Blog

Soms shop ik voor mijn man…

nijntje museum

Omdat hij ontzettend lief en goed is voor ons en omdat we dat ook heel erg waarderen. Omdat hij er goed uit mag zien, met een mooie garderobe en een verzorgde look. Omdat hij hard werkt voor ons en ook soms een kleinigheidje tussendoor verdient. Omdat we groot én klein geluk graag samen vieren. Het is erg leuk om elkaar te verrassen en dan is het shoppen van bijvoorbeeld kleding erg praktisch, een mooie aanvulling en ook nog eens leuk om te geven. Als het de goede stijl betreft uiteraard. Ja, ik shop soms voor mijn man…

Nieuwe kleding shoppen

Voor Lucas moeten we regelmatig grotere kleertjes in huis halen, omdat hij hard groeit en daardoor nieuwe items nodig heeft. Meestal koop ik zijn kleding en vaak doe ik dat tijdens SALE. Ook spiek ik op die momenten even welke collecties er zijn bij de heren, waardoor ik al gauw eindig met mooie overhemden, een broek of shirtjes voor Jord. Voor hem en de kleine shoppen, vind ik overigens een stukje makkelijker dan voor mijzelf. Herkenbaar voor andere moeders? Het is erg leuk om rekening te houden met zijn kledingstijl en de mannen te verrassen met mooie items die een aanvulling vormen op hun garderobe. Ik weet wat bijvoorbeeld de favoriete merken van Jord zijn en wat hem goed staat. Ik hou graag rekening met zijn wensen en daar zit soms heus een missertje tussen. Maar meestal is het raak en is Jord erg blij met de nieuwe items die hem mooi staan. Hij combineert het dan meteen op een stijlvolle manier in een vlotte outfit. Geweldig om te zien!

Zijn kledingstijl

De kledingstijl van Jord is netjes, vlot en stijlvol. Soms zit daar een sportieve twist in, zeker wanneer de kleding wordt gedragen in de vrije tijd. De speelse elementen verwerkt Jord graag in een leuk printje of zijn herensokken. Jord heeft niet voor niets een lade vol met vrolijke en speelse sokken, zo begint je dag al goed bij het aantrekken van een paar. Zoals ik eerder schreef, hou ik graag rekening met zijn kledingstijl. Op deze manier is de kans veel groter dat hij er oprecht blij mee is en hij de kleding met veel plezier draagt. We hebben afgesproken dat hij eerlijk aangeeft of het item geschikt is of niet, het is anders zonde als het ongedragen in de kast blijft hangen en het onnodig ruimte inneemt.

Wat heb je echt nodig?

Spontane tussendoortjes zijn leuk, maar het is ook erg handig om juist in te spelen op wat er nog mist in de kast. Daardoor vergroot je de kans dat het vaker wordt gedragen. Daarom ruimen wij eens in het kwartaal grondig onze kasten op, waarbij we elk kledingstuk vasthouden en bekijken of het nog past bij waar we nu staan. Past het überhaupt nog? Staat het goed en vormt het item een mooie aanvulling op onze garderobe? Dan mag het de kast weer in. We ruimen zo grondig onze kasten op (yes, op de Marie Kondo manier) en ontdekken meteen wat er nog ontbreekt of wat een handige aanvulling kan zijn. Ruim jij ook regelmatig op deze manier jouw kleding op zodat je weet wat je hebt?

Met veel plezier shop ik soms voor mijn man, mijn zoontje en mijzelf. Ik hou daarbij graag de aanbiedingen en SALE in de gaten, zodat ik kan besparen op huidige en toekomstige musthaves voor ons gezin. Shop jij meestal voor jezelf of ook soms voor anderen?

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.