Blog

Lucas is 10 maanden oud!

Lucas

Lucas
Lucas is al 10 maanden bij ons, wat een feest! Ik moest vanochtend toch even slikken, want het is echt ongelooflijk dat we toch al 10 maanden lang de trotse ouders mogen zijn van onze kleine held. En wat hebben we al veel met elkaar meegemaakt. Lucas maakt ondertussen grote stappen door in zijn ontwikkeling en we hebben er als gezin een heerlijke 10e maand van zijn leven van gemaakt. Lees je mee hoe het met Lucas gaat?

De 10e maand van Lucas zijn leven bestond uit heel veel eerste keren. Voor het eerst pannenkoekjes eten (voor we het wisten was het op!), vliegen naar de vakantiebestemming en zwemmen in de zee. Maar ook voor het eerst in 10 maanden dat we twee verdrietige dagen hadden omdat opeens héél veel tandjes door wouden komen. Een timing die je niemand gunt, het was even letterlijk doorbijten en langzaam maar zeker kunnen we weer opgelucht adem halen. Ook moest er een extra prikje gezet worden vanwege de vakantie naar Dubai, maar dan hebben we de struggles maar weer gehad. Lucas is onze kleine held en is ontzettend dapper. Hij brabbelt er vrolijk op los en past zich gemakkelijk aan; daardoor kunnen we extra veel leuks als gezinnetje ondernemen en daar genieten we met elkaar van. We beleefden heerlijke quality-time in Spanje en het was echt fijn om zoveel tijd samen te kunnen delen. De warmte in combinatie met het zonnetje deed ons ook erg goed en wat was het leuk om met Lucas in de zee te zwemmen en hem te horen schaterlachen bij het zien van zoveel visjes. Hij tijgert trouwens echt opeens heel snel en het kontje gaat al gezellig de lucht in waardoor hij nog harder vooruit komt. De gordijnen, de afstandsbediening en de grote plant in de woonkamer hebben een waanzinnige aantrekkingskracht op hem. Zo kruipt Lucas met een brede grijns heel stilletjes naar de plant toe, terwijl hij weet dat hij er niet aan mag zitten. Als je dan een sprintje trekt om hem op te pakken begint hij heel hard te lachen, kleine slimpie.

Lucas eet, slaapt en speelt er vrolijk op los. Ook op de opvang horen we alleen maar positieve verhalen en zien we dat hij dol is op de kindjes. Ook begint Lucas ons te kopiëren wat voor veel grappige momenten zorgt. Bovendien zingen en dansen we elke dag en doen we lekker gek, hij is erg dankbaar publiek want Lucas begint dan steeds van blijdschap te klappen. Ook als je vals zingt; ideaal. Het is een geweldige knuffelkont en dat vinden wij helemaal niet erg, ook worden we tegenwoordig onder gekwijld wat dan een kus mag voorstellen. Echte liefde! We hebben de speeltuin ontdekt en het schommelen viel goed in de smaakt. Ook de kinderboerderij blijkt een succes, de geitjes en hertjes werden met DA DA DAAAAA begroet. Lucas heeft het woord mama ontdekt en daar is hij zo trots op dat hij het non-stop blijft herhalen alsof hij is vastgelopen. Ook het wijzende vingertje komt volgens hem goed van pas en hij gebruikt het dan ook fanatiek.

10 maanden. Nog maar 2 te gaan tot zijn eerste verjaardag! Een jaar geleden liep ik met een dikke buik rond en passeerde ik de 30 weken, ongelooflijk. Toen al ons lichtpuntje, nu wijst hij enthousiast naar elke lamp die hij tegenkomt. We genieten volop van onze babyboy en ik benadruk bij deze nog een keertje het woord ‘baby’, want voor we het weten zijn we in de volgende fase beland en daar moet ik nog heel eventjes niet aan denken. De ontwikkelingen die Lucas doormaakt, zijn amper bij te benen en elke dag worden we nog verliefder op elkaar. 10 maanden luiertjes, liefde en lachen met Lucas.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.