Blog

Het laatste (succesvolle!) kwartaal van 2018 is begonnen

italie monte baldo gardameer

Hoera, het laatste kwartaal van 2018 is van start gegaan! Ik hoop dat je veel zin hebt in de laatste drie maanden van 2018 waarin je hopelijk veel hoogtepunten mag ervaren. Kijk je ook met veel plezier én trots terug op het afgelopen kwartaal? Wat vormde voor jou het hoogtepunt? Donderdag was mijn laatste werkdag van kwartaal 3 en ik had nooit gedacht dat ik het zo succesvol af zou mogen sluiten met mijn onderneming. Ik knijp mijzelf regelmatig dat ik zulke mooie opdrachten en projecten invulling mag geven. Het blijft nog vaak onwerkelijk dat ik dit ‘werk’ als businesscoach echt mag doen voor mijn bedrijf. Het voelt namelijk niet als werk, maar als een kans om anderen verder te mogen helpen met hun ideeën, plannen en bedrijven. Kwartaal 3 was echt een achtbaan en ik heb veel zin om wederom in dit laatste kwartaal al mijn verwachtingen te verpletteren! 

Hoe je het afgelopen kwartaal kunt evalueren

Evalueren hoe de afgelopen periode is verlopen, geeft nieuwe inzichten en mogelijkheden om te groeien. Op deze manier ontdek je met jouw onderneming welke lessen je mee kunt nemen naar de komende periode. Op welke manier kan je efficiënter en productiever werken? Door welke activiteiten heb jij je vaker laten afleiden? Vraag je nog steeds het juiste tarief voor de diensten en producten die je levert? Welke waarde voeg je concreet toe voor jouw (ideale) klanten? Bij welke activiteiten voelde je een soort weerstand? Waar kreeg je energie van? Wat vormde het hoogtepunt als je kijkt naar de projecten en opdrachten die je invulling mocht geven? Trek je voldoende ideale klanten aan en weet je hen ook aan jouw onderneming te binden? Allemaal vraagstukken die van invloed zijn voor de nieuwe periode, bijvoorbeeld het laatste kwartaal van 2018. De lessen die je meeneemt kan je gebruiken om processen in jouw bedrijf te optimaliseren. Welke inzichten heb jij opgedaan de afgelopen tijd die je graag wilt implementeren dit nieuwe kwartaal?

Waarom kwartaal 3 voor mijn bedrijf zo succesvol was…

Het was een kwartaal waar ik vol vertrouwen in ging. Ik was klaar om lekker aan de slag te gaan en ik had besloten om mijn handen uit de mouwen te steken voor opdrachten waar mijn hart sneller van ging kloppen. Little did I know dat er zóveel projecten op mij af zouden komen die meer dan goed zouden voelen! Ik lanceerde mijn businessprogramma en mocht direct bevlogen ondernemers coachen die aan het begin van indrukwekkende projecten staan. Daarnaast kreeg ik veel opdrachten voor mijn website waarbij ik samenwerkingen ben aangegaan met toonaangevende merken. Ook ben ik twee keer op persreis geweest voor mijn bedrijf met mijn gezin, naar het Gardameer en Slagharen. Ik heb voor on- en offline uitingen teksten geschreven, maar ook ondernemers mogen begeleiden bij het schrijven van hun ondernemingsplan. En last but not least mocht ik veel ambitieuze ondernemers verwelkomen die gaan starten met mijn businessprogramma Dichterbij dan je denkt. Het geeft zoveel energie om met het coachen bezig te zijn. Ik word keer op keer geraakt door de kwetsbare, inspirerende, ontroerende en hartverwarmende antwoorden die er worden gegeven op de opdrachten en vraagstukken in de werkboeken bij de modules. Ook geniet ik van de resultaten die de ondernemers mogen ervaren dankzij de opgedane inzichten. Yes, echt een cadeautje al die mooie ervaringen en samenwerkingen!

dichterbij dan je denkt zet jouw ondernerming op de kaart

Van hard werken naar hart voor de zaak!

De afgelopen weken heb ik hard gewerkt. Harder dan ik in eerste instantie voor ogen had, omdat er zoveel mooie opdrachten en projecten op mijn pad kwamen. Een luxe waar ik mij bewust van ben. Ik voelde de ruimte en vrijheid om ‘nee’ te zeggen, maar het waren stuk voor stuk fantastische kansen waar ik geluk, glorie en (niet onbelangrijk) geld voor mocht ontvangen. Ik heb ook slimmer dan ooit gewerkt, omdat ik de beperkte tijd die ik had zo productief mogelijk invulling moest geven. Die combinatie gaf keer op keer een adrenalinekick wanneer ik weer een project en opdracht voor een klant succesvol mocht afronden. In kwartaal 2 en 3 heb ik vooral veel gewerkt ‘in’ mijn bedrijf, dit laatste kwartaal van 2018 wil ik graag benutten om ook meer ‘aan’ mijn bedrijf te werken. Het verschil tussen deze twee formuleringen? In je bedrijf werken betekent dat je letterlijk bezig bent met de kernactiviteiten waar jouw onderneming voor staat. Aan jouw bedrijf werken betekent dat je gaat werken aan een strategie en groei van jouw business om ontwikkelingen door te maken. Zo wil ik bewuster nadenken hoe ik mijn werkzaamheden het beste kan presenteren en vermarkten, maar ook hoe ik de processen achter de schermen soepeler kan laten verlopen. Genoeg stof om over na te denken en ik heb veel zin om ermee aan de slag te gaan.

Mocht je je afvragen wat ik eigenlijk doe met mijn onderneming:

Ik ben werkzaam als businesscoach, marketeer en tekstschrijver. Met mijn businessprogramma ‘Dichterbij dan je denkt’ coach ik ambitieuze ondernemers die graag hun onderneming echt op de kaart willen zetten. Samen werken we in 8 weken aan de vliegende start van hun bedrijf en daarvoor heb ik een traject ontwikkeld met verschillende modules en werkboeken. Ik geef persoonlijke feedback op de ontwikkelingen die de ondernemers doormaken en daardoor kunnen zij met nieuwe inzichten, tips en opdrachten hun business een boost geven! Daarnaast help ik ook bij het schrijven van een ondernemingsplan, geef ik on- en offline marketingadvies en werk ik aan teksten in opdracht van toonaangevende merken. Mocht je denken ‘misschien kan Dagmar meer voor mij betekenen’ of je zit met een vraagstuk; trek gerust aan de bel zodat ik met je mee kan denken. Ook ben je welkom om deel te nemen aan mijn coachingstraject om vanaf 2019 echt te knallen met jouw bedrijf. Ik kan niet wachten om je te coachen tijdens deze ondernemersreis. Op naar het laatste kwartaal van 2018!

Wil je ook een succesvol najaar ervaren met jouw bedrijf?

Neem de tijd en ruimte om na te denken welke mijlpalen je het laatste kwartaal van 2018 graag wilt bereiken met jouw bedrijf. En denk ook na over de vraag waar je eind 2018 trots op wilt zijn. Welke zakelijke doelen heb je op 31-12-2018 gehaald tijdens dit succesvolle ondernemersjaar? Formuleer de uitkomsten zo specifiek mogelijk, zodat je er ook concreet naartoe kunt werken.

A little progress each day adds up to big results

Op naar het (succesvolle) laatste kwartaal van 2018! Geniet van het nu!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.