Het leven houdt niet op met een kind. Het begint pas!

Het leven houdt niet op met een kind. Het begint pas!

Lucas
We willen eerst gaan reizen voordat we aan kinderen beginnen. We gaan eerst carrière maken en dan pas… We zijn van plan om te gaan verhuizen/ sportiever te worden / flink te feesten / de wereld te ontdekken voordat we een kindje krijgen. Wat hebben wij deze uitspraken vaak gehoord sinds we ouders zijn geworden. Wij zijn relatief jonge ouders en zijn trots dat we Lucas mogen opvoeden en zijn papa en mama kunnen zijn. We hebben niet het gevoel alsof we door zijn komst veel hebben gemist. Eigenlijk in tegendeel: we hebben zoveel moois met elkaar beleefd, we hebben ontzettend veel geleerd met én van elkaar, maar hebben ook het gevoel alsof het leven pas echt begonnen is. Bovendien is het alles behalve vanzelfsprekend om ouders te mogen worden, waardoor wij nog sterker het gevoel hebben dat we zijn verrijkt met het allermooiste cadeau: ons kindje. 

Toen Lucas werd geboren, mochten we van heel dichtbij meemaken dat hij zijn eerste keer adem heeft gehaald en zijn oogjes opende. We mochten beleven hoe zijn leven begon; wat een wonderlijke en prachtige ervaring. Zijn komst heeft ons leven een nieuwe dimensie gegeven, verdieping op datgene wat we al hadden. We dachten te weten hoe onvoorwaardelijke liefde voelt, maar dat kwam niet eens in de buurt van het gevoel dat wij sinds Lucas bij ons is ervaren voor hem en voor elkaar. Sinds wij ouders zijn, voelt ons leven completer dan ooit te voren!

We hebben niet het gevoel dat we daadwerkelijk iets mislopen sinds we een kindje hebben, sterker nog: zijn komst heeft ons meer gebracht dan we ooit voor ogen hadden en hij is pas 9 maanden oud. Moet je nagaan wat voor moois we nog met elkaar gaan ontdekken! Ervaren wij een gemis? Nee, absoluut niet. We zijn er wellicht iets minder spontaan op geworden, want we moeten nadenken over voedingen, slaapjes en oppas als we iets willen ondernemen zonder Lucas maar ook dat gaat prima. Bovendien gaat hij al vanaf het begin mee naar leuke gelegenheden, onderneemt hij met ons gezellige uitjes en kijkt hij ook zijn ogen uit als we nieuwe plekken ontdekken. We gaan er dan ook regelmatig op uit en daar betrekken we hem met veel plezier bij. We zien vrienden, beleven dagjes uit, organiseren etentjes, gaan naar verjaardagen, bewonderen musea en de natuur, maar durven ook op vakantie te gaan met de auto en het vliegtuig. Hoe relaxter wij erin staan, hoe makkelijker Lucas is. Althans, dat is onze ervaring als ouders. Als we dan toch iets moeten noemen wat opvallend is, is dat ik het vaak wat minder laat maak. Ik heb tegen de avond wat minder energie, omdat ik overdag alles probeer te geven voor hem (dat doseren gaat nog niet optimaal geef ik eerlijk toe). Omdat ik er ook graag de volgende dag fris en fruitig bijloop om er te kunnen zijn voor Lucas, bekijk ik tegenwoordig wat eerder mijn bed van dichtbij dan voor zijn komst. Niet zo gek ook; voor zijn komst kon ik het af en toe flink laat (of noem je dat vroeg?) maken!

We maken mooie reizen en hebben ook verre reizen met Lucas op de planning staan. We kunnen het werk uitvoeren waar we zoveel plezier door beleven, we zien vrienden en familie, organiseren zowel in- als buitenshuis leuke activiteiten en zijn lekker actief. We kunnen sparen, sporten, uiteten, feestjes en festivals afstruinen… Wellicht iets minder spontaan, maar we zorgen ervoor dat we geen gemis hoeven te ervaren. Sterker nog: we voelen ons rijker dan ooit met Lucas in ons leven!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 3 reacties.

 1. Dita

  Zo herkenbaar! Ik hoor het ook veel mensen zeggen, we willen dit/dat doen voordat we aan kindjes beginnen. Maar met Mila hebben we al zoveel leuks en moois gedaan. Natuurlijk is het anders en moet je iets meer plannen maar ik merk, zeker nu ze ouder wordt (ze is 19mnd nu) dat het ook weer makkelijker wordt. Dan slaapt ze maar een keer een dagje niet. Natuurlijk kan je dit niet dagen achter elkaar doen maar zo nu en dan moet dit kunnen. Laatst gingen we naar mijn oom en tante op verjaardag. Mila lag toen ook pas half 10 in bed. Ook nemen we haar vaak mee naar de stad, uit eten etc. Super leuk om samen herinneringen te maken vinden wij.

 2. Amy

  Wat mooi om te lezen dat Lucas jullie zoveel brengt en dat jullie alsnog heel veel kunnen doen. Ik zie dat ook bij mijn broer en zijn zoon van 2,5: mijn neefje heeft nu al vaker gevlogen dan ik tot en met mijn 18e. Ook tijdens mijn roadtrip door Amerika zag ik veel mensen hiken met hun kind in zo’n draagzak. Toch wil ik dat soort reizen graag nu maken (zonder kind) omdat je dan echt een ander tempo hebt en een andere invulling kunt geven aan je reis. Maar dat het kan met een kleine, dat denk ik zeker ook!
  Amy onlangs geplaatst…Travel | Citytrip Luxemburg in 48 uurMy Profile

 3. Zoe van Es

  Wat een prachtig artikel heb je geschreven Dagmar. Welke verre reis hebben jullie momenteel op de planning staan?

Geef een antwoord

CommentLuv badge