Blog

Naar een attractiepark met een dreumes (20 maanden)

Slagharen weekend attractiepark vakantiepark

Het eerste weekend van september was een feestje voor ons. We mochten op uitnodiging verblijven in het gezellige attractie- en vakantiepark Slagharen. We zaten in een luxe Raccoon Lodge op nog geen vijf minuten lopen van het attractiepark, waarvoor we tickets hadden. Ook genoten we van waterpret in Aquapark Mexicana, waar de glijbanen écht een succes waren. Ik kreeg veel vragen binnen of Lucas al echt iets mee had gekregen van het attractiepark, daarom schrijf ik daar nu graag een blog over zodat ik mijn ervaringen met jou kan delen. Hoe is het écht om met een dreumes naar een attractiepark te gaan?

Vergroot de voorpret: een goede voorbereiding

Wij hebben veel mooie herinneringen gemaakt tijdens ons verblijf in Slagharen met Lucas. Ik was zelf ook erg nieuwsgierig hoe we dit weekend zouden ervaren, omdat ik niet goed wist hoe de attracties bij hem binnen zouden komen. Zou hij er al bewust mee bezig zijn en zou hij de attracties begrijpen? Vond hij het wel leuk genoeg of was hij er eigenlijk te jong voor? Zouden het niet teveel indrukken opleveren? Lucas loopt inmiddels erg goed en kan af en toe al een beetje rennen. Hij is qua taalontwikkeling erg goed op dreef, waardoor hij steeds beter kan vertellen wat hij ziet en hoe hij zich voelt. Dat maakt de communicatie al een stuk soepeler en de interactie nog leuker. We voelen elkaar bovendien goed aan, waardoor we besloten om vooral te doen wat goed is voor hem. Van te voren had ik bijvoorbeeld de attracties bekeken die voor hem geschikt zouden zijn, waaronder een carrousel, het reuzenrad, het besturen van auto’s en wellicht het wilde westen waar je met een bootje doorheen zou gaan. Ook het circus leek mij erg leuk om met hem te bezoeken, al was het maar de vraag of het haalbaar is vanwege zijn middagslaapje en het tijdstip waarop de show zou plaatsvinden. Het vooraf oriënteren, maakte de dag zeker makkelijker.

Slaapt je dreumes nog? Hou hier rekening mee

Daar moet je echt rekening mee houden, het middagslaapje is bij ons nog niet weg te denken uit de dag van Lucas. Hij heeft die slaap echt nodig om de ’tweede helft’ van de dag goed door te komen. Anders valt hij om en daar schieten we niks mee op. Ik weet niet of jouw kindje nog slaapt in de middag, maar doordat we in een huisje vlakbij het attractiepark zaten was het goed te doen om in de middag even naar de Lodge te gaan. Lucas kon dan nog een paar uurtjes bijkomen (hij slaapt gemiddeld 2 á 3 uur in de middag) en na zijn slaapje konden we weer teruggaan om nog meer attracties te bezoeken. Dit werkte erg goed; Lucas was daardoor uitgerust en ontzettend gezellig.

Welke attracties zijn geschikt voor een dreumes?

Wij hebben gemerkt dat het attractiepark veel indruk maakte en dat hij het al meekreeg wat er allemaal om hem heen speelde. Hij vond de attracties die voor hem geschikt waren, erg interessant. Zo stuurde hij trots in de auto’s en gelukkig stond er geen rij, waardoor hij er oneindig vaak in kon gaan. Jordy en ik wisselden elkaar af en we hebben ons erg goed vermaakt. Dat het rustig was, speelt vast mee in hoe wij het hebben ervaren. Daardoor hoefde Lucas niet lang in de rij met ons te wachten en kon de pret meteen beginnen. Ook was het prettig dat we van te voren hebben uitgezocht waar we precies in konden met Lucas, zodat we het niet ter plekke hoefden te bekijken wat wel of niet geschikt was.

Een geslaagde tijd met elkaar en mooie herinneringen rijker

Wat wij bijzonder vonden, was dat we het pretpark echt door de ogen van Lucas hebben ervaren. We werden er zelf ook zo enthousiast als een kind van! Ook het circus was zeer geslaagd en Lucas klapte hard mee. Het was een weekend vol eerste keren en mijlpalen voor Lucas, van de eerste keer in een attractie tot de eerste keer in een waterpark en het bewonderen van een show in het circus… Hij zei voor het eerst een ‘zin’ van drie woorden achterelkaar en we zijn ongelooflijk blij dat we het zo goed hebben gehad met elkaar. Het was erg goed te doen met een dreumes in een attractiepark. We hadden ons goed voorbereid (en voldoende eten en drinken mee) maar het slaapje in het vakantiehuis in de middag zorgde ervoor dat het helemaal perfect verliep.

Ben jij al een keer met je kindje in een attractiepark geweest?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.