Blog

Lucas 1,5 jaar – Feest met véél ijsjes

Lucas 1,5 jaar

Op 6 juni vierden we dat Lucas alweer 1,5 jaar oud is! Wat een mijlpaal en bijzondere dag. Wij maken dankbaar gebruik van alle mijlpalen en feestelijke momenten om onze jongste man in huis in het zonnetje te zetten. Hij is ons allermooiste cadeautje en we zijn trots en blij dat we al 1,5 jaar zijn ouders mogen zijn. We hebben al zoveel moois met elkaar mogen beleven, daar komen nog héél veel nieuwe herinneringen bij die we met elkaar gaan maken. Ik heb erg veel zin in alles wat er komen gaat, maar dat we al 1,5 jaar van Lucas mogen genieten werd goed gevierd!

Van te voren had ik niet gedacht dat we dit halve jaar ook zo zouden vieren als we uiteindelijk hebben gedaan. Achteraf was het ontzettend leuk om juist te doen! Lekker spontaan en ongedwongen, samen doen waar Lucas het meest gelukkig van wordt. En daar hebben we ook voor gekozen; Lucas genoot van zijn heliumballon waar hij dikke pret mee beleefde. Ook aaiden we geitjes in de kinderboerderij waar hij zonder angst op afstormt om te knuffelen. Hij mocht de hele dag fietsen op zijn Puky loopfiets en we aten macaroni met een heerlijk sausje. Dat de saus met het toetje ook in zijn haren belandden, namen wij voor lief; Lucas was dolgelukkig en daar ging het om.


Ook werd Lucas onwijs verwend door Vtech, want Lucas kreeg de Schep & Leer ijscokar! Het uitpakken alleen al was een groot succes. Het was de eerste keer dat we hem echt bewust zagen worden dat het cadeau voor hem is. Hij mocht het papier eraf scheuren en vond dat al spannend en leuk. Natuurlijk moest meteen de verpakking eraf bij het zien van deze prachtige ijscokar! Het was meteen een succes en hij speelde er zo zoet mee. Lucas was helemaal onder de indruk van de mooie knoppen, kleuren en de vrolijke stem. Ook zei hij gelijk ‘Ijsjes, ijsjes’ en begon hij mee te bewegen met de liedjes. Yes, de ijscokar is inmiddels niet meer weg te denken uit onze woonkamer!

Met deze te gekke ijscokar van Vtech vermaakt Lucas zich ondertussen al uren. De ijscokar beschikt over een interactieve ijslepel die de verschillende smaakjes en toppings herkent. Met behulp van de 6 dubbelzijdige kaarten kunnen er veel bijzondere ijscreaties gemaakt worden. Je plaats een kaart in de kassa en maakt de bestelling klaar! Door de kaarten te gebruiken leert Lucas tellen en wordt er kennis gemaakt met verschillende kleuren, smaakjes en dieren. Wanneer je de ijscokar vooruit duwt, hoor je vrolijke liedjes en muziek. De muziek wordt na een bepaalde tijd automatisch uitgeschakeld. Verder is de kar gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materiaal en geschikt vanaf 2 tot 5 jaar.

Vtech ijscokar Lucas

Lucas is 1,5 jaar en kan zich ondertussen ook al erg goed vermaken met deze ijscokar, ook al is de leeftijd wat hoger om het speelgoed te gebruiken. Ik wist niet of dit een obstakel zou kunnen zijn, maar nu spreken we uit ervaring: de ijscokar is écht een hit bij ons in huis. Lucas danst op de maat van de muziek, speelt vrolijk met de ijsjes en zijn motoriek ontwikkelt zich daardoor ook als een speer. Bovendien zegt hij uit enthousiasme de woorden na en heeft hij al in twee weken tijd veel nieuwe woordjes geleerd. Het indrukwekkendste vonden wij toen hij opeens ‘aardbei’ zat te oefenen en dit trots kwam vertellen bij ons. Het kwam er vlekkeloos uit, zo leuk! Zo ontdekken wij ook kanten van hem die we niet eerder zagen. Deze ijscokar van Vtech stimuleert de ontwikkeling van ons kleine mannetje en daar zijn we heel erg blij mee! Het maakt leren en groeien nóg leuker!

De hele dag door worden we dus verwend met ijs, dat begrijp je. We maken de leukste creaties en de ijscokar staat centraal in onze woonkamer tegenwoordig. Ook zoiets wat wij niet van onszelf als ouders hadden verwacht: ál die kleuren in de kamer haha. Maar inmiddels zijn we daar al lang overheen gestapt en genieten we met volle teugen wanneer we Lucas gelukkig zien. Het was een hele gezellige dag met allemaal gezellige en geslaagde momenten. En nu mag de tijd wel even stilstaan, want aftellen tot zijn 2e verjaardag kan mijn moederhart nog echt niet aan.

Iemand zin in een ijsje? We hebben chocolade, pistache, aardbei en vanille! Een combinatie is uiteraard ook mogelijk, eet smakelijk! 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.