Blog

Een succesvol ondernemersjaar – Groei en mooie samenwerkingen

Het was een zeer succesvol ondernemersjaar en ik blik trots terug op 2019. Het afgelopen jaar genoot ik fulltime van het ondernemerschap en het is altijd even spannend hoe jouw bedrijf gaat lopen. Het risico van ondernemer zijn, is dat je niet weet wat er op je pad gaat komen. Een jaar geleden had ik bijvoorbeeld niet verwacht dat ik mijn omzet ten opzichte van 2018 zou kunnen verdubbelen! Als ik ontdek hoeveel mooie en indrukwekkende samenwerkingen ik kleur mocht geven in het afgelopen jaar dan voel ik mij vereerd. Het is een eer dat zoveel opdrachten en projecten aan mij worden toevertrouwd; met veel liefde en plezier zet ik mijn expertise in om anderen te kunnen versterken. Ik vertel je graag meer over de groei die ik en mijn bedrijf mochten ervaren en de samenwerkingen.

Mijn zakelijke doelen bereikt?

2019 begon voor mij met het formuleren van zakelijke doelen, maar al halverwege het jaar had ik deze doelen gehaald. De doelen waren echt realistisch, concreet en ook zeker ambitieus. Dat mijn onderneming zo’n gigantische groei door mocht maken, vind ik geweldig. Ik ben dan ook erg trots dat ik het afgelopen jaar de vruchten mocht plukken van alle inspanningen die ik eerder heb verricht voor mijn bedrijf. Deze positie zorgde er ook voor dat ik mijn ondernemersgrenzen heb verlegd en nog meer de diepte in mocht gaan. Ik ben heel blij en vooral ongelooflijk dankbaar voor alle opdrachten. Met veel liefde, plezier en toewijding heb ik deze kansen aangepakt en mijn expertise ingezet.

Groeien als ondernemer

Niet alleen mijn bedrijf is erg gegroeid, als ondernemer heb ik ook veel ontwikkelingen doorgemaakt. Ik heb natuurlijk erg veel mogen leren van de klanten en projecten die op mijn pad zijn gekomen, maar ook zelf veel geanalyseerd, gereflecteerd en de juiste keuzes kunnen maken. De keuzes waren behoorlijk risicovol, maar mochten goed uitpakken. Als ondernemer sta je nooit stil en het bedrijf voelt nooit af; je kunt immers altijd nog iets extra’s bedenken en uitvoeren. Gelukkig heb ik het afgelopen jaar ook een fijne balans kunnen vinden om zowel privé als voor mijn onderneming een gezonde aandachtsverdeling te hanteren. Dat gaf veel rust en vanuit die ruimte kon ik goede beslissingen nemen die mijn onderneming versterken. Het was een leerzaam, avontuurlijk, ambitieus en vooral plezierig ondernemersjaar vol successen!

Brainstormsessies met ambitieuze ondernemers

Ik heb genoten van elke brainstormsessie waarin ik anderen mocht versterken en ondersteunen bij de vliegende start van hun onderneming. Ook ontdekte ik dat ik graag help om ambitieuze ondernemers slimmer te laten werken in plaats van harder. Van hard werken naar hart voor de zaak! Met lieve Anne werkte ik samen aan prachtige droomwebsites en webshops die we lanceerden met onze klanten. Anne is daarbij verantwoordelijk voor de vormgeving en bouw van de site, ik focus mij op de teksten en de marketing. Een geweldige mogelijkheid om samen te werken en ook in het nieuwe jaar staan we klaar om nieuwe klanten te ondersteunen. Het jaar sloten we af met de lancering van onze Wonderzoet webshop. We genieten volop van het creëren van nieuwe producten die we in onze webshop plaatsen. Een feestje om de shop samen te kunnen runnen!

Tekstschrijver, marketeer, coach en content creator

Het afgelopen jaar heb ik gewerkt als tekstschrijver, marketeer, content creator en coach. Ook mocht ik een langdurige interim samenwerking aangaan als marketeer waarbij ik het team versterkte bij lopende campagnes en hun strategieën mocht ondersteunen. Ik geniet daarnaast van de illustraties die ik mag maken en ik ben ontzettend benieuwd waar ik over een jaar zal staan met mijn bedrijf. Dat het zo’n succesvol ondernemersjaar zou worden had ik nooit verwacht en zelfs niet durven dromen. Ik ben echt bevoorrecht dat ik zulke mooie, lieve, ambitieuze en inspirerende klanten mag ondersteunen bij hun werkzaamheden en ook in het nieuwe jaar kijk ik uit naar alle samenwerkingen.

Ongelooflijk hoe succesvol en mooi deze ondernemersreis mocht verlopen. Proost! Op een onvergetelijk 2020!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.