Blog

Zo blijf ik een fitte moeder

Een gezonde levensstijl vind ik steeds belangrijker worden. Niet alleen omdat het goed is voor mijn algehele gesteldheid, maar ook omdat we als ouders het juiste voorbeeld mogen geven. Vertellen maakt indruk, maar het laten zien heeft pas echt impact. En daarom vind ik het hanteren van een gezonde levensstijl belangrijke dan ooit! Zo krijgt Lucas niet alleen mee dat het goed is om voldoende te bewegen, maar gaan we ook dagelijks even lekker naar buiten en koken we met elkaar. Fruit en vitamines behoren tot de ochtendroutine, net als het zorgen voor onszelf op het gebied van hygiëne. Door erover te vertellen en uit te leggen waarom het zo belangrijk is, maar vooral door het te doen maak je er een gewoonte van met elkaar. Op deze manier blijf ik een fitte moeder voor Lucas en beleven we er samen plezier van!

Meer energie dan ooit!

Ik vind het heel fijn dat ik energie heb om met Lucas te spelen, gek te doen, te dansen door de woonkamer, buiten te klimmen en te klauteren en gezellig sportieve activiteiten te ondernemen. Dat is echt niet vanzelfsprekend voor mij, omdat mijn leven jarenlang sterk werd beïnvloed door CVS (Chronisch Vermoeidheid Syndroom). Gelukkig kan ik die zin nu in verleden tijd schrijven, want klachten ervaar ik nu niet. Mijn huidig energieniveau komt niet uit de lucht vallen, ik heb lang gewerkt om op dit punt te komen. Ik wou niets liever dan de moeder zijn die energie heeft om met haar zoon uiteenlopende activiteiten te ondernemen. Zowel in als buiten het huis vind ik het heerlijk dat het nu mogelijk is!

Veel bewegen en yoga

Alleen de nodige rust- en oplaadmomenten mogen vaker in de agenda terugkomen. Aan het einde van de dag betrap ik mijzelf er nog regelmatig op dat ik amper heb gezeten. Het zijn van vliegende keeper is niet nodig, maar ik ben erg blij dat ik als moeder fitter ben dan ik ooit ben geweest. Die kleine kan mij goed bezighouden en Lucas heeft ervoor gezorgd dat ik een hele goede conditie heb gekregen. Ideaal! Om nog beter naar mijn lichaam te luisteren en fit te blijven voor mijzelf, doe ik aan yoga. De fijne oefeningen en poses zorgen ervoor dat ik meer in verbinding kom te staan met mijzelf, dat mijn ademhaling soepeler mag verlopen en dat ik bewuster ben van mijn lichaam. Dat voelt erg goed! De energie begint extra te stromen en ik zit weer meer in mijn lichaam. Ik vind het fijn om een achtergrondmuziekje aan te hebben en als afsluiter te mediteren. Ik draag een aansluitende sportbroek met een sporttop en een lekker vest voor de warmte. Ik heb een zwak voor mooie sportkleding, waarbij sportbroeken tot mijn favorieten behoren. Bijvoorbeeld die van LASCANA voorzien van mooie prints en motiefjes; ik ben fan! Ik heb een donkerpaarse yoga-mat en een kussentje om op te zitten, zodat het wat zachter voelt voor mijn stuitje. Dat is alles wat ik nodig heb om deze fijne yoga-oefeningen uit te kunnen voeren.

Elke dag werken aan jezelf om fit te blijven

Ik heb hard gewerkt om op dit punt te komen, maar het is ook nog dagelijks hard werken om hier te mogen blijven. Gelukkig blijf ik vooral fit door Lucas. We wandelen veel, dansen dagelijks en zijn continu in beweging. Inmiddels is hij een veel zwaarder kereltje dan in het begin, maar toch til ik hem met gemak een paar keer per dag de trap op en af. Ik draag hem in mijn nek als we swingen op foute muziek en we rennen samen buiten achter de bal aan. Ik draag Lucas als hij niet langer kan (of wil, het blijft een peuter) lopen en ook dat lukt hartstikke goed. Toen Lucas net was geboren, vond ik hem ongelooflijk zwaar. Nu weegt hij vier keer zoveel en lukt het prima; ik ben onbewust veel sterker geworden! Zowel lichamelijk als mentaal kan ik veel meer aan en dat voelt erg goed. Ook hou ik mijzelf fit door veel beter te letten op wat ik eet en mijzelf te voeden in plaats van te vullen. Niet alleen met eten trouwens, ook met het doen van de juiste activiteiten die goed zijn voor mij.

Waar krijg je energie van?

Doen wat energie geeft is mijn belangrijkste tip om fit te blijven. Juist door die energie krijg je veel meer zin om activiteiten op te pakken en ervoor te gaan. Je houdt het langer vol en beleeft meer plezier. Waar krijg jij energie van en wat kost je energie? Door hier bewust van te zijn, kan je je dag nog beter invullen en focussen op de energiegevers. Go for it!

Wat doe jij om fit te blijven?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.