Blog

Dankbaar voor mijn onderneming en kansen die op mijn pad komen

onderneming by dagmar valerie

Terwijl ik vanaf mijn nieuwe werkplek projecten invulling geef, ambitieuze ondernemers coach en mooie opdrachten mag realiseren voel ik dankbaarheid door mij heen stromen. Ik hoor de regen tikken tegen de ramen, op de achtergrond luister ik muziek uit de Meditation Moments app, ik drink thee met honing en in mijn ooghoeken zie ik mijn gezellige plantenhoekje waar ik erg trots op ben. Ik mag werken vanaf een nieuwe laptop met een groot scherm voor mijn neus, mijn werk voelt niet als werk want ik mag doen wat ik het liefste doe en deze ruimte is nog fijner geworden dan ik durfde te dromen. Het is er rustig, licht en lekker ruim. Ik werk minder dan ik ooit heb gedaan, maar ik verdien meer dan ik ooit deed. Vergis je niet, ik heb hier erg hard voor gewerkt en het kwam niet uit de lucht vallen, maar ik mag nu de vruchten van al het harde werken plukken. De laatste twijfels en onzekerheden gleden van mij af en dankbaarheid vult de ruimte. Ik geniet met volle teugen van deze ondernemersreis. 

Starten met ondernemen

Het starten van een eigen bedrijf is voor mij niet zonder slag of stoot gegaan. Ik vond het natuurlijk ook een erg spannende keuze, omdat het ondernemen de nodige risico’s en onzekerheden met zich meeneemt. Sinds het starten van mijn onderneming, heb ik ongelooflijk veel mogen leren. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak, mocht ik inzichten opdoen en grote ontwikkelingen doormaken. Ik ontdekte bijvoorbeeld hoe het is om mijn eigen administratie bij te houden en ik moest mijzelf een handige manier aanleren om hier meer structuur in aan te brengen. Ook leerde ik veel over lifecoaching, hoe je anderen kunt stimuleren de beste versie van zichzelf te mogen worden en schreef ik mijn businessprogramma van ruim 80.000 woorden. Ik volgde cursussen en workshops om mijzelf te laten groeien als ondernemer en leerde ook veel over branding voor bedrijven. Natuurlijk moest ik daarnaast ontdekken hoe het is om als zelfstandige te werken, welk werkritme goed bij mij past en hoe mijn ideale werkdag eruit ziet. En dan het doen van belastingaangiftes als ondernemer… Yes, ik kan delen dat ik het onder de knie heb! Deze kennis en ervaringen neemt niemand meer van mij af.

De juiste balans tussen de onderneming, mijn gezin en mijzelf

Als ondernemer sta je eigenlijk altijd ‘aan’ en ik mocht ervaren hoe het is om al die mooie kansen te pakken die op mijn pad komen. De juiste balans tussen de onderneming, mijn gezin en mijzelf vond ik dan ook een flinke klus om te vinden. Inmiddels kan ik met trots zeggen dat deze balans meer dan ooit realiteit is geworden en dat geeft veel rust en ruimte.  Om tot dit punt te kunnen komen, heb ik veel geworsteld met belemmerende gedachtes. Kan ik wel een onderneming runnen? Beschik ik wel over de juiste competenties om de projecten invulling te geven? Ben ik mijn tarieven waard? Dit is slechts een greep uit de gedachtes die ik heb ervaren, misschien is het herkenbaar voor jou als (startende) ondernemer. Die onzekerheid of je jezelf ook de volgende maand kunt uitbetalen bijvoorbeeld, vond ik ook een issue. In loondienst was je verzekerd van inkomen, nu moet je het als ondernemer zelf creëren en dat vond ik vooral in het begin erg spannend. Komt er wel genoeg binnen en wat als het even tegenzit? Allemaal onzekerheden die ik ook heb ondervonden, maar die langzaam maar zeker van mijn schouders zijn gegleden. Nu voel ik dankbaarheid in de puurste vorm dat ik niet alleen mijn onderneming ben gestart, maar ook dat ik mijn bedrijf van de grond heb gekregen.

Waardevolle ondernemersreis

Mijn ondernemersreis ging tot nu toe gepaard met geweldige ups en lessen die ik mocht leren. Ik heb geen seconde spijt gehad (wel twijfels door belemmerende gedachtes) van deze keuze en ik kan niet wachten om nog meer mooie projecten invulling te geven en inspirerende ondernemers te mogen ondersteunen. Als ik om mij heen kijk ben ik zo blij dat ik mijn droombedrijf en functie heb neer mogen zetten de afgelopen periode en dat ik daar nu extra van mag profiteren. Ik heb ongelooflijk veel tijd, moeite en energie geïnvesteerd om op dit punt te kunnen komen, maar damn wat was het elke seconde meer dan waard. En nu zit ik hier op mijn nieuwe werkplek, letterlijk te genieten van een prachtig uitzicht op gekleurde bomen die hun laatste blaadjes verliezen. Mijn werkplezier is niet eerder zo groot geweest en ik hoop nog lang te mogen doen wat ik het liefste doe.

Dank je wel dat je zo betrokken bent bij mijn ondernemersreis. 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.