Blog

3 Tips hoe je direct jouw succes als ondernemer kunt vergroten

Succesvol ondernemen groei bedrijf tips

Wil jij een succesvol bedrijf runnen? En ben je klaar voor de hoogtepunten die tijdens deze ondernemersreis op jouw pad komen? Wil je jouw droomklanten nog beter vinden en aan jouw bedrijf binden? Wil je hun verwachtingen met jouw diensten / producten overtreffen? Vergroot direct het succes van jouw onderneming door aan de slag te gaan met onderstaande tips.  Of je nu gaat starten met ondernemen of dat je al een ervaren ondernemer bent: deze tips helpen je wanneer je durft te kiezen om jouw bedrijf serieus te nemen en je jouw onderneming wilt professionaliseren. Natuurlijk vormen de tips geen garantie voor groei en indrukwekkende prestaties, maar als je met veel bevlogenheid, passie en (werk)plezier ervoor gaat dan vergroot je jouw ondernemerskansen! Ga ervoor, zet je schouders eronder en geniet van het succes dat je mag verwelkomen! 

Ontdek van welke activiteiten je plezier krijgt

Choose a job you love! Als ondernemer heb je vaak verschillende petten op. Je bent actief op het gebied van strategie en de uitvoering, je bent alert tijdens het optimaliseren van jouw administratie en denkt na over het vergroten van jouw zichtbaarheid en vindbaarheid. Je investeert tijd in sales gerelateerde taken én je probeert je te focussen op de kernactiviteiten van jouw bedrijf. Zorg dat je geen manusje bent van alles, maar je de meeste tijd kunt spenderen aan datgene waar je goed in bent en waar je energie uit haalt. Een goede ondernemer is een expert op een bepaald gebied. Zorg dat je voldoende verdieping kunt aanbieden om jouw (droom)klanten te ondersteunen en te versterken. Alleen dan kan je de gewenste groei doormaken die jij voor ogen hebt. Word jij blij van het werken IN of AAN jouw bedrijf? Ontdek waar jij jouw werkplezier uithaalt om sprongen voorwaarts te maken. Je kunt het!

Breng focus aan in jouw onderneming

Zorg ervoor dat je een duidelijk en concreet aanbod hebt en maak het de klanten zo makkelijk mogelijk. Focus je op dienst X of product X en zet het in de markt. Verzin niet allerlei opties van A t/m Z, maar focus je liever op het vinden en vooral binden van jouw ideale klant. Op deze manier creëer je ruimte om verwachtingen te overtreffen en nog meer waarde toe te voegen met jouw bedrijf.  Je brengt meer richting aan en gaat de kant op die jij voor ogen hebt als ondernemer. Door je te focussen op dit sterke aanbod, weet de klant precies wat hij/zij aan jou heeft en andersom! Jij kunt nog beter aanbieden wat je met jouw onderneming wilt neerzetten en deze focus valt op!

Afleiders en aandachtsslurpers elimineren

Veel ondernemers laten zich afleiden door allerlei randzaken en activiteiten die helemaal niets toevoegen aan het bedrijf. Denk aan potentiële klanten die toch niets van jou af zullen nemen, omdat zij niet passen bij jouw onderneming en waar je wel tijd en aandacht aan besteed. Of wat dacht je van administratieve activiteiten waar je in blijft hangen, zoals de inbox en social media. Veel ondernemers laten zich leiden door de activiteiten die voortkomen uit de inbox. Maar krijg je dan echt gedaan wat je in eerste instantie in gedachten had? Nee! De productiviteit is ver te zoeken, want je werkt niet aan jouw kernactiviteiten, maar aan randzaken. Zo blijft het succes van jouw onderneming uit, want jouw prioriteit ligt hier niet! Door de afleiders te elimineren en hier beperkte aandacht aan te schenken, kan je met meer concentratie werken aan de activiteiten die bijdragen aan groei.

Ik wens je het succes van jouw onderneming van harte toe en gun je de gewenste groei die je graag zou willen bereiken. Door over deze tips na te denken en de uitkomsten toe te passen in de praktijk, kan je naar mooie resultaten toewerken als ondernemer. Wil je beginnen met ondernemen en kan je ondersteuning gebruiken bij de vliegende start van jouw bedrijf? Of wil je eindelijk jouw onderneming professionaliseren? Bekijk dan nu hoe ik ervoor ga zorgen dat je van jouw droomonderneming werkelijkheid maakt. Inclusief (meer dan) tevreden klanten, de vrijheid en structuur voor jou als ondernemer, zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw bedrijf, een succesvol verdienmodel en meer. Ik sta met veel plezier voor je klaar om je te begeleiden bij deze avontuurlijke ondernemersreis. Stuur je mij een mailtje (mag naar bydagmarvalerie@gmail.com) zodat je mij kunt vertellen over jouw plannen en we met elkaar kunnen brainstormen?

Welke activiteiten vergroten jouw werkplezier? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.