Blog

Talent Carmen Groenefelt is fulltime illustrator

Tranen rolden over mijn wangen. Carmen Groenefelt illustreerde spontaan een foto waarop ik Lucas in mijn armen draag in het mooie Italië. Op die plek besefte ik zo goed hoe kostbaar en bijzonder het is om hier met mijn gezin te mogen zijn. Hoe speciaal het is dat we Lucas de wereld mogen laten zien en we met z’n drieën al die avonturen aan mogen gaan. Dat moment zal ik nooit vergeten en het gevoel werd gevangen in een foto die ik erg koester. Carmen Groenefelt koos precies die foto uit om te illustreren en haar prachtige kunstwerk raakte mij enorm. Haar werk staat nu op mijn nachtkastje zodat ik er elke dag naar mag kijken, ik ben er dan ook ongelooflijk trots op. Carmen Groenefelt is pas 23 jaar en nu al zó getalenteerd. Carmen heeft de spannende stap durven zetten om fulltime te ondernemen en haar dromen na te jagen, echt stoer en knap! Ik gun haar dan ook alle succes van de wereld en voor mijn blog leek het mij gaaf om haar te interviewen.  Lees je mee? 

Carmen Groenefelt (23) illustreerde tot nu toe o.a. 2 boeken, bergen Soft Smiles -persoonlijke illustraties in opdracht – en sinds kort ook haar actieve volgers op Instagram met #snelleillu. Vandaag is een extra spannende dag, want ze opent de inschrijving voor nieuwe Soft Smiles (€100) op www.softsmiles.nl dus mocht je het leuk vinden om er een kijkje te nemen: écht een aanrader! Tijd om dit geweldige talent te interviewen.

Wat hoop je met jouw werk als illustrator te kunnen bereiken?

Ik hoop dingen te creëren die mensen raken, blij maken en comfort geven.  Voor mezelf hoop ik mijn eigen leven een stuk leuker te maken. Door  mezelf deze vrijheid te gunnen met echt vol in te zetten op mijn passie  en niet bezig te blijven met dingen waarvan ik denk dat anderen willen dat ik dat doe.

Wat wil je met jouw kunstwerken meegeven aan anderen?

Heel cliché, maar daardoor niet minder belangrijk: liefde. Liefde voor jezelf, voor anderen (in alle soorten en maten) en de natuur. Ik merk dat het heel mooi is om momenten te vieren en dankbaar te zijn. Met Soft  Smiles moedig ik mensen aan speciale herinneringen vast te laten leggen  en met mijn illustraties met tekst komen ook vaak deze thema’s terug.

Wanneer ben je met illustreren begonnen?

Ik tekende altijd al graag en op de middelbare school kreeg ik vaak  negens en tienen voor het vak tekenen. Toen ik koos voor de studie sociologie verkocht ik mijn eerste tekening. Vanaf toen heb ik naast  mijn Bachelor mijn onderneming opgezet en schreef ik me in september  2015 in bij de KvK. September 2017 was voor mij het echte startschot  toen ik mijn bachelor afrondde en vol voor mijn onderneming wilde gaan.

Wie of wat illustreer jij heel graag?

Tekeningen waar andere mensen ontroerd of heel blij van worden. Al weet  ik vaak niet wanneer dat zal gebeuren natuurlijk, dus vind het heel speciaal om dat achteraf te horen.

Jouw liefde voor het werk, voelde ik in elk detail van het kunstwerk. Voelt illustreren als werk voor jou of?

Wat een compliment, dankjewel! Jazeker, dingen illustreren is werk. Maar dan wel het leukste werk dat er is voor mij. Ik vind het vooral heel chill om te doen en ik ben vaak trots op het resultaat. Maar als ik mijn  opdrachtenlijst iets te groot heb laten worden en ik loop wat achter de  feiten aan, dan voelt het enorm als werk. Op een vervelende manier. Dan gaat mijn hoofd vol zitten en wil het niet lukken. Dus die druk wil ik  onder de knie krijgen.

Je gaat fulltime ondernemen, vind je dit een spannende stap? Zo ja,  wat vormt jouw motivatie waardoor je toch hebt doorgezet en ervoor gaat?

Na aankondiging van mijn ontslag bij mijn bijbaan kreeg ik van mensen om me heen meteen de vraag: ‘Oh, verdien je zoveel dat je dat makkelijk kan?’ Nee, dat (nog!) niet. Maar naast dat dat het spannend maakt, maakt dat het voor mij ook een heel leuke stap. Doordat ik mijn vangnet  weghaal, verplicht ik mezelf slimme stappen en keuzes te maken. Daardoor  verplicht ik ook mezelf en mijn onderneming serieus te nemen. Ik ben heel gemotiveerd. Ik geloof echt in mijn illustraties en de dingen die  ik te bieden heb, dus ik wil dit laten slagen. En wanneer ik het even meer spannend dan leuk vind, herinner ik mezelf eraan dat een bijbaan  nemen altijd nog kan.

Waar hoop je over een jaar te kunnen staan als ondernemer?

Tussen fijne mensen met minstens één nieuw boek geïllustreerd door mij  in mijn handen. En dat ik ook dan blij ben met wat ik doe. Ik heb bergen  doelen en dromen, waarvan deze de belangrijkste zijn :)

Duizend maal dank talent Carmen dat je de tijd hebt genomen om deze mooie en inspirerende antwoorden met ons te delen. Nogmaals: alle succes en geluk van de wereld toegewenst met jouw onderneming en ik hoop van harte dat jouw illustraties heel veel mensen gaan raken, enthousiasmeren en inspireren. Woorden schieten te kort hoe je mij hebt ontroerd met jouw kunstwerk en ik geniet er elke dag van.

Neem vooral een kijkje op www.softsmiles.nl en volg Carmen op Instagram voor de aller allerleukste en fijnste Stories en foto’s die er zijn. Het is geweldig om Carmen te mogen volgen als illustrator, maar ook tijdens haar dappere ondernemersreis. Ik hoop dat je het interessant vond om over het talent van Carmen te lezen en over de weg die zij is ingeslagen als ondernemer.

Geniet van het nu en maak er een mooie dag van!
Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.