Blog

Mijn liefste vriendje Lucas is 1,5 jaar oud!

Mijn lieve zoon Lucas is vandaag 1,5 jaar oud! 2 Jaar geleden vierden we bijna onze bruiloft waarop we onze lieve vrienden en familieleden vertelden dat ik in verwachting was. Nu tovert Lucas al 18 maanden elke dag een lach op mijn gezicht. Wat is het toch een cadeau om zijn mama te mogen zijn. Ons lichtpuntje! En wat ben ik trots en word ik elke dag nog meer verliefd op hem dan ik al was. Lucas is niet meer weg te denken uit ons leven en ik geniet met volle teugen van zijn aanwezigheid. Ik kijk vol plezier en dankbaarheid terug op de afgelopen maanden waarin Lucas ons leven heeft verrijkt. 

Lucas is en blijft ons wonder, dat zal hij altijd blijven. We hadden heel erg gehoopt ouders te mogen worden en onze grote wens werd vervuld. Ik had gerekend op een lichamelijk zware en moeilijke zwangerschap, maar werd getrakteerd op een zwangerschap volgens het boekje. Ja, de bevalling was een hel maar achteraf gezien ben ik zo ongelooflijk dankbaar dat mijn lichaam de kracht en energie had om mijn lieve, gezonde zoon op de wereld te zetten. Dat is het enige wat telt, de rest is bijzaak. Zeker toen ik hem eenmaal op mijn borst had liggen, ons lichtpuntje.  Lucas precies negen maanden mogen dragen voelt nog steeds als een cadeau, want zo vanzelfsprekend is het voor veel ouders niet om een kindje te mogen krijgen. Ook voor ons was het ontzettend spannend en onzeker vanwege mijn gezondheidssituatie, maar elke dag ben ik mij nog steeds bewust van alle geluk in de wereld dat zich in mijn lieve zoon mag bevinden. Hem vol vreugde, blijdschap en plezier zien ontwikkelen tot een lief jongetje met een heerlijk karakter betekent alles voor mij.

Wij hadden echt nul ervaring met kinderen, laat staan baby’s en het zorgen voor een kleintje. Ja, de planten en fluffy Poes overleefden het zeer goed in onze aanwezigheid, maar voor een kleine zorgen is toch andere koek. We zijn heel wat wallen en grijze haren rijker, omdat we elk moment en altijd het allerbeste voor Lucas willen als ouders. Inmiddels kunnen we vol trots zeggen dat Lucas een heerlijke babbelkont is, humor heeft, zeer goed gedrag en praatjes kopieert (confronterend soms!), de eerste stapjes aan het zetten is, elke minuut het liefste op zijn fiets zit of Poes kusjes wilt geven. Ook lust hij alles wat betreft het eten en slaapt hij ook erg goed. Uitslapen tot 09:00 is eigenlijk meer regel dan uitzondering en daarmee boffen wij ongelooflijk met hem. Lucas praat steeds meer en dat maakt de interactie ook nog leuker. We voelen elkaar heel goed aan en we reizen ook behoorlijk wat af met elkaar. Geen dag is hetzelfde, we beleven de tofste avonturen met elkaar en ik had nooit gedacht dat Lucas ons leven zo’n mooie, nieuwe dimensie zou geven.

Lucas is nog maar 1,5 jaar en heeft in zijn leven al zoveel liefde en warmte gegeven. Hij maakt de wereld echt een stukje mooier met zijn aanwezigheid en we zijn dan ook dolgelukkig dat we zijn ouders mogen zijn. We willen elke dag de beste versie van onszelf voor hem zijn en hij haalt het beste in ons naar boven. Wat zijn we trots en blij met hem. Elke dag lijkt nog leuker te worden, ook nu Lucas steeds meer kan. Van lekker zelfstandig spelen tot zichzelf boekjes voorlezen in zijn eigen taaltje, meehelpen met stofzuigen, fietsen, van de glijbaan af, dieren bewonderen in de dierentuin, lekker eten, kleertjes aan en uittrekken en duidelijk maken wat hij fijn vindt. Ik kan mij geen leven meer zonder deze kleine schat voorstellen. Wanneer ik hem op bedje leg, hij mij een handkusje blaast en ik mij zachtjes omdraai, geniet ik al van de gedachte aan morgen. Het vooruitzicht op een nieuwe dag met dit lieve jongetje zorgt ervoor dat ik elke dag met een glimlach in slaap val. 1,5 jaar lang ons lichtpuntje.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.