Blog

Ik kan niet meer zonder mijn telefoon, omdat…

telefoon foto's

Even het boodschappenlijstje aanvullen, iemand appen, een telefoontje beantwoorden, de opvangapp bekijken, een foto maken of ideeën noteren. De inbox refreshen past ook perfect in het rijtje waarom ik niet meer zonder mijn telefoon kan en wat ik dagelijks doe op mijn mobiel. Ik kijk dan ook niet naar mijn schermtijd, maar weet dat ik veel tijd met mijn telefoon bezig ben. Ik ben mij hier bewust van. Anderzijds bespaart juist deze telefoon mij ook veel tijd op andere gebieden. Kan jij zonder je telefoon?

Contact met dierbaren

Ik vind mijn telefoon echt een verrijking. Vooral omdat ik in verbinding mag staan met vrienden en familie die mij zo dierbaar zijn. Het contact met hen zou ik voor geen goud willen missen. Dat maakt ook dat ik de afgelopen periode extra blij was met elk appje en telefoontje, gezien we elkaar minder konden zien. Gelukkig heb ik bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om met mijn opa en oma in Polen te kunnen videobellen, waardoor we toch een beetje samen zijn. Het maakt de afstand niet kleiner, maar gevoelsmatig ben je dichterbij elkaar. Deze verbinding met elkaar aangaan maakt mij gelukkig en ik ben blij dat het contact dankzij de mobieltjes zo toegankelijk is. Een mailtje hier, een appje daar of even (video)bellen; samen in contact, weten hoe het gaat en elkaar versterken. Met en dankzij de telefoon.

Foto’s maken met de telefoon

We creëren graag herinneringen met elkaar en die leggen we ook vast met de telefoon. De telefoon hebben we altijd bij ons en het vormt daardoor een handige tool om gemakkelijk en snel een mooie foto te maken van dat moment. Voor de beste foto’s staat de Iphone 11 op mijn verlanglijstje, want de camera ervan is echt waanzinnig. Wát een plaatje! Ik heb wel extra veel geheugen nodig als het even kan, want momenteel staan er – niet gelogen, want ik heb recent de back-up gemaakt – meer dan 20.000 (!) foto’s op mijn telefoon. Yes, daar kan je heel wat fotoalbums mee vullen en ik hoop dat ik daar op een dag ook mee kan beginnen. Ik geniet van het creëren van content en daar horen ook foto’s bij. Maar de kids leg ik dagelijks vast met de camera van mijn telefoon en die foto’s vervelen nooit. Ik leg graag hun avonturen en belevenissen vast. Gelukkig zit ‘het fotorolletje’ van de telefoon zelden vol! De Iphone 11 zou ik daarom zowel zakelijk als privé gaan gebruiken en het is voor mij het meest gebruikte product in huis. Voor jou ook?

Efficiënter aan de slag

Dankzij en door mijn telefoon, ben ik op veel gebieden sneller én slimmer. Ik schrijf ideeën op in mijn telefoon, zodat ik deze later kan uitwerken. Ik doe de boodschappen vanaf mijn telefoon waardoor ik veel tijd bespaar in de winkel. Alle bankzaken regel ik op mijn telefoon, maar voor mijn werk gebruik ik de telefoon ook veel en vaak. Zeker vanwege mijn werkzaamheden op het gebied van social media heb ik deze regelmatig nodig. Nu ik dit artikel schrijf, ontdek ik eigenlijk hoe onmisbaar dit apparaat is geworden. Ik sta ermee op (de wekker) en ga ermee naar bed (meditatie app met rustgevende muziek). Ik ben blij dat de telefoon ons zo kan versterken in het dagelijkse, als je je maar bewust bent van schermtijd en je niet afhankelijk wordt van een apparaat.

Heel erg leuk om tijdens het artikel nog beter te ontdekken waar ik de telefoon allemaal voor gebruik. Bizar hoe een mobieltje verweven is in het dagelijkse. Ik zou misschien nog wel zonder kunnen, maar niet willen. Het maakt het dagelijkse makkelijker en ik ontkom er niet aan om de telefoon ook voor mijn werk in te zetten. Ik ben dankbaar voor de technologie en de mogelijkheden waardoor de telefoon ons leven mag verrijken op een positieve manier. En ondertussen duik ik nog even de specs in om te ontdekken of de Iphone 11 binnenkort onze nieuwe ‘huisgenoot’ zal worden…

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.