Blog

Simon is 3 maanden – Eerste schaterlach en nieuwe fase

Simon 3 maanden ByDagmarValerie.nl

Hieperdepiep hoera! Simon is 3 maanden en wat is het een feestje om zijn mama te mogen zijn. Na een snelle en mooie bevalling (lees: de meest bijzondere ervaring van mijn leven) mocht ik hem in de armen sluiten. We zijn inmiddels ontzettend veel geluksmomenten en mooie belevenissen rijker. Lockdown of niet: we genieten volop van en met elkaar. Het voelt alsof Simon er altijd al is geweest en tegelijkertijd is hij nog maar zo’n korte tijd bij ons. Zoals je kunt lezen beleven we een bijzondere tijd en ik praat je graag bij. Lees je mee?

Het gaat hartstikke goed met ons. Na 3 maanden is Simon officieel geen newborn meer te noemen en dat is ook terecht: hij is erg gegroeid en een stukje zwaarder. We zijn ontzettend blij dat de afgelopen maanden zo voorspoedig mochten verlopen en we in goede gezondheid met elkaar kunnen genieten. Mijn zwangerschapsverlof is voorbij en het waren vreemde weken om tijdens de lockdown de kraamtijd te ervaren. Tegelijkertijd gaf het ons de rust en de ruimte om als gezin van vier te wennen en deze speciale periode te beleven. Hoe bijzonder dat je letterlijk zoveel tijd krijgt om samen te zijn? Het waren unieke weken waar we de vruchten van mochten plukken. Hoewel we dierbaren erg hebben gemist – juist in deze fase – kregen we ook veel tijd om elkaar nog beter te leren kennen. Vanaf de geboorte van Simon verloopt eigenlijk alles zoveel beter dan we hadden verwacht. Je hoopt op dit scenario, maar als het dan uitkomt is het echt een verrassing.

We slapen goed, zijn gezond, de borstvoeding kwam goed op gang, Lucas accepteerde Simon meteen en is een zorgzame broer, we hebben een fijn ritme, genieten van het buitenleven en maken mooie wandelingen. Het lukt ons om de aandacht goed te verdelen, elkaar te stimuleren om te groeien en we duiken schoon in onze verse bedjes na een intense dag. We genieten, beleven, verwonderen en bewonderen. Moe, maar voldaan sluiten we de dag af en we kunnen trots terugblikken op de eerste maanden als gezin van vier. Wie had ooit gedacht dat het zo goed zou kunnen gaan? Mijn herstel verliep zelfs voorspoedig en ik had de energie om Simon ruim 12 weken borstvoeding te geven. Dit laatste ben ik momenteel aan het afbouwen, omdat mijn lichaam dit nodig heeft. Ik ben zo dankbaar voor elke voeding die ik Simon kon geven, want juist in deze tijd voelde dat extra waardevol.

We vinden het heel bijzonder hoe de afgelopen drie maanden zijn verlopen. Waar de wereld in lockdown ging, werden wij verrijkt met de geboorte van ons prachtige kereltje die vandaag de dag zijn eerste schaterlachjes laat horen. Dit geluid is magisch en hartverwarmend. Hoe zoet hij kan lachen… Ja, dat gaat nog wat worden later. Simon probeert momenteel zelf te zitten, zoekt veel contact en geniet van interactie. Het is een tevreden mannetje en hij geniet rustig van de mensen om hem heen. Simon is echt een cadeautje en we zijn heel dankbaar dat hij ons gezin compleet maakt. Op naar nog meer genietmomenten!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.