Blog

Deze reizen maakte ik in 2017 met mijn gezin

vakantie2017Wat maakten we in 2017 als gezin mooie reizen. Echt bijzonder om dit voor het eerst met elkaar te mogen beleven en te ervaren. Niet alleen het reizen heeft een nieuwe dimensie gekregen, ook het verblijf zelf én het thuiskomen voelt anders dan voorheen. We beleefden het meer in het ‘nu’. Afgelopen jaar hebben we veel mooie plekken mogen ontdekken, lees en kijk je mee?

18485466_10213445036507343_5525387103792430607_nDe allereerste reis die we als gezin maakten, had als bestemming Wroclaw (in Polen). We maakten deze reis met de auto en we vonden het stiekem best wel spannend om met onze kleine van toen 4 maanden deze afstand te overbruggen. Op deze reis zagen mijn opa en oma Lucas voor het eerst en het was een onvergetelijke tijd. Toen volgde het lange weekend in een heerlijk huisje op Texel. Het huisje was van alle gemakken voorzien en Lucas vaarde voor het eerst met een boot. We genoten van stralend weer en het prachtige eiland; yes ook deze vakantie was heerlijk en we kunnen niet wachten om Texel nogmaals te bezoeken. Het blijft een prachtig eiland!

Luxemburg was ook fantastisch om te mogen zien. Het stond al erg lang op mijn wishlist om te mogen bewonderen en zo gaaf om dit vervolgens met mijn gezin te mogen doen! We hadden zonnige dagen en een waanzinnig chique hotel. Hier zwom Lucas voor het eerst en het was zo’n feestje om hem op deze manier te zien genieten. Hij gilde van de pret, kan je het je voorstellen? Ik schrijf dit ook met een grote glimlach op mijn gezicht van alle te gekke herinneringen die we met elkaar mochten maken. Overigens heeft de stad al mijn verwachtingen overtroffen, wat was dit een heerlijke omgeving en sprookjesachtige stad. Echt een aanrader! Bovendien is het niet ver rijden en ben je er helemaal tussenuit.

Luxemburg

In de zomer gingen we nog een keertje naar mijn familie in Polen, dit keer in een huisje in de bergen. We bezochten ook een dagje Kraków, maar deze reis was vrij pittig omdat we héél lang op de heenreis in de file stonden in Duitsland. Daardoor hebben we ruim 20 uur over de heenweg gedaan en dat met ons kleine vriendje van toen een half jaar… Ook werden we allemaal ziek op vakantie dus dit liep iets anders dan gepland. Maar alsnog hebben we er gezellige dagen van gemaakt en was het heel erg fijn om met familie te mogen zijn. Een hele belevenis die we niet snel vergeten!

Valencia_bezienswaardigheden

Spanje was onze allereerste vliegreis met Lucas. Ja, dat vond ik echt wel spannend. Hoe zou Lucas reageren op het stijgen en landen? Hadden we wel alles meegenomen? Hoe zou hij de warmte van Spanje ervaren? Allemaal vragen die niet echt zorgden voor een ontspanning en voorpret, maar toen we eenmaal in de lucht hingen merkte ik op dat Lucas echt zó relaxt was dat ik niet anders kon dan genieten van ons gezin. Hij deed het geweldig en was zo zoet; we kregen zelfs opmerkingen dat mensen nog niet eerder zo’n lieve en rustige baby hadden gezien… die complimenten steken we graag in onze zak. Het hoogtepunt van deze vakantie vond ik toen Lucas voor het eerst de zee zag. Die blik in zijn ogen zal ik nooit vergeten; hij was op slag verliefd en dolblij. En Valencia was ook de citytrip die al mijn verwachtingen overtrof. Wat een fantastische stad is dat toch. Een must visit als je in de buurt bent! Nieuwsgierig naar tips en bezienswaardigheden van Valencia? Ik schreef er een blog over en die kun je hier lezen.

23416673_1159728590838667_1812301827534749696_n

Ten slotte genoten we van onze droomvakantie in Dubai bij lieve vrienden van ons. Een heerlijk huis, fantastisch gezelschap, te gekke bezienswaardigheden waar je je ogen uitkijkt, warmte en zon, de zee en zwembaden, lekker eten en spelletjes, goede boeken en veel gelach… Oh en natuurlijk het vliegen met Emirates. Wát een ervaring! Het was de allerbeste en mooiste vakantie die we ons maar konden wensen. Ongelooflijk, dat we dit mochten meemaken. Van staan op het hoogste gebouw van de wereld naar het aaien van kamelen en het bewonderen van de moskee in Abu Dhabi; onwerkelijk en ge-wel-dig. Ik knijp mijzelf nog steeds dat we Dubai mochten zien en we zijn onze lieve vrienden ontzettend dankbaar dat we bij en met hen deze geweldige vakantie mochten beleven. We zijn zó verwend met deze luxe uitstapjes en momenten van ontspanning; we hebben heel veel van de wereld mogen ontdekken als gezin en dat in het eerste levensjaar van Lucas. We hebben een reislustig jaar gehad en prachtige reizen met elkaar mogen maken. We zijn heel nieuwsgierig welke plekken we in 2018 gaan bekijken, maar kijken vol plezier terug op de herinneringen die we het afgelopen jaar hebben gemaakt.

Heb jij mooie plekken mogen bewonderen in 2017?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.