Blog

Verjaardagscadeautjes voor Lucas – Wat geef je cadeau aan een tweejarige?

Lucas 2 jaar

Hieperdepiep hoera! Volgende week blaast Lucas twee kaarsjes uit op de taart en hij heeft al flink geoefend! Ongelooflijk dat mijn kleine mannetje al 2 jaar is straks en we zijn verjaardag gaan vieren. We verheugen ons op de feestelijke dagen (yes, meervoud!) waarbij we Lucas extra in het zonnetje zetten. Hij mag trakteren op de opvang, cadeautjes uitpakken, kaarsjes uitblazen en heel veel moois ontvangen van alle lieve mensen om ons heen. Wat een verwennerij! We hebben ontzettend veel zin in deze feestelijke tijd, maar we vonden het als ouders erg lastig om te verzinnen wat we hem cadeau konden geven. Daarom hebben we besloten het praktische te combineren met favorieten van Lucas. Lees je mee wat we Lucas voor zijn tweede verjaardag cadeau willen geven als ouders? 

Cadeautjes voor een tweejarige (jongen)

Wat geef je cadeau aan een tweejarige? Focus je je op spelletjes of juist op ontwikkeling? Geef je een praktisch cadeau of juist iets waardoor hij kan groeien? Een beleving of juist een tastbaar product wat hij uit kan pakken? Cadeautjes verzinnen om te geven vonden we ook dit jaar niet gemakkelijk. We vinden het echt een luxe om te bedenken dat we Lucas blij kunnen maken met wat we verzinnen, het is niet vanzelfsprekend dat je zomaar allerlei uiteenlopende cadeaus kunt kopen en geven. Kids zijn stiekem al erg duur, laat staan als je hen wilt verwennen met allemaal verjaardagscadeautjes. En dan hebben we Sinterklaas en Kerst voor het gemak even achterwege gelaten… Wij hebben als ouders besloten om het praktische te combineren met leuke items om uit te pakken. Zo kan Lucas alsnog cadeautjes openen (en het papier eraf scheuren) en lekker spelen, maar ook de producten goed benutten.

Een groter bed

Als we kijken naar het praktische cadeau dat we hem dit jaar willen geven, dan is dat een groter bed. Lucas is onwijs hard gegroeid het afgelopen jaar en binnenkort staat de overstap naar het grotere bed op de planning. De speen is al verleden tijd en nu breekt binnenkort een nieuwe fase aan. Dit bed van IKEA vonden we heel prettig en mooi, in combinatie met een valpreventieplank die we zullen bevestigingen vormt het een prachtig exemplaar waar Lucas hopelijk nog jaren nachtrust door mag ervaren. In het bed hoort een knuffel… van alle knuffels die Lucas kon kiezen, werd hij onwijs enthousiast van de gigantische haai. Wij keken elkaar aan en vonden het eigenlijk vooral een spannend dier, maar Lucas droeg de haai zelf de halve IKEA door en zorgde daarmee voor hilarische taferelen. De haai pakken we zorgvuldig in en we kunnen niet wachten om de blijdschap op zijn gezicht te bewonderen bij het zien van de knuffel. Hij verwacht namelijk niet dat we deze knuffel hebben gekocht, dat maakt het cadeau extra leuk om te geven. Bij het bed komt natuurlijk ook een matras, lattenbodem en beddengoed om het hoekje kijken… De slaapkamermake-over van Lucas volgt binnenkort. Voor wie gaat dit spannender worden, voor Lucas of ons als ouders?

Hoera, Juf Roos in boekvorm

Lucas is dol op lezen (van wie zal hij dat hebben?) en daarom geven we ook heel graag mooie boeken cadeau. Juf Roos behoort absoluut tot de favoriete programma’s die Lucas graag kijkt en hij zingt met volle borst mee met de liedjes. In de woonkamer zet hij zelf de volume wat harder nadat hij op een lief toontje vraagt ‘Hmmziek harder, toe maar?’. Blijkbaar zeg ik regelmatig ‘Toe maar’ als hij alsnog iets mag haha. Dat Juf Roos in boekvorm is verschenen, maakt mij extra blij! Daardoor kan Lucas voortaan van Juf Roos genieten op papier en kunnen Roos en Gijs ook onderweg bekeken worden zonder schermpjes te benutten. Heb je ook een Juf Roos fan in huis? Dan zijn de boeken van Juf Roos écht een aanrader!

