Blog

Mama Musthave – Babyfoon (Alecto DVM-200 met camera)

Het is tijd voor een nieuw product om uit te lichten in deze gezellige ‘mama musthave’ rubriek. Dit keer mijn favoriet in de categorie babyfoons! Inmiddels heb ik deze al een tijdje mogen uitproberen en ben ik er erg over te spreken. Sterker nog: ik zou op dit moment echt niet zonder willen én kunnen. Ik heb het over de babyfoon van het merk Alecto DVM-200 met camera en extra groot scherm (4,3” kleurenscherm). Ik vertel je waarom we een babyfoon hebben aangeschaft, hoe intensief we deze gebruiken en waarom we hebben gekozen voor het merk Alecto. Lees je mee?

Heerlijke nachtrust
De eerste weken van zijn leven, sliep Lucas gezellig bij ons op de kamer. Wat een heerlijk gevoel was het toch om dichtbij ons kleintje te mogen zijn. We genoten intens van die tijd en alleen al het idee dat ik omringd werd door mijn lieve mannen, kon mij ontroeren. Ik viel in slaap met een grote glimlach op mijn gezicht en zo werd ik ook wakker: tussen de liefdes van mijn leven in. Heerlijk!

Sweet dreams
En toen brak de periode aan om een van de eerste mijlpalen van Lucas te mogen ervaren; het feit dat hij op zijn eigen slaapkamer zou gaan slapen. Wij voelden ons er goed bij om dit bij 2 maanden te proberen, dit verliep eigenlijk gelijk vlekkeloos. Als het aan Lucas had gelegen dan hadden we deze stap misschien wel eerder kunnen nemen maar dit moment voelde voor ons heel prettig. We hebben niet specifiek bepaalde theorieën erover gelezen wanneer dit het juiste moment kan zijn, het was een gevoelskwestie en op dat moment viel alles samen voor ons. En voor mij speelde het ‘eerste keer loslaten’ moment ook mee, waarbij ik dat ‘misschien’ ook heel goed weg had kunnen laten. De letterlijke afstand werd op dat moment iets groter toen hij naar zijn eigen kamer ‘verhuisde’ en ik vond dat de eerste nachten toch wat spannender dan ik had verwacht. Jord kwam op het idee om de babyfoon vanaf het begin op mijn nachtkastje te zetten, zo kon ik toch meeluisteren en kijken wanneer ik hier behoefte aan had en hoefde ik niet bang te zijn dat ik Lucas niet zou horen. En het is ook heerlijk om even mee te kunnen kijken of alles goed gaat. Niet dat ik er letterlijk wakker van lag, want zeg nou zelf: als kersverse ouder ben je dankbaar en is elk kwartiertje slaap winst, nietwaar?

Nachtritme van Lucas en babyfoon gebruik
Wij hebben erg veel geluk gehad, Lucas sliep al snel heerlijk door en sinds ik weer aan het werk ben hebben we de luxe helemaal te pakken. Lucas slaapt namelijk vanaf 20:00 tot half negen in de ochtend, daar hadden we natuurlijk alleen maar van kunnen dromen. Je hebt daardoor echt de avond om op te laden en te ontspannen, kunt goed slapen en begint de volgende dag weer met extra energie. Ideaal! De  babyfoon gebruiken we daarom erg vaak, elke avond brengen we Lucas rond 20:00 naar zijn bedje toe en dan plaatsen we het scherm beneden. Ook zonder babyfoon hoor je Lucas heus wel huilen, maar voor mijn eigen gemoedstoestand werkt dit toch een stukje prettiger. En als ik iets heb geleerd van het moederschap, dan is het wel het maken van keuzes die voor mij op dat moment als ‘juist’ worden ervaren en te vertrouwen op mijn gevoel.
20170424_172512
Welk babyfoon merk moet je nou kiezen? 
Een van die keuzes was het bepalen welke babyfoon we zouden aanschaffen. We kwamen al snel bij het merk Alecto, zij zijn marktleider en dus erg populair. Waarom Alecto? Tijdens mijn rondvraag op social media en onder kennissen, werden de babyfoons van Alecto zeer vaak genoemd en als aanrader bestempeld. En qua specificaties kwamen de babyfoons van Alecto inderdaad goed uit de reviews en als beste getest, bij het zien in de winkel vroegen we nog om advies aan de medewerker van Prénatal en ook bij haar kwamen we bij Alecto uit. Het aanbod is bij Alecto erg divers en uiteenlopend, je moet natuurlijk overwegen welk budget je voor een babyfoon beschikbaar hebt en bepalen aan welke minimale eisen de babyfoon moet voldoen. Zo vonden wij het belangrijk dat het scherm helder zou zijn, naast het feit dat het geluid natuurlijk goed functioneert. Omdat de babyfoon voor ons erg belangrijk was en we in gedachten hadden deze veel te gebruiken, kozen we voor de Alecto DVM-200 die over fantastische specificaties beschikt. Als je het mag vergelijken dan is de Alecto DVM-200 onder de babyfoons als wat de Louboutin onder de schoenen is: een pareltje.

Alecto_DVM200

Mijn ervaring met de Alecto DVM-200
De DVM-200 heeft een scherm van maar liefst 4,3 inch, oftewel 11 centimeter. Je kunt dit scherm vergelijken met de meeste smartphones, echt lekker groot dus. Je ziet hierop – naast de live beelden – ook de temperatuur op aangegeven waardoor je kunt bekijken hoe warm het op de kamer is. Dankzij de infraroodcamera – die je op afstand kunt bewegen – heb je beschikking over nachtzicht en kun je ook beelden van je kindje zien als hij in een donkere kamer slaapt. Sterker nog: het beeld is ontzettend scherp en heel goed zichtbaar. Vooral het bewegen op afstand, de scherpte van de camera en het grote, heldere scherm gaven de doorslag om voor deze babyfoon te kiezen. En is er toch iets aan de hand? Dan kan je zelfs met deze Alecto DVM-200 terug praten en je kindje geruststellen dankzij de meegeleverde slaapliedjes die de babyfoon kan afspelen. Yes, we hebben echt de juiste keuze gemaakt en gebruiken deze babyfoon van Alecto met veel plezier. Slapen wordt op deze manier voor zowel Lucas als voor ons echt een heerlijke tijd van ontspanning en opladen. Zo kunnen we samen energiek de nieuwe dag beleven en extra van elkaar genieten!

Welke babyfoon gebruik jij/ heb jij ingezet?  En slaapt/ sliep jouw kindje al snel door? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.