Wens een tweede kind of toch niet?

Wens een tweede kind of toch niet?

Zouden we voor de tweede keer ouders willen worden? Is een tweede kindje meer dan welkom? Hebben we de wens om een broertje of zusje te geven aan Lucas waardoor hij een trotse, grote broer mag zijn? Vanwege mijn gezondheid was een tweede kindje uitgesloten en stonden we zelf niet meer stil bij deze vraag. We zijn dolgelukkig met Lucas in ons leven, ons grote wonder. Na een zwangerschap volgens het boekje, maar een minder spoedig herstel voelden we ons compleet door Lucas zijn komst en genieten we intens van zijn aanwezigheid. We hebben hem altijd opgevoed in de veronderstelling dat hij enig kind zal blijven. Toen we even geleden de vraag kregen of het onze wens is om een tweede kindje te verwelkomen, wisten we opeens het antwoord op deze vraag niet meer. We hebben veel ruimte en liefde over… Ik vertel je meer over het antwoord op de vraag of we voor de tweede keer ouders willen worden als het ons gegeven is.

We gaan terug in de tijd naar  toen we de vraag kregen of we een tweede kind zouden willen als het ons gegeven is. Voor ons – en voor heel veel ouders – is het helemaal niet vanzelfsprekend om een kindje te kunnen verwelkomen. Door mijn gezondheid was het al een wonder dat we Lucas op mochten zien groeien tot de persoon die hij graag zou willen zijn. We zijn nog steeds zo dankbaar dat alles toen zo voorspoedig is verlopen! De vraag of we een tweede kindje wensen was door mijn gezondheid eigenlijk nooit aan de orde, we zijn dolgelukkig met z’n drieën en waren ook niet vanuit gegaan dat een broertje of zusje voor Lucas realistisch zou zijn. Om onszelf te beschermen dachten we daarom liever niet na over de vraag of het onze wens was, maar kozen we ervoor om te genieten van ons prachtige gezin.

Lucas is steeds zelfstandiger en bovendien een hele lieve, slimme en vrolijke jongen. Hij heeft het ons als ouders erg makkelijk gemaakt en ondanks de nodige opvoedkundige momenten die heus niet altijd zo rooskleurig zijn, overheersen enorm al die gelukkige herinneringen en belevenissen die we samen mochten maken. Lucas heeft altijd goed gegeten, is zelden ziek en natuurlijk vinden we het jammer als we soms vroeg op moeten maar ook over zijn slaapritme mogen we vanaf het begin echt niet klagen. Hij leert snel, is nieuwsgierig, ondernemend en hij heeft vooral zin om er elke dag een feestje van te maken. Onmogelijk om niet van hem te kunnen genieten! Oneindig veel liefde voelen we voor hem en we zijn heel blij dat hij onze dagen verrijkt. Een echt lichtpuntje!

Diep van binnen zouden we allebei heel graag een broertje of zusje wensen voor Lucas en voor de tweede keer ouders willen worden. Omdat het met mijn gezondheid niet vanzelfsprekend is om een tweede kindje te kunnen verwelkomen, zijn we gesprekken aangegaan met deskundigen om te bespreken of we eigenlijk onze wens mogen laten groeien. We waren nog steeds bang voor de teleurstelling en om onszelf te beschermen durfden we de wens niet verder te laten groeien totdat we van hen reactie kregen. Ook al is het een diepe wens van ons, het kan niet als het ten koste gaat van werkelijk alles. We willen het allerbeste voor ons gezin en al helemaal voor liefste Lucas. Het is een grote verantwoordelijkheid om ouders te mogen zijn en daar komt veel bij kijken, of je nu één of meer kinderen hebt. Inmiddels hebben we geweldig nieuws te horen gekregen dat het voor ons mogelijk is om toch te kunnen hopen. We hopen heel erg op een dag ons tweede wondertje in de armen te mogen sluiten om hem of haar op te laten groeien in alle liefde en warmte. Om het leven te kunnen vieren met z’n vieren. En tot die tijd? Genieten we ongelooflijk veel van Lucas, onze grote liefde.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 4 reacties.

 1. Tineke

  Wauw, de tranen staan hier in mijn ogen! Wat geweldig nieuws dat het toch mogelijk is. Ik gun het jullie heel erg en hoop dat jullie alles nog eens mee mogen maken!
  Heel veel liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Kriebels van het woord influencerMy Profile

 2. Romy

  Wauw, wat een prachtig nieuws! Ik herinner me ook nog heel goed dat je vertelde dat een tweede kindje waarschijnlijk niet mogelijk zou zijn. Hoe mooi dat jullie tóch goed nieuws hebben gekregen. Volgens mij had Lucas zich geen lievere ouders kunnen wensen, dus wat zou het geweldig zijn als ook een tweede kindje jullie liefde mag ontvangen. Het is jullie enorm gegund <3
  Romy onlangs geplaatst…15 succesjes uit mijn prille bestaan als huisvrouwMy Profile

 3. Simone

  Wat een fijn nieuws voor jullie! <3 Krijg helemaal kippenvel van dit verhaal. Geniet van elkaar en hopelijk komt er dan snel een wondertje bij. Zo niet, is het fijn te weten dat je zo ook al heel gelukkig bent met elkaar.
  Simone onlangs geplaatst…Foto op hout: New York in aquarel!My Profile

 4. Wat een mooi, eerlijk en puur artikel weer. En wat ontzettend fijn nieuws dat het voor jullie alsnog mogelijk is om voor een tweede kindje te gaan. Het is jullie gegund! :)

Geef een antwoord

CommentLuv badge