Blog

Hoera, ik ben officieel een baas / ondernemer

25023440_1921552944828769_1295053500123709440_n
Hoera, ik ben vanaf januari 2018 officieel een ondernemer! By Dagmar Valerie is nu dan ook echt mijn onderneming en wat ben ik trots op deze bijzondere mijlpaal. Dit nieuwe jaar is heel leerzaam voor mij begonnen en het leek mij ontzettend leuk om dit hoogtepunt met jou te delen. Ik ben woensdag 3 januari naar mijn afspraak bij de Kamer van Koophandel gegaan om mijn inschrijving definitief te maken en nu ben ik – zoals de dame met wie ik een afspraak had noemde – een echte baas! 

Ik geniet om mij heen van ambitieuze ondernemers en het begon al een tijdje te kriebelen om ook van het ondernemerschap te kunnen proeven. Al jaren mag ik bloggen op mijn website ByDagmarValerie.nl en sinds kort mag ik ook teksten schrijven voor toonaangevende merken en bedrijven. Daar haal ik veel energie uit en bovendien levert het ook een fijn extraatje op. Dit gaf ik altijd bij de belasting netjes op als ‘inkomsten uit overige werkzaamheden / neveninkomsten’, maar hoe leuk als je deze stap officiëler kunt maken door daadwerkelijk te ondernemen? Bovendien geniet je dan ook van fiscale voordelen, waar je anders geen recht op hebt. Ik heb een vast contract en ben in loondienst, maar parttime ondernemen met een uit de hand gelopen hobby leek mij steeds leuker én heel leerzaam. Eind december besloot ik er echt voor te gaan en maakte ik de afspraak bij de Kvk en nu is het zover: By Dagmar Valerie is mijn onderneming.

Code geel en de flinke storm konden mij niet tegenhouden; de afspraak om mijn bedrijf in te schrijven als eenmanszaak ging door en daar verheugde ik mij ontzettend op. Lucas ging met mij mee en samen trotseerden we windkracht 8 en flinke regen, maar dat mocht de pret niet drukken. Lucas heeft in de wachtruimte heel wat ondernemers in spé geëntertaind en vond het gelukkig helemaal prima. Toen ik eenmaal aan de beurt was vond ik het echt een bijzonder moment; het voelde zo officieel en spannend. Een nieuwe stap en ik genoot van elke seconde. Ik kreeg veel leuke tips mee, de naam werd gecontroleerd (voor het geval dat deze naam al in gebruik is) en mijn gegevens werden gescreend. Ik mocht vragen beantwoorden over inkomsten, opdrachtgevers, activiteiten en werkuren. Mijn activiteiten vallen onder de prachtige werkzaamheden ‘Schrijven en overige scheppende kunst’. Dat klinkt al veelbelovend en feestelijk! Ook kreeg ik handige formulieren mee, waaronder eentje met de mogelijkheid om mij in te schrijven voor leerzame seminars. Binnenkort ga ik daarom graag naar de seminar goede start met de Belastingdienst. Want ook dat hoort bij het ondernemen; de administratie en aangiftes. Ik wil het graag op de juiste manier aanpakken en sta ervoor open om het te leren. Het lijkt mij erg leuk om ook deze kant van het ondernemen te ontdekken. Op de website Ondernemersplein.nl vind je meer handige informatie voor (startende) ondernemers.

En om deze feestelijke afspraak met slechte humor af te sluiten, grapte ik met zeer flauwe woordkeuze (dit zijn jullie van mij gewend) dat het eigenlijk al een hele onderneming was om naar de KvK te komen (in verband met de storm en met Lucas erbij). Daar moest de gezellige dame gelukkig ook erg om lachen. De champagne kwam thuis uit de kast en we proosten op deze mooie mijlpaal; op naar een vliegende start van 2018 én mijn onderneming. Ik ben er trots op om van By Dagmar Valerie mijn onderneming te maken en mocht je tips hebben voor mij als nieuwe ondernemer: alle input is meer dan welkom. Het lijkt mij erg leuk om je mee te nemen in mijn reis als ondernemer door relevante updates en mijn inzichten / lessen te delen die ik uit dit proces mag halen. Laat vooral weten waar je nieuwsgierig naar bent, dan neem ik je onderwerpen en vragen graag mee voor het nieuwe artikel over ondernemen.

En mocht je nieuwsgierig zijn naar wat ik precies met mijn bedrijf ga doen? Ik schrijf teksten (naast mijn blog) en ik ben vanaf nu officieel copywriter.

Zou je het leuk vinden om meer te lezen over mijn reis als ondernemer?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.