Blog

Lucas is 11 maanden oud (en wij zijn 11 maanden ouders!)

Lucas_11maanden
Lucas is vandaag 11 maanden bij ons en wij mogen al 11 maanden de trotse ouders van hem zijn! Over één maand vieren we zijn eerste verjaardag en wat voelt dat als een ongelooflijke mijlpaal. Het is niet de bedoeling dat dit een emotionele blogpost gaat worden vol clichés, maar ik kan niks garanderen. Mijn kleine ventje is dan opeens geen baby meer? Ondenkbaar! Ik noem hem daarom extra vaak tijdens het spelen en stoeien baby Lucas, gewoon omdat het nog even kan. Straks sluiten we deze fase echt af en ik merk dat hij daar ook al echt naartoe groeit… Een update over de ontwikkelingen van ons kleine mannetje!

Vorige maand braken er heel wat tandjes door, nu lacht hij al met een voller gebitje! Hij kan daardoor nog beter eten en is dol op alles wat wij ook nuttigen. Erg fijn dat het een alleseter is en we duimen dat het zo blijft. Hij pakt enthousiast zelf het eten van zijn bordje of gebruikt hiervoor een lepeltje waarmee hij heerlijk hapt. Dat gaat eigenlijk ontzettend goed. Natuurlijk valt er het nodige op de grond, maar het is geweldig om hem zo te zien genieten van eten. Ook is Lucas een gezellige kletskous, we brabbelen er samen op los en hij heeft al veel ’toevalstreffers’ gehad met woorden, waarbij wij verbaast keken dat hij het echt al uitsprak. En dan lacht hij weer zo dat je het gevoel hebt dat je in de maling wordt genomen waar je bijstaat… Heerlijk zijn humor!

Lucas wordt steeds sterker in zijn armpjes en benen, hij is erg energiek en beweeglijk. Zijn wereld wordt steeds groter en het ontdekken van ruimtes is in volle gang. Ook is hij weer veel sneller en kruipt hij blij achter Poes aan. Ook op de opvang horen we positieve verhalen dat hij zeer geïnteresseerd is in andere kindjes, het speelgoed en boekjes. Het lezen stimuleer ik maar al te graag, dus daar ben ik natuurlijk erg blij mee! We hadden recent een 10-minutengesprek waar we leuke complimenten te horen kregen, we zijn dan ook erg blij dat Lucas zich zo goed voelt op de groep. Ook hebben we geïnformeerd hoe het zit met trakteren (we zijn eenmaal groentjes) voor zijn eerste verjaardag, daar hebben we gelukkig nu meer inspiratie voor gekregen. Echt bijzonder dat ik een jaar geleden met verlof ging en we nu plannen maken om zijn eerste verjaardag te vieren. Binnenkort komt Sinterklaas langs op mijn werk en daar ga ik met Lucas naartoe, we gaan een gezellige tijd tegemoet vol feestjes en leuke momenten!

Welk thema zou leuk zijn voor het feestje van Lucas?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.