Blog

Professionaliseren met mijn onderneming, hoe pak ik dat aan?

onderneming by dagmar valerie

De eerste drie jaar ondernemen heb ik achter de rug en daarom stond ik in het begin van 2021 voor een keuze. Wil ik verder met ondernemen of voelt het beter om weer in loondienst te gaan? De eerste drie jaar geniet je namelijk als starter van verschillende belastingvoordelen om zelfstandigen te stimuleren. Ik kan na drie jaar zeggen dat ik ontzettend veel ervaring heb opgedaan, wijze lessen heb geleerd en mocht groeien in de richting die goed is voor mij én mijn onderneming. Ik geniet nog altijd van het ondernemerschap, maar vooral van de toegevoegde waarde die ik mag creëren voor anderen. Met mijn bedrijf kan ik anderen versterken en ondersteunen op het gebied van marketing en content. Ik had niet verwacht na drie jaar op dit punt te mogen komen, maar wat ben ik trots op de samenwerkingen die ik kleur mag geven. Ik beleef zoveel werkplezier dat ik mij niet kan voorstellen hoe het zou zijn zonder mijn bedrijf.

Waarom ben ik begonnen met mijn onderneming?

Ik ben mijn onderneming niet begonnen vanwege een vurige wens om daadwerkelijk te ondernemen. Mijn bedrijf is vooral ontstaan uit praktisch oogpunt; op deze manier kon ik veel meer uiteenlopende bedrijven, merken en personen versterken. En dat is wat ik elke dag het liefste doe: met elkaar verder komen dan waar we nu staan. Ik heb mogen samenwerken met toonaangevende merken en internationale bedrijven, maar ook fantastische ondernemers in de dop die ik mocht begeleiden bij de vliegende start van hun bedrijf. Met elkaar werken we aan de branding, huisstijl, de tone of voice, de vindbaarheid en de zichtbaarheid. Maar van te voren bepalen we de doelgroep(en), het aanbod en de why achter het bedrijf waardoor de missie en visie concreet worden. Een feestje om te mogen doen en het geeft mij veel energie. Wil je jouw onderneming een upgrade geven? Begin dan ook echt bij het begin. Waarom ben je gestart met jouw onderneming? Welke processen komen hierbij kijken? Wat kan slimmer, efficiënter en beter? Wat gaat er al goed en waarmee maak je het verschil? Wat is je missie / welk probleem los je op voor anderen? Ga weer even terug naar de kern en ontdek waar je nu staat! Je mag trots zijn op waar je nu bent gekomen!

Waar loop je tegenaan?

Mijn valkuil? Dat de werkzaamheden niet voelen als werk. Daardoor sta ik continu ‘aan’, maar dat doe ik met veel liefde en plezier. Het was zeker tijdens de lockdown zoeken naar een gezonde balans, maar ik ben oneindig dankbaar dat ik mijn werk goed kan combineren met de zorg voor de kids. Ik kan mijn uren vrij indelen, de werkzaamheden oppakken die goed voelen en werken met inspirerende personen. Echt een verrijking! En dat ik dan soms tot in de late uurtjes door ga, neem ik graag voor lief.

Next level met je onderneming

Ik mag werken aan indrukwekkende opdrachten en projecten, waardoor het goed voelt om mijn onderneming voort te zetten. Mijn onderneming is nog steeds hartstikke goed voor mij en het ondernemen maakt mij oprecht gelukkig. Ik ben vooral erg blij dat ik mag werken op de momenten dat ik in de flow kom. Ik creëer mijn eigen werkomstandigheden die het beste in mij naar boven halen, zodat ik effectief en efficiënt de tijd in kan vullen. Ik adviseer daarbij anderen om te professionaliseren, maar voor jezelf is dat soms een stuk lastiger. Ik heb daarom eens van een afstandje gekeken naar mijn onderneming om te ontdekken welke stappen ik kan zetten om next level te gaan. De belangrijkste vraag is eigenlijk wat JIJ nodig hebt als ondernemer om goed te functioneren én wat goed is voor JOUW BEDRIJF.

Welke stappen wil ik maken? Wat is goed voor mijn bedrijf?

Ik ontdekte dankzij deze vraag dat ik nog altijd een oude huisstijl gebruik op mijn facturen die nog is afgestemd op mijn boek ‘Liever met lef’. Inmiddels is het 4 jaar geleden dat het boek is gelanceerd, kortom; het is tijd voor een frisse tint op de facturen. En ik gebruik nog steeds Gmail als mailadres. Dat kan beter! Ook wordt het tijd om mijn pensioen en verzekeringen erbij te pakken. Gezien dat niet mijn favoriete klusje is, stel ik het graag uit. Om verder te komen is het belangrijk om deze zaken goed te regelen, dan hoef je je ook geen zorgen te maken en weet je dat het achter de schermen klopt. Deze rust is goud waard! En de ruimte die vrij komt zorgt voor positieve energie en nieuwe ideeën om te verwezenlijken. Ook kun je nadenken welke kennis en ervaring je nodig hebt om verder te komen of welke tools je hiervoor nodig hebt. Misschien wil je werk uitbesteden of juist kennis in huis halen? Doe wat goed voelt voor jou!

De zichtbaarheid van mijn onderneming

Over huisstijl gesproken, ik wil graag flyers drukken voor mijn onderneming. Ik wil op een flyer namelijk meer informatie en inspiratie delen over mijn werkzaamheden als marketeer en tekstschrijver. Ook kan ik er mijn werk als illustrator op presenteren, waardoor ik een compleet beeld kan tonen hoe ik anderen kan versterken. Ik zie een flyer dan ook meer als een soort portfolio waarbij ik al mijn kanten kan belichten waarmee ik positieve impact wil creëren. Mijn levensmotto ‘Don’t go through life, grow through life’ mag natuurlijk niet ontbreken!

Met een frisse blik kijken naar je bedrijf

Ook wil ik mijn nieuwe doelen formuleren voor het komende jaar én langer. Zo blijf je jezelf uitdagen en werk je er naartoe. Je kunt gerichter processen optimaliseren als je het doel voor ogen hebt en mijlpalen vieren! Gezien de juiste tools belangrijk zijn om beter te functioneren, ben ik mij aan het oriënteren voor een nieuwe laptop. Mijn huidige laptop was bestemd om veel op locatie aanwezig te zijn bij uiteenlopende klanten. Omdat ik vooral vanuit huis werk, past een laptop met een iets groter scherm wat beter bij de ideale werkomstandigheden. Genoeg te dromen, op naar het doen!

Ik verheug mij op alle stappen die ik mag maken en geniet volop van het ondernemerschap zoals je kunt lezen. Ik ben ontzettend dankbaar voor de fantastische samenwerkingen die ik aan mag gaan en trots dat ik mijn bedrijf mocht uitbouwen tot wat het nu is geworden. De ruimte die ik daardoor met de kinderen kleur mag geven is goud waard en ik ben benieuwd naar de kansen die op mijn pad mogen komen.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.