Blog

Mijn ochtendroutine (met baby van bijna 1 jaar)

ochtendroutine

ochtendroutineDe wekker gaat. Een tijd die ik voor het moederschap niet eerder had ontdekt, maar nodig om mijn ochtendroutine te voltooien. Niet dat deze erg uitgebreid is, maar wel extra fijn om een kwartiertje voor mijzelf te hebben voordat de intensiviteit van de dag binnendruppelt. Mijn ochtendroutine deel ik graag met jou, nu ik trotse mama ben van Lucas (bijna 1 jaar oud). Ik heb voor een werkdag gekozen waarbij ik Lucas vervolgens naar de opvang breng. Lees je mee? 

Om 6:30 gaat de wekker en geniet ik nog even van het warme bed #verlatingsangst. Ik luister of ik Lucas niet al hoor, knuffel de kat en spring uit bed. Ik treuzel altijd even voor de kast om te kijken wat ik aan kan doen, waarbij ik standaard vergeet het weer te checken voor die dag. Duimen dat de outfit toch nog matcht met de voorspellingen! Ik duik de badkamer in, gooi een plens water in mijn gezicht en verwen mijn handen met de heerlijke handcrème van Alessandro. Dit is écht mijn favoriet, het voelt zo luxe en vrouwelijk! Dit momentje is heilig voor mij, de heerlijke geur went nooit. Het trekt bovendien snel in waardoor ik alvast de dagcrème op mijn gezicht kan aanbrengen. Ik was eigenlijk nooit zo van de handcrème, maar nu weet ik pas wat ik al die tijd heb gemist. Ik maak een makkelijke ooglook, kam mijn haren met deze fijne Wet brush en check ondertussen de appjes en reacties op social media die binnen zijn gekomen. Altijd leuk om op deze manier de dag te beginnen! Vervolgens poets ik mijn tanden (met Sensodyne ProGlasur Strong & White), want een gezonde lifestyle kun je herkennen aan een stralende lach! Sinds de wintertijd is de Dove Winter Care Anti-transpirant Spray met jasmijngeur bij mij favoriet. Onder de laagjes kleding houd ik toch een fris en heerlijk gevoel. Ik doe mijn sieraden om en ik luister of Lucas al wakker is geworden. Als dit nog niet het geval is, trek ik een sprintje naar beneden.

Ondertussen zit Jord aan de eettafel en is hij klaar om naar kantoor te gaan. We drinken samen thee of een sapje, slikken en ik zet alvast de rugzak van Lucas in de auto, net als mijn laptop en tas. Poes krijgt haar dosis aandacht én brokjes en dan is het tijd om Lucas wakker te maken als hij dit nog niet uit zichzelf is geworden. Jord maakt ondertussen het flesje klaar en gaat naar werk. Ik geniet van mijn kleine mannetje die langzaam wakker wordt, doe de gordijnen open en leg zijn outfitje klaar. We knuffelen en babbelen er samen op los over de fijne nacht, dromen en sterretjes. Meestal komt Poes ook een kijkje nemen en knuffelen zij elkaar ook. Een gezellige boel! Ik moet eerlijk zeggen dat ik met Lucas niet let op de tijd, hij bepaalt zelf het tempo en haasten heb ik overboord gegooid. Daar wordt niemand gelukkiger van, bovendien werkt dit veel prettiger. Ik kleed mijn kleine ventje aan en we gaan samen naar beneden waar het warme flesje op hem wacht. Ik lees vaak nog even voor, we spelen met de bal en dan gaan we aan tafel zitten, zodat ik ook nog een broodje kan eten. Meestal delen we deze tegenwoordig, Lucas is ook dol op brood en. Hij pakt dan een stukje en voert mij én andersom, een gezellig begin van de dag.  We kletsen, klappen (daar is hij maar al te trots op) en lachen met elkaar, dan is het toch echt tijd om te gaan. Jasjes aan, de Maxi Cosi in en Lucas heeft de belangrijke taak om de sleutels vast te houden. Op naar het klasje van Lucas en mijn werk!

Ik bof met mijn kleine uitslaper die het mij erg makkelijk maakt in de morgen. Bovendien is het zo gezellig met hem, hij wordt met een glimlach wakker: goud waard! Afscheid nemen valt van mijn kleine schat voor mij niet mee, maar sinds Lucas in ons leven is gekomen zijn de ochtenden leuker dan ooit!

Life is a gift, wake up and realize that! 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.