Blog

Instagramcursus #Worthit – Tarieven bepalen, prijzen en strategie

Instagramcursus Worthit Charlotte van t Wout

De afgelopen week volgde ik de inspirerende Instagramcursus #Worthit van Charlotte van ’t Wout. Via Instagram een cursus volgen? Ja, dat kan! Charlotte van ’t Wout is ondernemer en runt SPOT (prachtige vergaderlocaties in Amsterdam). Vanaf juni 2017 heeft zij C Academy opgericht, waarbij ze haar tips en tricks als ondernemer met veel passie en bevlogenheid deelt. Een cursus volgen via Instagram voor een toegankelijk bedrag, waardoor ik ook nog eens persoonlijke groei mag ervaren? Dat klonk als muziek in de oren, daarom schreef ik mij in voor #Productiviteitonfleek. Chaos in je dag? Lukt het je niet om focus en structuur aan te brengen? De hele dag druk en tóch ’s avonds het gevoel dat je niks hebt gedaan? This one is for you! Het was een cursus die mijn leven positief heeft veranderd en waar ik elke dag plezier door mag beleven. Vervolgens volgde ik #introvertlikeaboss, het bleek een feest van herkenning. Afgelopen week genoot ik van #worthit en leerde ik nog meer over het ondernemerschap. Mijn ervaringen over het volgen van de Instagramcursus #worthit deel ik graag met jou!

Hoe werkt het volgen van een cursus via Instagram?

Elke ochtend voor 10.00 uur komt er een nieuwe reeks aan Instagram stories online in het thema van die dag. Deze stories kan je bekijken via Instagram. Omdat je deelneemt aan de cursus #worthit, kom je uit in een besloten community op Instagram waar je met elkaar inspirerende tips en ervaringen kunt delen. Via dit kanaal ontvang je dagelijks de stories die betrekking hebben op het thema van die dag. Je kunt deze bekijken waar en wanneer je maar wilt, dat maakt de cursus #worthit zo leerzaam en toegankelijk!

Ik schreef mij in voor #Productiviteitonfleek, omdat…

Ik erg nieuwsgierig was naar het concept om een cursus via Instagram te volgen. Het is erg nieuw en ’tussendoor’ leren en groeien, daar ben ik altijd een voorstander van. Ik spendeer heel wat tijd op Instagram, dan kan het maar beter nuttig en waardevol zijn! Nu heb ik al drie cursussen van Charlotte van ’t Wout gevolgd en ik kan deze alle drie absoluut aanraden. Ik heb genoten van de inzichten, tips en herkenbare ervaringen die zij op een toegankelijke manier deelt. Leren was nog nooit zo leuk!

Wie is Charlotte van ’t Wout?

Charlotte van ’t Wout (@celinecharlotte) is ondernemer en runt oa SPOT, prachtige vergaderlocaties in Amsterdam. Ze is businesscoach voor ondernemers. Daarvoor was ze 7 jaar journalist bij NRC waar ze schreef over zelfontwikkeling en carrière maken. Ze schrijft op zaterdag column in AD met carrièretips en maakt video’s ‘De Succesminuut’ op AD.nl. Op Instagram deelt ze sinds augustus 2017 haar tips & tricks als ondernemer. Dat werd zo’n succes (+5.5K volgers) dat ze C Academy heeft opgericht. Inmiddels geniet ik dagelijks van de content die zij plaatst op haar Instagramaccount, echt een aanrader als je ook geïnteresseerd bent in persoonlijke groei, het ondernemerschap of gewoon zin hebt om te luisteren naar een enthousiaste en bevlogen vrouw die durft te (be)leven.

Wat ik heb geleerd van de Instagramcursussen door Charlotte

Dankzij Charlotte van C Academy heb ik geleerd om:

 • Nog beter naar mijn intuïtie te luisteren en hiernaar te handelen;
 • Met themadagen te werken, waardoor ik nog productiever ben;
 • Mijzelf (en mijn bedrijf) op waarde te schatten;
 • Keuzes te maken die goed zijn voor mij;
 • Niet meer (alleen maar) te werken n.a.v. mijn inbox, maar mijn eigen plan te trekken;
 • Meer AAN in plaats van IN mijn bedrijf te werken (en dit dan echt toepassen);
 • Bewuster te leven als introvert. Heerlijk om te ontdekken dat ik dit ben. Ik wist dit niet en doordat Charlotte herkenbare situaties en ervaringen deelde, opende zij mijn ogen. Nu weet ik het zeker én weet ik ook hoe mooi en waardevol deze informatie is. En ik heb de docu over Tony Robbins gekeken; echt indrukwekkend! Absoluut een aanrader en te bewonderen via Netflix.

5-daagse cursus #Worthit

 1. Blind gegokt wat je uurtarief zou moeten zijn, en dat op hoop van zegen die aangehouden?
 2. Je uurtarief niet durven noemen of eromheen gedraaid?
 3. Gedacht dat mensen ’teveel’ betalen voor je dienst? Of te weinig?
 4. Gratis gewerkt in de hoop dat er later ‘veel meer werk’ aan zou komen?
 5. Wil jij prijzen durven aanpassen? Gewoon hoppa, 30% erbij?

#Worthit is de cursus waarbij je ontdekt hoe je jouw uurtarief kunt bepalen. Zowel voor beginnende ondernemers die géén idee hebben wat ze moeten vragen, tot ondernemers die twijfelen of hun prijzen nog wel passen. De cursus is volledig via Instagram stories te volgen.

De cursus #worthit was een eyeopener voor mij als ondernemer, omdat…

Ik nog beter ontdekte welke waarde ik mag toevoegen als ondernemer. Ik leerde dat ik zelf een prijs mag kiezen die goed is voor mij, zodat ik er als ondernemer met liefde voor wil werken. Daarbij vormen de prijzen ook een soort grenzen, waar wil je zelf voor gaan? De klant moet blij zijn met het eindresultaat, hoe de prijs tot stand komt mag je zelf invullen. Die waarde bepaal je bijvoorbeeld door jezelf te vraag te stellen hoe je het leven van de klant verbetert.  Ook vond ik het ongelooflijk interessant om de reminder te ontvangen dat huidige klanten niet altijd de toekomstige klanten zijn. Als je je prijzen zou verhogen (omdat je meer waard bent geworden, o.a. door ervaring, nieuwe kennis en meer kwaliteit die je op kunt leveren), kunnen huidige klanten gaan stuiteren en je te duur vinden. Maar dat is oké, want de kans is dan groot dat jullie elkaar zijn ontgroeid. Ook worden reviews erg onderschat, terwijl we daar zelf ook graag naar kijken. Een aanrader om die in de toekomst nog meer te gaan verzamelen!

Ik hoop in de toekomst nog meer Instagramcursussen te mogen volgen via C Academy. Veel dank Charlotte voor de mooie inzichten en eyeopeners die je mij hebt gegeven. Hier beleef ik elke dag ongelooflijk veel plezier door, thank you!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.