Blog

Nieuwe planten voor op mijn kantoor

Kamerplanten kantoor

Zo maak je een plantaholic gelukkig! Ik heb eindelijk mijn plantenhoekje op kantoor! Eigenlijk zou ik het willen schrijven met Caps Lock aan, maar dat komt zo heftig over. Je voelt in ieder geval aan deze introductie hopelijk al dat ik onwijs enthousiast ben dat we nieuwe plantgenoten in huis hebben. Ik geniet met volle teugen van de kamerplanten die een echte eyecatcher vormen voor mijn werkplek. Ik droomde al een tijdje over mijn eigen kantoor en een hoekje vol mooie kamerplanten zou deze ruimte compleet maken. De groene pareltjes zijn inmiddels gesetteld en daarom vertel ik je heel graag meer over de beauties die mijn werkplezier vergroten. Klaar voor een artikel van een plantoholic? Let’s grow… ehh go!

De zoektocht naar de perfecte planten voor op mijn kantoor

Sinds een tijdje werk ik op zolder, waar we van de ruime kamer met hoge plafond een heerlijke werkplek hebben gemaakt. Alleen de kamerplanten ontbraken nog, gelukkig is dat nu verleden tijd. De zoektocht naar de perfecte planten is afgelopen weekend ten einde gekomen en ik ben zeer goed geslaagd. Niet alleen met de kamerplanten overigens, ook met de bijbehorende potten waar ik de planten in kan plaatsen. Ik ontving van Pokon producten waarmee ik mijn planten extra kan voeden  (denk aan kamerplantenvoeding in de vorm van voedingskegels en de juiste grond) en met een nieuw gietertje maakt het de verzorging nog eenvoudiger. Ik ben zo blij met het eindresultaat!

De planten op mijn kantoor

De nieuwe plantgenoten die mijn kantoor opvrolijken zijn zeer uiteenlopend. Die diversiteit sprak mij direct aan om in het plantenhoekje te verwerken. Van een hoge paradijsvogelbloem met elegante bladeren tot een ruigere palm, maar ook de vioolbladplant. Gecombineerd met een stijlvolle Calathea kon mijn dag natuurlijk niet meer stuk! Omdat ik mij op mijn kantoor goed wil concentreren, worden luchtzuiverende planten aangeraden. Dit zijn exemplaren die de schadelijke stoffen uit de lucht halen, die zorgen voor een betere concentratie én ook nog eens heel leuk in het interieur staan. Grote luchtzuiverende kamerplanten zijn bijvoorbeeld de Calathea, de Drakenbloedboom en de Goudpalm. Prachtig!

Pokon kamerplanten

Extra lang genieten van de nieuwe kamerplanten

De juiste verzorging van de plantgenoten is nodig, zodat ik er extra lang plezier door mag ervaren. Zo kan je nog langer van de planten genieten die de werkruimte een ontspannende sfeer meegeven. Hoe ik de planten verzorg? Op een toegankelijke manier die goed bij mij past. Wekelijks heb ik op een vaste dag een momentje dat ik alle planten de benodigde verzorging geef. Ik geef de planten water en geniet extra van de mooie uitstraling die zij geven. Het voelt niet als een verplichting, maar meer als een mindful moment waarbij ik geniet van het nu. Ik kies voor gemak én mooie, gezonde planten. In samenwerking met Pokon mag ik het mijzelf met diverse Pokon-producten een stukje toegankelijker maken, omdat ik nu bijvoorbeeld slimme voedingskegels kan plaatsen die geleidelijk voeding afgeven aan de kamerplanten. Zo heb je er geen omkijken naar en weet je dat de planten de juiste voeding toegediend krijgen. Geschikte potgrond mag natuurlijk ook niet ontbreken, net als de vloeibare Pokon Groene Planten voeding met meststof. Daardoor blijven de groene pareltjes extra mooi en heb je er nog langer plezier van! Ik wil ook nog even benadrukken dat ik echt niet altijd een plantoholic ben geweest. Sterker nog; cactussen overleefden het vroeger niet bij mij. Kan je het je voorstellen dat ik totaal geen groene vingers had? Nu ben ik extra gelukkig als ik word omringd door planten en het vormt de beste motivatie om deze in leven te houden.

Een plantenhoekje creëren

Omdat ik op zolder in mijn kantoor over veel licht en ruimte beschik, leek het mij geweldig om een hoek met mooie planten te maken. Een soort mini urban jungle met al mijn favorieten bij elkaar. Ik ben dan ook heel blij met het eindresultaat en de leuke combinatie met hoge en kleinere planten. Op mijn wishlist stond al heel erg lang de Strelitzia Reginae (de Paradijsvogelbloem) vanwege de elegante bladeren en ik vind het te gek dat juist deze beauty nu mijn werkplek mag opfleuren. Ik heb eindelijk het plantenhoekje waar ik zo naar verlangde, de plantoholic in mij kan haar geluk niet op!

Word jij graag omringd door planten en groen? Heb je groene vingers?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.