De ziekenboeg pakt het leven weer op

De ziekenboeg pakt het leven weer op

PoesZo. Wij zijn terug van weggeweest en met wij doel ik op ons gezin. De afgelopen dagen waren alles behalve feestelijk, de griep is namelijk ook ons huisje binnengeslopen. Riep ik eerder nog dat we de epidemie ‘verrassend goed doorstaan met de kleine’ en nog geen dag later stonden we vooraan in de rij.

De koorts is inmiddels bij Lucas en mij weer gezakt en we pakken de draad weer op; een nieuwe week vol nieuwe kansen! Maar eerst nog even goed aansterken, want zo’n griep hakt er behoorlijk in. Qua energie zijn we nog niet helemaal op het oude niveau, we doen het daarom rustig aan want zo’n griep moet je niet onderschatten. Inmiddels staan de ramen open om de laatste virusjes eruit te laten, de wasjes worden gedraaid en het fruit staat op tafel. Vitamientjes in overvloede, want de epidemie is nog niet voorbij en daarom gaan we de reserves weer opbouwen. Een foto van Poes bij dit artikel, omdat ze geen seconde van Luc week, ze was nog closer dan zijn schaduw. Heel lief!

De thermometers tikten de 39 graden koorts aan, de tissues, kruikjes en thee was amper aan te slepen. Verplicht rusten is niet aan mij besteed, zeker niet als het ook qua gezondheid niet goed gaat met mijn kleine mannetje. Dat vond ik echt hartverscheurend en erg verdrietig; over eigen leed zet je je snel heen, maar als je zo machteloos toe moet kijken hoe ziek je kindje zich voelt… hopelijk hebben we onze portie voor 2018 weer gehad. Jord bleef gelukkig overeind staan, waardoor ik kon uitzieken en hij zich kon focussen op het herstel van Lucas. Een echte heldendaad! Ook de VSM neusspray, hoestdrank voor kids en keelpastilles voor mij behoren tot de genomineerden waardoor we de afgelopen dagen weer langzaamaan onze gezondheid terug mochten krijgen. Ik zei het vanochtend nog tegen Jord: als je gezond bent en het lichamelijk allemaal goed verloopt dan sta je er eigenlijk helemaal niet bij stil hoe kwetsbaar we zijn.
VSM_neusspray
Het plafond staren vond ik erg vervelend; ik wou per se wat doen! Na een paar dagen zoveel slapen en rusten (mijn hele lichaam deed extreem veel pijn door de combi van koorts en fibro) begon ik het toch echt zat te worden. Dus wat doe je als je je kapot verveelt en moet blijven liggen? Voor het eerst in mijn bestaan ben ik gaan bingewatchen en bingereaden vanuit bed. Ook keek ik alle afleveringen van De Luizenmoeder en ik heb er zo hard om gelachen! Heerlijke serie, ik kijk nu al uit naar de volgende afleveringen. Juf Ank heeft er een fan bij! En wat boeken betreft, er komen in ieder geval weer veel recensies aan want ik heb ongelooflijk veel gelezen.  Ik heb de leesflow goed te pakken, maar dit slaat echt alles: ik heb namelijk al 12 boeken gelezen in 2018! Ik kan het amper geloven, in zo’n flow heb ik nooit eerder gezeten. Dit tempo bevalt heel goed, alleen dat ziek zijn totaal niet. Dus hopelijk is gauw de balans weer terug en kan ik weer met volle kracht voorwaarts.

Kijk jij ook naar De Luizenmoeder? Dag allemaal…

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Romy

    Wat vervelend dat jullie allemaal de griep flink te pakken hebben en dat je daardoor vooral veel tijd op bed moest doorbrengen de afgelopen dagen. Hopelijk voelen jullie je alle drie snel een stuk beter. Veel beterschap!
    Enne, lang leve de Luizenmoeder inderdaad! Zo’n heerlijk lachwekkend programma :)
    Romy onlangs geplaatst…Een dag geen internet, lukt dat nog wel?My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge