Blog

Mijn eerste kwartaal als ondernemer

By Dagmar Valerie eerste kwartaal onderneming

Ik schreef dit stuk een tijdje terug in mijn planner en vond het leuk om het met jullie te delen. Ik proost op een geslaagde, leerzame, inspirerende en te gekke tijd vol lessen en nieuwe inzichten. Ik boekte meteen mooie successen en heb mijn eigen verwachtingen overtroffen; het was echt een vliegende start! Ik heb er veel van geleerd, maar tegelijkertijd ook van genoten. Het was een kwartaal om nooit te vergeten! Van nieuwe opdrachtgevers werven en projecten opleveren tot voor het eerst boekhouden en officiële facturen (met BTW!) versturen. Ik kan niet wachten wat de toekomst gaat brengen, maar het eerste kwartaal als ondernemer is een feit!

Mijn eerste kwartaal als ondernemer begon bij de inschrijving bij de Kamer van Koophandel begin januari. Mijn zoontje Lucas mocht mee en ik vond het spannender dan ik dacht. Opeens werd het officieel, terwijl ik van mijzelf alle vrijheid kreeg om te kijken hoe ver ik met mijn onderneming kon komen. Ik vond het daardoor extra speciaal dat Lucas mij gezelschap hield, na afloop hebben we er samen een drankje op gedronken. Weliswaar allebei met andere inhoud, maar gezellig was het zeker. Opeens was ik dan echt… een baas!

En dan kan het ondernemen echt beginnen! Wat deze inschrijving dan concreet voor mij veranderd had? Mijn mindset vooral. Ik nam mijzelf als ondernemer veel serieuzer en wou ook graag de kneepjes van het ondernemen onder de knie krijgen. Want wat betekent het nou eigenlijk dat digitale boekhouden? En wat komt er allemaal kijken bij het uitsturen van een factuur? Hoe werf je klanten? En hoe zorg je eigenlijk voor die vliegende start? Wie wil ik zijn als ondernemer en hoe zorg ik voor structuur en balans? Hoe schat ik mijzelf op waarde en wat kan ik nu eigenlijk betekenen? Allemaal vraagstukken die mij dit eerste kwartaal bezighielden, maar waar ik nu antwoorden op heb gevonden. Het eerste kwartaal was daarom vooral een inspirerende en leerzame zoektocht, het ondernemen is een geweldig avontuur!

Ik kijk met veel plezier terug op het eerste kwartaal. Ik heb er zoveel mogen leren en veel stappen ondernomen, gaaf om jezelf te pushen naar een hoger niveau. Dat geeft echt een kick! Natuurlijk ging het niet perfect, het was een groot leermoment en dat vond ik heerlijk om te ervaren.  Balanceren tussen privé en werk is nog altijd een punt waar ik aan moet blijven werken, al gaat het mij inmiddels veel beter af. Ik merk dat ik duidelijk en concreter ben naar mijzelf en ook beter weet waar mijn prioriteiten liggen. Ook kan je nog zo’n held zijn in multitasken; als je je focust dan kom je sneller vooruit. Belangrijke les! Ook dat boekhouden en de administratie doen, het wordt opeens een stuk leuker als je begrijpt waarom het van belang is. Je wilt er toch financieel gezond bijzitten? Dan is het belangrijk om te weten wat er speelt en om de structuur aan te brengen die nodig is om die gezonde positie te waarborgen.

Ik vond het geweldig om dit eerste kwartaal al bezig te mogen zijn met zoveel verschillende opdrachtgevers, klanten en projecten. Ik mocht nieuwe mensen ontmoeten, had inspirerende afspraken, bezocht de KvK-startersdag, werkte aan mooie projecten, ondersteunde ondernemers op het gebied van marketing, ontdekte digitale boekhouden en haalde mijn doelen als ondernemer voor het eerste kwartaal ruimschoots. Ik heb met veel plezier gewerkt aan teksten, websites, zichtbaarheid van projecten, (startende) ondernemingen, marketing en social media. En nu is het tijd om het eerste kwartaal als ondernemer echt af te sluiten. Ik heb nieuwe doelen voor mijzelf als ondernemer gesteld voor het tweede kwartaal en ik heb veel zin om ermee aan de slag te gaan. De eerste btw-aangifte gaat de deur uit, op naar het tweede kwartaal!

Ben jij een ondernemer of zou je graag willen ondernemen? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.