Blog

Naar de Efteling met Lucas (peuter, bijna 3 jaar)

Efteling herfst

We hebben een magische dag beleefd bij de Efteling. Samen met lieve buren gingen we gezellig een dag samen op stap en kwamen sprookjes tot leven in dit prachtige attractiepark. We hadden van te voren niet bedacht dat het zo’n onvergetelijke dag zou worden om met Lucas, hij is bijna 3 jaar, naar de Efteling te gaan. Hij heeft het tegen alle verwachtingen in zo goed volgehouden, vond de attracties een feestje en genoot zichtbaar van alle avonturen en belevenissen. De Efteling maakte veel indruk en we kijken er met veel plezier op terug. In dit artikel vertel ik je er meer over!

Een magische en onvergetelijke dag vol indrukken

Dolgelukkig en helemaal uitgeteld kwamen we ’s avonds laat thuis na de magische dag die we beleefden in de Efteling. Net voor openingstijd parkeerden we de auto pal voor de ingang (wat een geluk!) en kochten we meteen een kaart om uit te rijden, zodat we ’s avonds niet in de rij hoefden te staan. Als we de avond uiteraard zouden halen, haha toen gingen we nog uit van het idee om in de ochtend zoveel mogelijk van de Efteling te beleven. Mocht Lucas te moe worden, dan konden we altijd huiswaarts zodra dat beter voor hem zou zijn. Drie keer raden wie er tot sluitingstijd zijn gebleven… Onze kleine feestbeest heeft meer dan 10.000 stappen gezet om maar niks van de Efteling te hoeven missen! Uiteraard hadden we een buggy mee, maar daar werd vooral de rugzak in gezet zodat we de kids konden bijhouden haha.

De eerste keer naar de Efteling met Lucas

Met lieve buren en hun kids genoten we van een heerlijke herfstdag in het park. Alles zag er zo mooi uit en deze dag kreeg letterlijk een randje van goud door de herfstbladeren en kleuren in de Efteling. Jord en ik hebben het park tot nu toe alleen ervaren door de ene na de andere achtbaan te beleven, door de ogen van Lucas kwamen sprookjes tot leven en zagen we delen van het park die we nooit eerder hebben ontdekt. Het was voor ons daardoor ook zo bijzonder en mooi om het attractiepark op deze manier te bezoeken. We genoten volop van de vrolijke kids die enthousiast van de ene naar de andere plek sprintjes trokken. Ook hebben we samen hartjes pannenkoeken gegeten bij Polles keuken waar de kids werden verwend met een verrassing; een toverstaf die licht geeft. Geloof mij; dit item is echt onmisbaar geworden in een relatief korte periode. Een leuke aandenker aan deze mooie dag!

De voorbereidingen om naar de Efteling te gaan met een peuter

Een goede voorbereiding is het halve werk om er echt een relaxte dag van te maken. Deze dag stond al lang lekker groot in de agenda, want we verheugden ons ontzettend op het bezoeken van dit attractiepark. We hadden geen idee hoe Lucas op alle indrukken zou reageren, maar daarom is het goed om je voor te bereiden met wat je kunt. Zo bedachten we van te voren enkele attracties die we graag wilden zien, kochten we online de tickets en al bij de ingang de parkeerkaart om uit te rijden. We namen de buggy mee, snacks en drankjes voor tussendoor, genoeg luiers en een extra setje kleding. Het voelde als een ultieme vakantiedag en we besloten ook in het park te eten zodat we het onszelf makkelijk konden maken. Ons dagje naar de Efteling viel precies in de herfstvakantie, we hadden onszelf daarom ingesteld op veel bezoekers maar we hadden ontzettend geluk; we hoefden niet lang te wachten voor attracties en het zonnetje scheen volop. De kinderen speelden enthousiast samen en we hebben het erg relaxt en leuk gehad.

Deze attracties bezochten we in het park met onze peuter

Het was erg grappig om te zien hoe onder de indruk Lucas was van alles. Monsieur Cannibale was vooral hilarisch, omdat we dachten dat het echt te intens was voor Lucas maar hij er graag in wilde. Eenmaal in de attractie ging hij helemaal los en vond hij het fan-tas-tisch. Ik heb zelden zoveel enthousiasme gezien als op dat moment, te leuk deze verrassende wending. Ook Symbolica vonden we erg mooi en De Droomvlucht was magisch. We gingen op bezoek bij Jokie en Jet door het Carnaval Festival te beleven en op het plein kon Lucas in de luchtballon van Jokie. Monorail Lavenlaar was ook een feestje, Lucas zwaaide naar alles wat los en vast zat en vond de grote slakken waar we in zaten ‘een feestje’. Het hoogtepunt vond ik de show van Roodkapje, want er zaten zoveel grappen in dat ik als ouder het hardste heb gelachen. De actrice zong en danste erg goed en maakte er echt een onvergetelijke beleving van. We hebben gewandeld door het Sprookjesbos en sloten de dag af in de Fata Morgana. Ten slotte bezochten we ook de fonteinenshow voordat we weer huiswaarts gingen.

We hadden nooit verwacht dat we van opening- tot sluitingstijd in het park zouden zijn en dat we zoveel van de Efteling zouden zien. Dankzij Lucas beleefden we het park door zijn ogen en we hebben genoten van elk moment. Het is echt een aanrader om met een bijna 3-jarige naar de Efteling te gaan, een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je die dag nog meer kunt genieten. We kijken met veel plezier terug op deze dag en we hebben prachtige herinneringen gemaakt.

Ben jij al een keer in de Efteling geweest?

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.