Knuffelen met twee schattige boekjes

Ook wordt Lucas verwend met twee nieuwe, interactieve vingerpopboekjes waarmee je gezellig kunt knuffelen! Dat kan heel letterlijk, want de armpjes van de gezellige dierenvriendjes zijn gemaakt van hoogwaardig pluche. Zo wordt het samen lezen en spelen extra leuk en ontspannend. Voor het slapengaan, bij het wakker worden of op een ander moment van de dag, deze boekjes zijn altijd een welkome afleiding. En zeg nou zelf: wie wil nou niet even lekker knuffelen of geknuffeld worden? De serie werd recent uitgebreid met twee gloednieuwe titels: Kleine aap en Klein katje. Nu is er nog meer keus! Ook heel erg leuk om als schoencadeau te geven overigens of voor onder de kerstboom. Wat een verwennerij!

De vrolijke eerste kennismaking met de natuur

Schitterende platen – kleurige collages en de fijnste schilderingen – nodigen uit om uren te kijken in dit natuurboek voor beginners. Lucas is dol op dieren; van vlinders en katten tot honden, leeuwen, pinguïns… Hij is ook erg nieuwsgierig aangelegd en wil graag ontdekken. De wonderen van de natuur spatten van de pagina’s af van dit prachtige eerste natuurboek– en wie meer wil weten over waar hij naar kijkt, krijgt in eenvoudige bewoordingen van alles uitgelegd. Van kriebelbeestjes tot de grootste roofdieren. Onder de grond en in de lucht. Bomen, planten en zaadjes. Huizen, holen en nesten. Zee, tuin en jungle. Alle aspecten die je kent – en die waar je nog nooit aan hebt gedacht – komen aan bod in dit uiterst rijke boek. Met de platen van Jane Newland en de woorden van Camilla de la Bedoyere ga je vervolgens de tuin in, naar de dierentuin  of op wereldreis, om die prachtige wereld die zij schetsen in het echt te zien. We kunnen niet wachten om samen met Lucas dit prachtige boek te lezen en de omgeving met elkaar door zijn ogen te verkennen.

Het Vrolijke Vriendjes piratenschip van VTech

We gaan Lucas ook verblijden met een stoer cadeau waarop hij nog meer moois kan ontdekken. Lucas kan steeds beter zelf spelen en verzint dan leuke verhaaltjes met poppetjes en voertuigen. Daarom denken we dat het Vrolijke Vriendjes Piratenschip van VTech echt perfect zal passen bij de fase waarin hij zich nu mag bevinden. Oh ik heb zoveel zin om zijn gezicht te zien bij het uitpakken van dit geweldige cadeau! Met de ijscokar van VTech speelt Lucas ook nog steeds heel enthousiast, net als met het boek waardoor de woordenschat van Lucas aanzienlijk werd gestimuleerd. Het piratenschip kent drie verschillende speelstanden die je laten kennismaken met cijfers, kleuren, muziek en nog veel meer! Speel uitdagende rollenspellen en zorg ervoor dat Kapitein Kay, Matroos Milan en Aapje veilig bij het schateiland aankomen. Druk op de kanon-toets om de kanonskogel te lanceren, laat de tentakels van de octopus draaien, open het schip om het schateiland te ontdekken en speel met de verschillende beweegbare onderdelen. Hijs de zeilen! Tijd om op ontdekking te gaan! Wij bereiden ons alvast voor op de kanonskogel die vast en zeker om onze oren zal vliegen haha. Stiekem kunnen we niet wachten om zelf gezellig mee te spelen… Ik ben zo enthousiast over het speelgoed, we tellen de dagen af!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe we Lucas gaan verwennen op zijn tweede verjaardag. We vonden het erg lastig om wat leuks te verzinnen, maar nu zijn verjaardag nadert hebben we prachtige cadeaus waarmee we hem hopen te verblijden. Ik laat natuurlijk ook weten wat hij van de cadeaus vond en hoe zijn verjaardag is geweest, het aftellen is begonnen! De taarten, kaarsjes en slingers zetten we alvast klaar.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.