Blog

Seminar – Goede start voor ondernemers

20180216_135553Als je een bedrijf start, moet je direct veel zaken regelen. Gelukkig zijn daar adviseurs, handige websites, filmpjes, online én offline seminars voor. Ik bezocht de seminar ‘Goede start met de Belastingdienst’ en ik heb er veel mogen leren. Zo werd er verteld wat er allemaal op je afkomt bij het starten van een eigen bedrijf, kreeg ik informatie over de BTW en de inkomstenbelasting maar ook over de belangrijkste fiscale regelingen die voor mij als ondernemer van toepassing zijn. Het was niet alleen leerzaam, maar ook inspirerend! Ik vertel je er graag meer over, op naar een goede start! 

Ik vind het belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijkheden om van mijn onderneming een succes te maken. Daarom sta ik open voor tips en tricks die niet alleen mijn bedrijf, maar ook mijzelf als ondernemer laten groeien. Aangifte doen en zaken regelen met De Belastingdienst waren voorheen onderwerpen die mij totaal niet aanspraken, dat beken ik eerlijk. Sterker nog: ik vond het idee alleen al spannend om mij hierin te moeten verdiepen. Omdat ik graag wil weten wat er met mijn geld gebeurt en hoe ik dit het beste kan regelen en organiseren, ging ik naar deze seminar toe. Als je overweegt een onderneming te starten en je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, kan ik je deze leerzame en gratis seminar van harte aanbevelen.

De seminar ‘Goede start met de Belastingdienst’ vindt plaats op verschillende locaties, op verschillende data. Deze seminar is voor ondernemers die onlangs een eenmanszaak of VOF zijn gestart en ingeschreven staan in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Het is een gratis seminar die 3 uur duurt, de tijd vliegt voorbij  kan ik je vertellen. Voor de pauze krijg je een korte introductie van de Kamer van Koophandel en worden de onderwerpen ondernemerschap, inkomstenbelasting en btw behandeld. Ook leer je meer over administratie en het doen van aangifte. Na de pauze kregen we meer praktische informatie en adviezen die betrekking hadden op aftrekbare kosten en voorbelasting BTW, maar ook auto en vervoer. Ook werd er tijdens het seminar een voorbeeld voor de inkomstenbelasting uitgewerkt en kregen we veel tips mee.

20180216_135634

Omdat voor elke ondernemer andere tips en adviezen interessant kunnen zijn, wil ik je via dit artikel graag de tip meegeven om deze seminar te bezoeken. Ik had eerst in gedachten om informatie die is besproken tijdens deze seminar met je te delen, maar dat gaat een héél lang artikel worden. Bovendien is het ook inspirerend om met andere ondernemers in gesprek te gaan en de sfeer van zo’n seminar mee te maken. Heb je geen tijd voor zo’n bezoek of heb je er geen behoefte aan? Dan kan je ook een kijkje nemen op Ondernemersplein.nl om actuele informatie voor (startende) ondernemers te lezen. Of bezoek de KvK Startersdag, dit is een gratis event vol informatie en inspiratie voor startende ondernemers. Zin om online te leren? Neem dan een kijkje Ondernemersplein.nl/onlineleren en laat je inspireren door de webinars. Zelf heb ik er enkele gekeken en bezoek ik regelmatig deze website, vandaar dat ik het graag met je deel.

Terugkomend op de Seminar ‘Goede start  met de Belastingdienst’ was er tijdens deze seminar voldoende tijd om vragen te stellen en gingen we met veel kennis, informatie en tips naar huis. Ik heb het ervaren als een inspirerende en motiverende avond om daadwerkelijk een succes te maken van mijn bedrijf. Er werd met bevlogenheid en passie gepraat en ik zat met 120 andere ondernemers aandachtig te luisteren naar de adviezen die werden gegeven. Voor we het wisten waren de drie uur om, terwijl het erg lang klinkt. Het voelde  even alsof we weer terug in de schoolbanken zaten en college mochten volgen, maar met een flinke dosis humor en praktische voorbeelden werd er op een enthousiasmerende manier verteld. Dat zorgde voor een goede sfeer en inspirerende avond.  Heel leerzaam!

Ben jij ondernemer of overweeg je je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.