Blog

Recept – Kleine appeltaartjes met perzik en roosjes

Kleine appeltaartjes cakevorm perzik met roosjes dagmar valerie

Gezellig appeltaartjes bakken met mijn zoontje is een feestje! Ik deel graag het recept voor zes kleine appeltaartjes met jou waar ik perzik aan heb toegevoegd voor een extra fruitige smaak. De bovenkant heb ik gedecoreerd met appel in de vorm van roosjes. De kleine appeltaartjes heb ik gemaakt in een cakevorm, zodat Lucas ook makkelijker van de taartjes kan genieten. Het appelseizoen is in volle gang waardoor de appels extra betaalbaar zijn en we dan ook graag de keuken in duiken om iets lekkers te bakken. De kleine appeltaartjes voorzien van roosjes zijn dan een feestelijk én lekker eindresultaat waar je samen van kunt genieten. Eet smakelijk!

Zelf kleine appeltaartjes maken in een cakevorm

We – Lucas en ik – vinden het erg leuk om te variëren met cakejes die we maken. De ene keer doen we dat door de cakejes te versieren en de andere keer door mini taartjes te creëren. Dit keer kozen we voor kleine appeltaartjes met een lekkere twist; we deden een beetje perzik door de vulling. Dat was zo’n succes! Het smaakte erg lekker en als versiering maakten we roosjes op de mini taartjes van appel. Dat is niet zo ingewikkeld, maar het eindresultaat ziet er wel extra mooi uit. Het smaakt ook nog eens heerlijk waardoor we het recept graag met je delen. Je hebt voor zes kleine appeltaartjes eigenlijk niet veel nodig waardoor ze lekker én betaalbaar zijn.

Kleine appeltaartjes cakevorm perzik met roosjes dagmar valerie

De benodigdheden voor 6 appeltaart cakejes met roosjes en perzik

Op het ingrediëntenlijstje staan eigenlijk vergelijkbare producten als de ingrediënten die in een appeltaart gaan. Je maakt deze alleen in het klein én zes keer. Deze kleine taartjes maakten we in een cakevorm, we gebruikten een mixer voor het deeg en een kwastje om het ei netjes te verspreiden over de cakejes. Aan ingrediënten hebben we de volgende elementen gebruikt:

 • 2 eieren
 • 3 appels (waarvan je er 1,5 nodig hebt om de roosjes te maken)
 • 1 theelepel kaneel
 • 2 theelepels suiker
 • 1 theelepel rozijnen (je kunt er natuurlijk zoveel in stoppen als je lekker lijkt)
 • 1 perzik (uit blik)
 • 100 gram zelfrijzend bakmeel
 • 100 gram roomboter

Kleine appeltaartjes cakevorm perzik met roosjes dagmar valerieHet stappenplan voor 6 heerlijke, kleine appeltaartjes

 1. Begin bij het begin: zet de oven alvast aan op 180 graden zodat deze kan voorverwarmen.
 2. Gebruik ongeveer 1,5 appel die je in kleine blokjes gaat snijden. De andere 1,5 appel gebruik je om in plakjes te snijden, deze zetten we later in als decoratie om de roosjes op de appeltaartjes te maken.
 3. Ondertussen is het belangrijk om de rozijnen te wellen. Gebruik daarvoor een kommetje met warm water waar je de rozijnen in doet. Laat het even staan en daarna kan je de rozijnen deppen en in de kom doen met de appelblokjes.
 4. Bij de appelblokjes en de rozijnen doe je 2 theelepels suiker en 1 theelepel kaneel.
 5. Snij ook de perzik in kleine blokjes, maar hou het nog even apart.
 6. Pak de cakevorm en vet de 6 cakevormpjes goed in. Vergeet daarbij de randjes niet mee te nemen, zodat de kleine appeltaarten er straks ook makkelijk uit kunnen.
 7. Het is tijd om het deeg te maken. Wij gebruiken daarvoor onze KitchenAid en doen de roomboter in de kom. Daar doen we 1,5 ei bij (de rest plaatsen we in een kommetje, zodat we het ei straks met een kwastje kunnen verspreiden over de cakejes) en 100 gram zelfrijzend bakmeel. Het mixen kan beginnen! Mix het tot een fijne deegbal.
 8. Het deeg gebruiken we om de cakevormpjes mee te vullen. Hoe dikker de laag die je aanbrengt, hoe dikker ook de korst zal zijn. Zelf vind ik een subtiele bodem en randjes het allerlekkerste, maar dat is persoonlijk. Het deeg verdeel je in ieder geval over de 6 cakevormpjes en je bedekt goed de bodem en de zijkanten. Belangrijk is dat er een goede bovenrand is die iets dikker mag zijn, waardoor je er straks beter de roosjes in kunt plaatsen.
 9. Nu gaan we de cakejes vullen. Gebruik hiervoor de appelblokjes en meng het een beetje met perzik die je ook over de cakevormpjes kunt verdelen. Ook kan je ervoor kiezen  om de perzik meer op de bovenkant van de taartvulling te plaatsen. Niet stiekem snoepen van de perzik!
 10. Last but not least maken we als decoratie roosjes op de appeltaart, de roosjes bestrijken we met het overgebleven ei. Dit doen wij graag met een kwastje, maar het kan ook met een theelepeltje.
 11. De kleine appeltaartjes kunnen voor ongeveer 25 minuten in de oven, hou je het goed in de gaten? Elke oven werkt namelijk net iets anders, maar zorg ervoor dat de buitenkant goudbruin oogt en de cakejes goed gaar zijn.

Kleine appeltaartjes cakevorm perzik met roosjes dagmar valerieHoe maak je de roosjes op een appeltaart?

Het maken van roosjes als decoratie op de kleine appeltaartjes is een leuke manier om het helemaal af te maken. Het ziet er feestelijk uit en het smaakt fruitig. Het is niet zo ingewikkeld als het lijkt, want je pakt de appelplakjes erbij en zelf vind ik het fijn om bij de buitenste randen te beginnen. Plaats de appelplakjes iets in de deegrand zodat het wat steviger blijft staan en zo maak je de rij steeds verder naar binnen. Halveer desnoods de appelplakjes als dat beter aansluit in de vorm en blijf de appelplakjes in steeds kleiner wordende cirkels plaatsen totdat het roosje af is. De kleine appeltaartjes maak je af door met een kwastje het restant ei te verspreiden en daarna mogen de feestelijke appel cakejes de oven in. Haal de appeltaartjes eruit en geniet van de geuren en smaken!

Kleine appeltaartjes cakevorm perzik met roosjes dagmar valerie

Vind jij het leuk  om taarten te maken? En heb je al eens nagedacht over leuke mini variaties?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.