Blog

Lieve Lucas is 22 maanden oud & ik ben 22 maanden moeder!

Ik knipper met mijn ogen en het is bijna Sinterklaas! En zeg je Sinterklaas, dan denk ik direct aan de verjaardag van Lucas die vlak daarna plaatsvindt. Op 6 december vieren we de 2e verjaardag van Lucas, tijd voor een feestje! Hoe bijzonder dat mijn kleine babyboy dan al twee jaar bij ons. Gelukkig is het nog niet zover, want het gaat al hard genoeg. Lucas is 22 maanden en ontwikkelt zich meer dan goed. Deze fase is zo leuk! Hij kletst, zingt, danst, springt en fietst in het rond. Ik bekeek recent de foto’s van een jaar geleden, toen was hij nog een baby’tje en erg afhankelijk van ons. Nu wordt hij elke dag zelfstandiger en ontdekt (met ons) de wereld. Tijd voor een gezellige update!

Lucas is 22 maanden oud

Als Lucas trek heeft of wat wil drinken, dan maakt hij met zijn woordjes al goed kenbaar dat hij graag zou willen eten. Of hij schuift een krukje de keuken in om het zelf te pakken (wat hem ook lukt). Daarna deelt hij zijn buit graag met ons, als hij vindt dat wij ook moeten eten. Het is een zorgzaam en lief mannetje. Hij weet heel goed wat hij nodig heeft en kan dit ook steeds beter kenbaar maken. Dat maakt elke dag zoveel leuker en makkelijker! Bovendien zorgt hij goed voor zichzelf en voor ons en daardoor ontstaan vaak hilarische taferelen. Lucas is een vrolijk babbelkontje, die het zingen sinds kort heeft ontdekt. Niet op fluistertoon overigens, nee er wordt hier gezongen uit volle borst door dit kereltje. En staat er muziek op? Dan danst en springt hij enthousiast door de ruimte, het gevoel voor ritme is bij deze jongeman zeker aanwezig! Het communiceren en de interactie met elkaar is echt heel leuk om te ervaren. Ook zijn we onder de indruk van zijn snelle ontwikkelingen en hoe goed hij al verbanden weet te leggen. Als we lekker buiten gaan wandelen, dan benoemt Lucas enthousiast alles wat hij ziet en elke dag met hem is een feestje! Ongelooflijk dat Lucas al 22 maanden oud is!

Ik ben 22 maanden moeder

Slik! Dat is echt snel gegaan, hoe bijzonder eigenlijk dat ik twee jaar geleden hoogzwanger was van mijn lieve vriendje en we nu al zoveel mooie herinneringen met elkaar mochten maken. Echt, het zijn er ontzettend veel. Van mooie vakanties en grote reizen tot mijlpalen in de ontwikkelingen en de dagelijkse grote en kleine gelukjes; we boffen maar dat we de trotse ouders van Lucas mogen zijn. Lucas eet en drinkt goed, slaapt over het algemeen ook super (met wat uitzonderingen in de nachten, maar dat hoort erbij) en groeit top. Hij is *afkloppen* zelden echt ziek geweest en dat terwijl hij twee dagen naar de opvang gaat. Het is een sterk ventje, zowel fysiek als qua persoonlijkheid en daar ben ik heel dankbaar voor; hij staat zijn mannetje en weet goed wat hij wil. Heel bijzonder dat we over twee maanden al zijn 2e verjaardag mogen vieren. Lucas zit nu in maatje 86 en gaat bijna naar 92, niet voor te stellen dat hij eerst in maatje 50 zat! De mijlpalen van afgelopen jaar volgden elkaar snel op en ik ga nog even lekker verder genieten van dit lieve knuffelbeertje, voordat ik zijn 2e verjaardagstaart mag gaan bakken. En als iemand tips heeft voor (gezonde) traktaties: alle inspiratie is meer dan welkom!

Ik weet als geen ander, vanzelfsprekend is het niet.
Dat ik jou nu mag omarmen en ik volop van jou geniet.
Jouw handje in de mijne, zo mag het altijd zijn.
Dank je wel voor elke dag, mijn lieve zonneschijn. 

Jouw warmte, geur en lach; deze rijkdom verwarmt mij.
Ik laat je de wereld zien, maar mijn wereld dat ben jij. 

Aan jou wil ik mijn liefde geven. Onvoorwaardelijk, heel mijn leven.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.