Blog

Tuingeluk – Volkstuin van 200M2 met een tuinhuis

Volkstuin By Dagmar Valerie

Lieve allemaal, vandaag – op 3 februari 2021 – is een grote droom uitgekomen. Op deze druilerige dag was ik zo blij dat ik niet eens merkte hoe hard het regende. Met gezonde spanning liep ik richting de volkstuinen waar ik een afspraak had om twee tuinen te bezichtigen. Inmiddels kan ik met een grote glimlach delen dat ik de sleutel heb gekregen van een prachtige volkstuin van 200m2 inclusief een tuinhuis. Ik kan mijn geluk niet op en heb zoveel mooie plannen. Een grote droom van mij komt uit en ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Van groene dromen naar doen!

Het groene moestuinavontuur gaat beginnen! Oh deze blog zal vast bestaan uit een enthousiasme overload, maar ik ben zo blij! Ik stond sinds november op de wachtlijst om een volkstuin te krijgen in onze omgeving en droomde ondertussen verder over een she shed (de tegenhanger van de man cave). Een knus huisje omringd door een zee van bloemen en fruit. En nu wordt deze droom werkelijkheid! Sterker nog; ik heb de sleutel van deze droomplek gekregen.

Prachtige plannen voor deze moestuin

Het zaadje met een fascinatie voor tuinen werd bij mij gepland toen ik het boek ‘De geheime tuin’ geschreven door Hodgson Burnett las als klein meisje. In mijn familie was er ook veel oog voor de natuur, groen en groei. Op een dag hoop ik ook een soort geheime tuin te creëren waarin alles samen mag komen. Een zee van bloemen, fruit, groentes, een mini boomgaard, schommelende kids en een mogelijkheid om te picknicken. Wát een droomplek. Nu moet ik er nog even doorheen kijken, maar ik zie het al helemaal voor mij. Het huisje krijgt een likje verf, er komt een mooi hek met een pergola zodat de bloemen er tegenaan kunnen groeien. Ik kan eindelijk mijn fruitbomen planten en lievelingsbloemen zaaien zonder te moeten kiezen vanwege ruimtegebrek en vooral genieten van het proces. Het is een groot oppervlak, maar daar neem ik graag de tijd voor. Ik verheug mij op deze ontdekkingsreis waarin ik mag leren over de natuur, leven met de seizoenen en kan genieten van het buitenleven. Perfectie loslaten, vooral leven in het nu en leren door te proberen.

Het ultieme vakantiegevoel op loopafstand

De tuin bevindt zich op 5 minuten lopen van ons huis en dat maakt dat ik er vaak even naartoe kan. Deze droomplek geeft mij een vakantiegevoel en zoveel positieve energie. Sinds Corona zijn volkstuinen erg gewild en ik ben extra dankbaar dat ik ook nog eens zo’n mooie plek mocht krijgen inclusief het huisje waar ik zo op hoopte. Ik merkte ook meteen dat de creativiteit begon te stromen op deze plek en het huisje maakt de tuin helemaal af. Wat ben ik dankbaar dat het er al staat. Hoewel het nog wel opgeknapt moet worden, scheelt het dat ik niet iets hoef te bouwen. De basis staat, de grond is goed en ik heb genoeg dromen om de tuin met liefde, plezier en aandacht te vullen. Ik ga lekker aan de slag met het maken van een moestuinplan, want het seizoen staat voor de deur!

Ik hoop dat je het leuk vindt om mee te gaan tijdens deze ontdekkingsreis. Binnenkort deel ik graag een upgrade hoe het gaat met deze volkstuin. Ik juich nog even verder, wat een dag! 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.