Blog

Startersdag KVK – Inspirerend en informatief event voor ondernemers

Bereik

De Startersdag van de KVK vormde voor mij dé bevestiging dat starten met mijn onderneming de juiste beslissing is geweest. Ik kreeg ongelooflijk veel inspiratie en informatie mee en geniet nog helemaal na. Ik bezocht de Startersdag van de KVK in Amsterdam op toplocatie Amsterdam ArenA en beleefde er een geweldige dag. Lees je mee wat er allemaal te doen is en waarom het zo goed is om (startende) ondernemer deze dag mee te maken?

Ik beken dat ik niet precies wist wat ik kon verwachten van de Startersdag georganiseerd door de Kamer van Koophandel. Het is een gratis event voor startende ondernemers, maar achteraf was het elke minuut waard om er naartoe te gaan. Zie het als een investering in persoonlijke groei, jouw onderneming én netwerk. Deze Startersdag was erg goed georganiseerd; toplocatie, hapjes en drankjes, inspiratiesessies met geweldige sprekers en een nuttige informatiemarkt. Het programma bevatte mooie presentaties en succesvolle ondernemers waardoor je echt een motivatieboost mocht ontvangen. Het is bovendien helemaal gratis en deze dag gaf mij veel energie, motivatie en inspiratie om aan de slag te gaan en van mijn onderneming een succes te maken.

Voor (startende) ondernemers is het een verrijking om aan zulke inspiratiesessies deel te nemen. Zo volgde ik tijdens deze dag de presentatie ‘Wat andere ondernemers al weten’ en dit was een interactieve presentatie waarbij we vragen mochten stellen over alles wat met ondernemen te maken heeft. Het was erg praktisch, omdat deze vragen gesteld werden aan twee ondernemers die al veel ervaring hebben. Zij vertelden niet alleen over de hoogtepunten, maar ook juist de dieptepunten op een realistische en toegankelijke manier. Een mooie learning vond ik dat je jouw onderneming niet ‘een bedrijfje’ moet noemen. Zo houd je het voor anderen én jezelf klein, terwijl je er juist trots op mag zijn en dit ook kunt uitdragen. Je bent een professional, een echte ondernemer! Ook leerde ik over het binden van klanten (zij zijn immers de zuurstof van het bedrijf), het formuleren van een heldere boodschap, het schrijven van een businessplan op 1 A4’tje en tijd vrij maken om te durven doen en het idee de ruimte te geven. Ongelooflijk waardevol én motiverend!

Ook volgde ik de inspiratiesessie die Google verzorgde over online marketing. De sessie ‘Starten op het web’ was ontzettend leerzaam en ik ben daardoor ook geïnspireerd om via Google Digitale Werkplaats een Google certificaat te halen. Dankzij Google verbeter je jouw digitale vaardigheden. Om je bedrijf te laten groeien, je carrière verder te helpen en om je persoonlijk te blijven ontwikkelen. Van Google krijg je een op maat gemaakt lesplan én het is helemaal gratis. Echt een aanrader!

Ook was ik aanwezig tijdens de training ‘Klanten vinden, klanten binden’. Dit was een sessie over het ontdekken van jouw doelgroep, het overtreffen van verwachtingen, het opstellen van een krachtige pitch, netwerken, plannen in kaart brengen en keuzes maken. Vindbaarheid en het vergroten hiervan kwam ook aanbod en al met al was het een leerzame workshop.

De informatiemarkt voor (startende) ondernemers was bovendien ook groter dan ik had verwacht. Er stonden allemaal partners die het leven van deze ondernemers makkelijker maken. Ook was het fijn dat de KVK aanwezig was om vragen te beantwoorden en om met adviseurs in gesprek te gaan. Ik was onder de indruk van de hoeveelheid ondernemers die op dit event zijn afgekomen, hoe gaaf dat we allemaal van onze dromen werkelijkheid proberen te maken. Het starten van een onderneming is dan al zo’n mooie eerste stap! Het was te gek, ik merk dat ik nog helemaal al het nagenieten ben van de waardevolle dag. Ik kan een bezoek aan de Startersdag iedereen aanbevelen. Extra tip: neem pen en papier mee, want de inzichten, wijze lessen, ervaringen en tips vliegen je om de oren! Dank KvK voor het mogelijk maken van deze Startersdag!

Heb jij al een keer de Startersdag van de Kvk bezocht? Zou je graag een eigen onderneming willen starten?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.