Blog

Mindset coach Rosanne Woudstra over haar ondernemersreis

Rosanne Woudstra mindset coach ondernemer

Wat ben ik trots en blij dat ik vandaag een hele inspirerende ondernemer het podium mag bieden! Maak kennis met Rosanne Woudstra, zij coacht gemotiveerde vrouwen op een hele praktische manier richting een positieve mindset. Recent heeft zij haar eerste e-book gelanceerd en ik ben erg enthousiast over Selflove on top. Het is een boek waarin Rosanne Woudstra je in 7 dagen de basis leert te leggen voor een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. In een tijd waarin volop geprofiteerd wordt van onze onzekerheid is het lastig om een positief zelfbeeld te creëren. Het is haar missie om zoveel mogelijk jonge vrouwen hun eigen kracht, schoonheid en waarde in te laten zien. Rosanne heeft vorig jaar haar coachingspraktijk geopend en runt daarnaast haar populaire blog LifebyRosie.nl. Al jaren volg ik haar blog met veel plezier en ik vond het dan ook heel bijzonder om Rosanne te interviewen over haar ondernemersreis. 

☆ Wat is jouw missie met jouw onderneming?
Mijn missie met mijn onderneming is om zoveel mogelijk jonge vrouwen hun eigen kracht, schoonheid en waarde in te laten zien. Dit doe ik door het coachen richting een positieve mindset. Een positieve mindset is de basis van alles, het is hoe jij naar de wereld om je heen kijkt en alles wat daarin gebeurt. Dit speelt door op alle gebieden van je leven maar het begint bij jezelf. Als jij niet op een positieve manier denkt en naar jezelf kunt kijken, hoe kun jij dan je dromen waarmaken? Geloven in jezelf is één van de belangrijkste dingen maar dit wordt ons ook enorm moeilijk gemaakt! In een wereld waarin geprofiteerd wordt van jouw onzekerheden is het onwijs moeilijk om hier tegenin te gaan. Om jezelf te zien voor wie jij echt bent en je te realiseren dat je niet perfect hoeft te zijn om gelukkig te zijn! En als jij niet in jezelf gelooft, wie doet het dan? Ik help vrouwen hierbij!

☆Wat hoop je met jouw werk als coach te mogen bereiken?
Ik hoop zoveel mogelijk vrouwen te inspireren om anders naar zichzelf en de wereld om hen heen te kijken. Ik hoop zoveel mogelijk vrouwen te leren hoe hun brein werkt, want waarom is het eigenlijk zo dat je geneigd bent zoveel negativiteit over jezelf te geloven (en te onthouden) en dat complimentjes zo weer van je afglijden? Inspireren, enthousiasmeren en misschien ook wel een beetje boos maken. Boos maken over het feit dat je bepaalde dingen zo lang gelooft hebt, aan hebt willen voldoen of aan mee gedaan hebt terwijl dat eigenlijk helemaal niet is wat jij écht wil. Soms heb je extreme emoties nodig om te veranderen. Nog iets wat ik graag zou willen veranderen: dat mensen leren dat gelukkig zijn niet draait om je altijd blij voelen maar dat het er juist om gaat dat je om leert gaan met alle emoties die aan bod komen! Het lijkt soms wel alsof we allemaal 24/7 ultiem blij moeten zijn want anders zijn we niet gelukkig. Juist door te leren omgaan met alles wat het leven je geeft (en de bijkomende emoties) creëer je veerkrachtigheid. Niets wegstoppen maar aangaan is mijn motto.

☆ Vond je het spannend om te kiezen voor jouw onderneming? Waarom wel/ niet?
Ja en nee. Ik heb mijn baan opgezegd en de financiële onzekerheid die hierbij komt kijken is enorm spannend. Maar ergens wist ik gewoon dat dit het moest zijn, dat ik hier echt gelukkig van zou worden. En geluk weegt voor mij niet op tegen het een tijdje financieel wat minder hebben dus ging ik ervoor!

☆ Wat valt je tegen aan deze ondernemersreis? Of waar ben je tegenaan gelopen?
Op 1 oktober zat ik letterlijk in de startblokken. Zo onwijs enthousiast was ik: ik zou iedereen wel eens even gaan helpen ;-)! Natuurlijk weet je dat je een bedrijf moet opbouwen en dat zoiets tijd nodig heeft maar toen de krekels me tegemoet tsjirpten was ik best een beetje verdrietig. Ondernemen is zwaar, helemaal in een goedgevulde markt als de coachingsmarkt. Ik vind het soms lastig om mijzelf te laten zien, op marketing gebied heb ik nog een heleboel te leren, en ook het alleen werken vind ik soms (als gezelligheidsdier) erg lastig. Maar ik probeer alles te zien als een uitdaging en overal lessen uit te leren. Ik hoef geen miljoenen coach te worden, helemaal niet. Laat mij maar op kleine schaal vrouwen helpen en hierin mooie uitdagingen aan gaan, daar word ik gelukkig van.

☆Welke kant van het runnen van een bedrijf geeft je energie?
De interactie met klanten en de alleen maar lovende reacties die ik tot nu toe op mijn e-book heb mogen ontvangen hebben me letterlijk in tranen gebracht. Tranen van geluk natuurlijk. Als je ergens zo hard aan hebt gewerkt en je reacties krijgt dat jouw boek het leven van iemand heeft veranderd.. Dat gevoel is onbeschrijfelijk!

☆ Op welke mijlpaal ben jij trots als ondernemer?
Het meest trots ben ik op mijn e-book, wat een mijlpaal!

☆ Waar hoop je over een jaar te staan als ondernemer?
Alles zou wat mij betreft net een tandje meer mogen. Net wat meer individuele coachingsklanten bijvoorbeeld. Ik heb dan een nieuw boek én een nieuwe cursus geschreven en ik geef workshops over positieve mindset, uit je comfortzone komen en het krijgen van een beter zelfbeeld!

Ik ben ontzettend trots op de stappen die je hebt gezet Rosanne, om te komen waar je graag wilt staan. Wat dapper en moedig dat je voor het ondernemerschap hebt gekozen en ik ben ongelooflijk trots dat je jouw e-book Selflove on top hebt gepubliceerd. Je hebt alle twijfels overboord gegooid en bent ervoor gegaan. Het is een eyeopener om met de mooie opdrachten aan de slag te gaan en het geeft interessante inzichten die je vooruithelpen bij het ontwikkelen van de juiste mindset. Ik wens je heel veel mooie kansen toe voor jouw onderneming en dat je prachtige en krachtige vrouwen mag ondersteunen en versterken op het pad dat zij willen bewandelen. Met jouw missie, passie en bevlogenheid maak jij de wereld mooier. Ook ben ik ontzettend blij voor jouw mooie gezin dat jullie dit jaar een wondertje mogen verwelkomen. Je bent een inspirerende ondernemer en ik wens je alle geluk toe voor nu en in de toekomst! 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.