Blog

Wat ik gemiddeld doe op een mamadag

Veel! Haha, dat is vast niet het enige antwoord dat je hoopt te lezen in dit artikel en daarom vertel ik je meer over wat ik eigenlijk allemaal doe op een dag waarop Lucas met mij is. Een ‘mamadag’ vind ik een beetje een vreemd woord, maar ik doel dus op een gezellige dag met mijn lieve zoontje van inmiddels 2,5 jaar. Met Lucas zijn de dagen nooit saai en ik kan bevestigen dat hij echt het allerbeste in mijn naar boven haalt. Elke dag. Ik vertel je meer over wat we eigenlijk doen op dagen dat we met z’n tweeën zijn. Lees je gezellig mee?

Een rustige start van de dag

Elke dag is anders, dat is misschien sowieso even handig om te weten voordat je verder gaat lezen. Elke dag vullen we in op de manier die goed voelt en past bij waar we zin in hebben. Ook de weersomstandigheden spelen daarin een rol, we zijn graag buiten wanneer het droog is bijvoorbeeld en daar zijn weer andere activiteiten aan verbonden. Meestal starten we de dag rustig op en Lucas kan zich steeds beter zelf aankleden en aangeven waar hij zin in heeft als ontbijt. Soms duikt hij nog even in ons ‘grote bed’ waar we samen een boekje voorlezen of hij slaapt nog een half uurtje. Heel gezellig is het om samen de dag op deze manier te beginnen. De gesprekjes worden steeds langer en dan verzinnen we samen wat we die dag gaan doen. Ik denk dat het voor hem ook een fijne manier is om te weten waar hij aan toe is en om met elkaar te bepalen hoe de dag ongeveer gaat verlopen. We ontbijten samen en dan kan het feestje beginnen.

Onze ochtenden samen

Meestal zijn we tot een uur of 10:00 nog even binnen, tenzij het dus slecht weer is. We doen wat huishoudelijke klusjes en Lucas vindt het leuk om mee te helpen. Dan ruimt hij met mij de vaatwasser op of dweilt hij de woonkamer; prachtig vindt hij dat *hopelijk is dit geen fase*. We zetten een muziekje aan en we dansen ondertussen door het huis en hangen de was op of koken alvast voor die avond. Lucas pakt vaak uit zichzelf speelgoed waarmee hij zich kan vermaken en ik sluit dan vaak aan. Hij is helemaal fan van bouwplaatsen; blokken en rails worden goed benut. Als we samen aan het spelen zijn, dan kleien, schilderen en koken we in het speelkeukentje. En over bouwen gesproken, we zijn sinds kort ook fan van gravitrax, maar dat mag Lucas alleen doen als ik of Jord er ook bij is gezien zijn leeftijd en de kleinere elementen. We spelen ook heel graag met zijn ijscokar, piratenschip en knuffels. Het is echt heel bijzonder om te ontdekken hoeveel fantasie hij heeft. Puzzelen vinden we ook erg gezellig, we zitten inmiddels op puzzels van 24 stukjes. Thuis rommelen en spelen we graag, tegenwoordig behoort het bouwen van hutten ook tot zijn favoriete bezigheden en daar doe ik met veel plezier aan mee.

Buitenactiviteiten met mijn lieve peuter

Wanneer we naar buiten gaan – dat proberen we elke dag zo lang als de energie en het weer het toelaten – gaan we lekker wandelen of fietsen. Ook de stad bezoeken we graag, net als musea of de kinderboerderij. Naar de supermarkt is ook erg gezellig, daar kan hij zelf een wagentje pakken en sinds kort kan Lucas zelf afrekenen. Te schattig om te zien! We rennen en klimmen in de speeltuin of spelen in onze achtertuin waar de zandbak favoriet is. Ook de watertafel is een succes, net als zijn speelgoedauto’s. Buitenspeelgoed hebben we beetje bij beetje verzameld, maar het is echt zo lekker om samen relaxed in het zonnetje te zitten. Al moet ik eerlijk zeggen dat vooral de tuinslang een succes is, net als de grasmaaier. Hij heeft nu al groene vingers en gevoel voor tuinieren! Ik hoop binnenkort een leuk speelhuisje in de tuin te kunnen plaatsen en denk dat Lucas het geweldig zal vinden. Het is jammer dat hij in de winter jarig is, maar misschien is het een leuk vervroegd cadeau haha.

Na het middagslaapje

In de middag slaapt Lucas nog veel en lang, daarvoor lunchen we gezellig samen. Ik werk meestal nog even terwijl hij slaapt en probeer steeds vaker op die momenten me-time te pakken. Na zijn slaapje is Jord meestal ook bijna thuis van een werkdag en zijn we lekker samen. We maken het avondeten klaar, eten samen en dan is het nog even tijd om lekker gek en gezellig te doen. Ten slotte is het tijd om het avondritueel te doen; meestal met extra veel sop in bad, samen voorlezen en dan heerlijk slapen in zijn mooie jongenskamer. Ik hoop dat je het leuk vond om dit artikel te lezen, elke dag met Lucas is vooral een verrassing vol gezelligheid waar we samen van genieten.

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.