Blog

Hoe schrijven mijn werk is geworden

signeren schrijven werk bydagmarvalerie liever met lef broese lancering

Schrijven heeft altijd al een grote rol in mijn leven gespeeld. De omvang van deze rol is niet veranderd, de invulling ervan wel. Toen ik als klein meisje mijn eerste magazines bedacht, had ik nooit voor mogelijk gehouden dat ik later zo betrokken zou zijn bij uiteenlopende redacties. Toen ik de verhaallijnen verzon voor mijn boekjes, had ik niet kunnen dromen dat ik twintig jaar later mijn eigen boek zou kunnen vasthouden. Toen ik genoot van het schrijven van artikelen en reportages op de basisschool, wist ik niet dat ik dit jaren later mijn werk zou kunnen noemen. Schrijven loopt als een rode draad door mijn leven. Hoe schrijven mijn werk is geworden, vertel ik je graag in dit artikel.

Eerder schreef ik al een artikel over de liefde die ik voel voor het schrijven. Ik zou mij namelijk echt geen leven zonder schrijven voor kunnen stellen; de woorden schud ik graag uit mijn mouw op het (digitale) papier. Ik schrijf notitieboekjes vol, op mijn blog zijn meer dan duizend artikelen te vinden, ik heb mijn eigen boek Liever met lef geschreven en ik help ambitieuze ondernemers en bedrijven bij het creëren van geschikte teksten. Creatief schrijven en redigeren doe ik dan ook met liefde tot in de late uurtjes, al probeer ik het steeds wat meer af te bakenen zodat ik mijzelf er niet in kan verliezen. Schrijven was mijn allergrootste hobby en dat doe ik nog steeds om te kunnen ontspannen. Zit mijn hoofd vol? Dan schrijf ik het graag van mij af. Ik pen de leuke herinneringsboekjes voor Lucas vol met anekdotes en mijlpalen, maar ook de agenda en bullet journal vul ik graag. Wat als schrijven niet zo’n grote rol in mijn leven zou hebben gespeeld? Dan hield ik in ieder geval onwijs veel tijd over!

De eerste vergoeding voor mijn teksten

Ik ben als klein meisje begonnen met het ontwerpen en bedenken van mijn eigen magazines, verhalen en artikelen. Ik schreef voor mijn eigen plezier werkstukken, zodat ik mijzelf in een thema kon vastbijten en het door kon vertalen naar aantrekkelijke teksten voor de lezer. Mijn mooiste verjaardagscadeaus? Luxe pennen en notitieboekjes die ik vol kon schrijven met mijn eigen verhalen en belevenissen. Moest er iets bedacht en geschreven worden, dan nam ik automatisch die rol op mij. Vanaf de basisschool zat ik in de redactie van de schoolkrant, op de middelbare school werd dit het online magazine en de dagopening die ik mocht opleveren tegen een kleine vergoeding. Dat ik geld kreeg voor mijn teksten voelde magisch! Ik begreep zelfs niet waarom anderen mij betaalden voor een activiteit die ik met zoveel liefde deed, voor mij was het opleveren van de teksten immers een kleine moeite.

Schrijven en redigeren

Met mijn diploma op zak, ging ik studeren in Amsterdam. Daar ronde ik de studie Bedrijfskunde MER (Management, Economie en Recht) met succes af, maar ondertussen openden zich steeds meer interessante deuren. Zo volgde ik excellentietrajecten op het gebied van Creatief Schrijven, netwerken, ondernemerschap, kennisdeling en uiteenlopende masterclasses. Tijdens de minor Schrijven & Redigeren kreeg ik de beste schop onder de kont in de juiste richting: we moesten schrijven én publiceren. Eigen ideeën pitchen en zorgen dat je publicaties genereerde vormde de beste drive om eindelijk de stappen te zetten in de richting van mijn droombaan. Werken bij een uitgeverij.

Mijn liefde voor boeken, schrijven en marketing

Niet veel later volgde het moment dat ik mijn stage mocht kiezen en zodoende ontdekte ik mijn passie voor marketing met als specifieke richting de boeken. Mijn liefde voor boeken, schrijven én zichtbaarheid creëren in de vorm van marketingactiviteiten kwamen allemaal samen in een functie. Ik voelde mij als een vis in het water toen ik bestsellerauteurs mocht begeleiden; hun (kunst)werk onder de aandacht brengen bij het grote publiek werd mijn missie. Daarnaast groeide mijn blog waar ik persoonlijke artikelen publiceerde over lifestyle, positiviteit en persoonlijke ontwikkeling enorm. Ik ontving steeds meer aanvragen of ik als freelancer ingezet kon worden bij het schrijven van teksten en begin dit jaar koos ik volledig voor mijn eigen onderneming. Een spannende stap, waarbij het schrijven officieel mijn werk is geworden. Als tekstschrijver, businesscoach en marketeer mag ik projecten invulling geven waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Van creatief meisje naar ambitieuze ondernemer

Als klein meisje had ik nooit verwacht dat schrijven als activiteit nog steeds de hoofdrol in mijn leven zou kunnen vervullen. Ik ben trots, dankbaar en blij dat ik elke dag mag doen waar ik energie van krijg.

Van welke activiteiten werd jij als kind gelukkig? En zijn deze activiteiten nog steeds onderdeel van jouw leven? Waarom wel/ niet?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.