen werken. Ben je gedisciplineerd? Laat je je snel afleiden? In huis is er namelijk altijd wel iets te doen – ik denk dat het wel erg herkenbaar voor je is – en werkontwijkend gedrag is daarom niet heel ingewikkeld in zo’n omgeving. Als je je prima hiertegen kunt afsluiten, dan is dat top. Heb je er meer moeite mee, dan moet je je afvragen of een thuiskantoor de ideale werkomgeving voor je kan zijn. Ik vind het er heerlijk en het werkt letterlijk erg goed voor mij. Ik vind het fijn om direct aan de slag te kunnen met mijn werk zonder te hoeven reizen, tenzij ik afspraken heb bij of met klanten. Ook kan ik nog beter voor mijzelf zorgen op een werkdag door op mijn tijden te eten, te bewegen en de werkzaamheden in te delen. Dat is geen vanzelfsprekendheid en juist deze elementen ben ik erg gaan waarderen. Ik eet vaker en gezonder, maar ga ook lekker wandelen of loop de trappen op en af voor drinken. Ook is het een luxe dat ik even tussendoor de was op kan hangen om mijn gedachten te verzetten. Snel stofzuigen en op tijd beginnen met koken kan ook perfect, als ik maar niet blijf hangen in het doen van huishoudelijke klusjes. Daar schuilt natuurlijk het gevaar van thuiswerken, want een huis is nooit af.

Mijn ideale werkomgeving

Mijn kantoor heb ik ingericht op een rustige manier waar ik energie van krijg; met plantjes, veel licht en ruimte. Een goede bureaustoel en fijn bureau vormen de basis, net als een mooi beeldscherm waardoor het schrijven van teksten en het klantcontact erg plezierig verloopt. Er staat altijd een karaf met drinken en op de achtergrond luister ik graag naar ontspannen (film)muziek. Tenzij het regent; er bestaat geen fijner geluid dan het getik tegen het dakkapel. En hoe relaxt is het dat ik mijn werkdag kan beginnen op mijn UGGS pantoffels en met een kruik? Thuiswerken is zo slecht nog niet! Een extra voordeel van het ondernemerschap vind ik ook de vrijheid. Je kunt werken waar en wanneer je maar wilt!

Waar droom ik van als ondernemer?

Als ik nadenk over mijn ondernemerswensen en waar ik graag in de toekomst naartoe zou willen werken, dan droom ik graag groots. Ik zou heel graag nog veel meer ambitieuze ondernemers willen helpen die de intentie hebben om de wereld mooier te maken. Zij maken bewuste en duurzame keuzes waarbij zij anderen én de natuur ondersteunen en versterken. Ik haal zoveel energie en plezier uit het realiseren van opdrachten voor deze ondernemers! Geweldig om in de toekomst nog veel meer bedrijven met deze missie te mogen helpen. Ook zou ik het fantastisch vinden om op een dag een webshop te runnen. Bijvoorbeeld op het gebied van interieur en kids lijkt mij helemaal het einde. Als ik daaraan toe kan voegen om illustraties te maken dan is dat echt een ultieme lifegoal van mij. Wie weet, zeg nooit nooit!

Magisch moment: een webshop runnen en rolcontainer nodig hebben voor de pakketten!

Een webshop runnen, daar komt ontzettend veel bij kijken. Je stampt er niet 1-2-3 eentje uit de grond, daar gaat een strategisch plan aan vooraf. Ook moet je je oriënteren op het inkoopproces, het verdienmodel en de logistieke planning van de verzending. De administratieve kant komt ook om het hoekje kijken, stiekem kan er zoveel werk zitten in het runnen van een webshop! Toch lijkt het mij echt een feestje om alle pakketjes in te pakken, het klantcontact te onderhouden, nieuwe producten toe te voegen aan de shop en zelf collecties te creëren met illustraties. En dat magische moment dat je zo’n robuuste anti-diefstal rolcontainer nodig hebt waar je alle pakketten in kunt doen voor de verzending; hoe gaaf is het om deze mijlpaal te bereiken? Misschien moet ik dan trouwens wel een alternatief verzinnen voor mijn thuiskantoor, want een rolcontainer aanschaffen doe ik graag wanneer ik een mooie kantoorruimte kan benutten voor mijn werkzaamheden. Het lijkt mij trouwens een ideale manier om de gepersonaliseerde pakketten met geïllustreerde posters, geboortekaartjes en interieuritems hierop te verzamelen zodat het daarna naar de gelukkige eigenaren kan worden verzonden. Daar heb ik sowieso een ander kantoor voor nodig, want al die producten en stellingen nemen véél ruimte in beslag. Ik blijf nog even dromen, maar het gaat onwijs goed met mijn onderneming en naar dit moment toewerken lijkt mij fantastisch.

Spanning en twijfels

Ik vond het erg spannend om te beginnen met ondernemen. De risico’s, onzekerheden en twijfels sloegen regelmatig toe. Vooral de financiële druk vond ik in het begin lastig om naast mij neer te leggen. Hier lees je wat ik nog meer leerde van mijn eerste ondernemersjaar. Toen het eenmaal was gelukt, voelde ik de flow en groeide mijn bedrijf erg hard. Nog steeds pluk ik daar dagelijks de vruchten van, ik ben heel erg blij en dankbaar dat ik mijn onderneming zo fijn kan combineren met de zorg voor mijn zoontje Lucas. Echt rijkdom in de puurste vorm om zoveel tijd met hem door te kunnen brengen, hij vormt mijn grootste motivatiebron om daadwerkelijk van mijn bedrijf een succes te maken.

Ik hoop dat je het leuk vond om meer te lezen over thuiswerken en hoe ik het ervaar om mijn onderneming te runnen met ‘thuis’ als kantoor. Mocht je er meer over willen weten, dan hoor ik het graag!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.