Blog

Mijn onderneming – Welke benodigdheden zet ik in?

Ik ben ondernemer en vanuit huis werk ik als marketeer, tekstschrijver en businesscoach. Al jaren schrijf ik actief op mijn blog ByDagmarValerie.nl waar je artikelen kunt lezen over persoonlijke groei, lifestyle, ondernemen en het moederschap. Ik neem je ook al jaren mee op al mijn persoonlijke avonturen; vanaf de eerste keer samenwonen tot aan trouwen, de zwangerschap en de mooie reizen die wij als gezin maken. Ik vind het heerlijk om te schrijven en kan mijzelf er behoorlijk in verliezen. Als ik ergens door in de flow van mag raken, dan is het door het schrijven. Maar wat heb ik eigenlijk allemaal nodig om mijn werk vanuit huis te kunnen doen? Ik vertel je meer over de items die ik inzet voor mijn onderneming. Lees je mee?

Op de eerste plek staat mijn laptop. Mijn laptop is nauw verbonden met mijn onderneming, omdat ik vanaf mijn laptop alle teksten schrijf, het mailcontact mee bij kan houden, Facebookposts plaats, ambitieuze ondernemers online mag coachen en mijn blog up to date houd. Het zou mij niet verbazen als ik op korte termijn een nieuwe laptop aanschaf, want mijn huidige Sony is echt aan vervanging toe. Het is dan ook een bejaarde aan het worden gezien de jaren die hij erop heeft zitten en hij wordt daarmee ook een stukje trager. Ik ben mij dan ook aan het oriënteren bij OTTO op een dunne, niet al te grote laptop die lekker snel voor online ingezet kan worden. Het zou ideaal zijn als de batterij het ook een paar uurtjes vol kan houden en voor de rest wil ik mijn Microsoft Office-pakket erop installeren. Vanaf daar beheer ik mijn mail en in Word schrijf ik alle teksten die ik mag uitwerken voor andere websites en communicatie-uitingen. Mocht je fijne tips hebben voor een mooie laptop die aansluit bij mijn wensen dan hoor ik het graag, meedenken is altijd heel erg welkom!

Ook heb ik mijn telefoon voor mijn werk nodig. Daarmee bel ik met klanten, onderhoud ik het contact per app en mail, beantwoord ik reacties van lezeressen en ik maak er véél foto’s mee. Mijn ‘rolletje’ zit regelmatig vol! Ook heb ik een Canon spiegelreflexcamera en een Olympus compact camera waarmee ik heel graag fotografeer. Tijdens het werken probeer ik de meldingen van mijn telefoon uit te schakelen, zodat ik ongestoord kan schrijven. Om steeds uit de flow gehaald te worden door berichtjes, is zonde. Ik merk dat ik – sinds ik het even uitzet – een stuk efficiënter werk! En achteraf gezien mis je vaak niks wat echt cruciaal is. Ik ben dan gewoon bereikbaar, dus als er echt iets aan de hand is dan sta ik altijd klaar. Ik zet mijn mobiel veel en vaak in, check in de avond ook nog even mijn mail erop. Ik gebruik mijn mobiel daarom behoorlijk intensief, ik heb de Samsung Galaxy S6 en daar ben ik erg bij mee. Tegenwoordig luister ik ook graag podcasts op mijn telefoon, bijvoorbeeld wanneer ik in bed lig of in de auto zit. In plaats van de radio aan te zetten, geniet ik van inspirerende content.

Mijn werk zou een stuk lastiger worden als ik mijn agenda en bullet journal niet zou hebben. Een goed werkende pen is ook een must, want ik schrijf al mijn hersenspinsels en ideeën op anders stroomt mijn hoofd behoorlijk over. Van mooie zinnen, tot quotes, thema’s waarover ik wil schrijven, blogpost ideeën, overzichtjes voor boodschappen; alles wat in mij opkomt zet ik in mijn agenda of de journal waarin ik alles van mij af kan schrijven. Het werkt echt heel erg goed en zo creëer ik graag overzicht.

In grote lijnen zijn dit de benodigdheden die ik inzet voor mijn werkzaamheden als tekstschrijver, marketeer en businesscoach. Ik gebruik deze items dagelijks voor mijn werk en kan echt niet zonder! Ik hoop dat je het leuk vond om erover te lezen.

Welke items gebruik jij voor jouw werk?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.