Blog

Lucas is een half jaar oud – Mijlpalen en tranen van geluk

liefdesLucas is vandaag precies een half jaar oud. Op 6 december maakte hij ons tot zijn trotse papa en mama die sinds die dag vol bewondering en liefde van zijn aanwezigheid genieten. Wij kunnen ons geen leven meer zonder hem voorstellen, terwijl zijn geboorte als de dag van gisteren voelt. Wat zijn we prachtige mijlpalen, herinneringen en ervaringen rijker sinds zijn komst. Lucas maakt ons leven compleet en we danken nog elke dag dat hij bij ons is.

Zijn geboortedag was de allermooiste, heftigste en meest intense dag die wij ooit hebben beleefd. Maar wisten we dat we ons zo rijk, liefdevol en compleet zouden voelen dankzij Lucas? Ja en nee. We konden echt niet wachten totdat Lucas bij ons zou zijn, we hem mochten leren kennen, we alles eraan zouden doen om hem gelukkig te maken en wat verheugden we ons erop dat we eindelijk samen zouden zijn. Maar we konden ons aan de andere kant echt geen voorstelling maken hoe wij zouden zijn in de rol van ouders, hoe Lucas op ons en onze omgeving zou reageren, überhaupt hoe je een baby gelukkig kunt maken en moet verzorgen… Nee, wij hadden totaal geen ervaring en een half jaar later zijn we véél luiertjes, badjes, hapjes, eerste lachjes, wandelingen en knuffeltjes verder. We hebben prachtige mentale en lichamelijke reizen gemaakt qua ontwikkelingen en sprongen die we met elkaar voorwaarts mochten maken. Maar we hebben ook letterlijke reizen gemaakt, naar Wroclaw en Kraków (Polen, om familie te bezoeken), naar Limburg en Texel en binnenkort genieten we met elkaar van vakanties naar Luxemburg, Spanje en Dubai. Wat een feest om dat als gezin te mogen ondernemen!

Lucas is zes maanden bij ons, een half jaar waarin wij onze onvoorwaardelijke liefde elk moment hebben geprobeerd naar hem over te brengen. Ook in de toekomstige maanden en jaren van zijn leven zullen wij dit altijd blijven doen, want we houden oneindig veel van onze blonde schat met zijn nieuwsgierige pretoogjes en gulle (tandjesloze) lach. Zijn vrolijke beentjes zwiepen lekker ongecoördineerd in het rond en sinds afgelopen week heeft hij het omdraaien flink te pakken. Het gaat zelfs zo goed dat hij zichzelf van het speelkleed af weet te bewegen en daar heeft hij flinke schik in. Zeker als Poes een beetje in de buurt ligt, dan probeert hij zichtbaar naar haar toe te bewegen en dat lukt hem in een relatief korte tijd steeds beter. Oeps! Goed opletten dus, maar wat heerlijk om hem zo te zien ontwikkelen. Dat we trots zijn, schuiven we niet onder stoelen of banken want elke mijlpaal is er eentje om te vieren. Het is zo bijzonder om zijn groei van dichtbij te mogen ervaren! Ook merken we dat hij erg goed oplet wat wij doen en het dan probeert te kopiëren, echt leuk om op te merken. Bovendien gaat het eten ook erg goed, hij is dol op de verschillende hapjes die we voor hem klaarmaken en wil heel graag meer en meer. Het is echt een feestje met Lucas in ons leven, maar toch moet ik vandaag even slikken.

Zes maanden geleden wisten we nog niet eens hoe je een baby vast moet houden, laat staan ervoor zorgen, nu kunnen we ons geen voorstelling maken hoe we dat niét konden weten. Het ouderschap blijft ons elke dag op een positieve manier verrassen, omdat het elke dag nog mooier wordt met Lucas nu de interactie en band zoveel intenser wordt. We waren al dolverliefd op onze zoon, maar die liefde blijft elke dag toenemen en groeien. Dit neemt niet weg dat het afgelopen half jaar de meest intense was van mijn leven, maar het was alle energie en kracht echt meer dan waard. We zijn dankbaar dat Lucas in ons leven is. Op zijn geboortekaartje stond al dat hij ons lichtpuntje is, want dit hebben wij zo ervaren tijdens de zwangerschap. Sinds zijn geboorte kunnen we het alleen maar bevestigen: het leven is zoveel mooier, lichter, liefdevoller, intenser en vol vreugde met hem.

Een jaar geleden – tijdens onze bruiloft – kondigden we zijn komst aan met deze speciale foto die Elsa van ons maakte. De witte Converse gympjes kan hij inmiddels aan en Lucas maakt ons gezin compleet zoals je op de foto bij dit artikel ziet. Trots en blij genoten we van zijn eerste half jaar, maar oh wat groeit onze kleine toch snel. We blijven bewust leven in het nu, samen genieten van de mijlpalen en elkaar. Ons lichtpuntje, allerliefste Lucas.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.