Blog

Het leven houdt niet op met een kind. Het begint pas!

Lucas
We willen eerst gaan reizen voordat we aan kinderen beginnen. We gaan eerst carrière maken en dan pas… We zijn van plan om te gaan verhuizen/ sportiever te worden / flink te feesten / de wereld te ontdekken voordat we een kindje krijgen. Wat hebben wij deze uitspraken vaak gehoord sinds we ouders zijn geworden. Wij zijn relatief jonge ouders en zijn trots dat we Lucas mogen opvoeden en zijn papa en mama kunnen zijn. We hebben niet het gevoel alsof we door zijn komst veel hebben gemist. Eigenlijk in tegendeel: we hebben zoveel moois met elkaar beleefd, we hebben ontzettend veel geleerd met én van elkaar, maar hebben ook het gevoel alsof het leven pas echt begonnen is. Bovendien is het alles behalve vanzelfsprekend om ouders te mogen worden, waardoor wij nog sterker het gevoel hebben dat we zijn verrijkt met het allermooiste cadeau: ons kindje. 

Toen Lucas werd geboren, mochten we van heel dichtbij meemaken dat hij zijn eerste keer adem heeft gehaald en zijn oogjes opende. We mochten beleven hoe zijn leven begon; wat een wonderlijke en prachtige ervaring. Zijn komst heeft ons leven een nieuwe dimensie gegeven, verdieping op datgene wat we al hadden. We dachten te weten hoe onvoorwaardelijke liefde voelt, maar dat kwam niet eens in de buurt van het gevoel dat wij sinds Lucas bij ons is ervaren voor hem en voor elkaar. Sinds wij ouders zijn, voelt ons leven completer dan ooit te voren!

We hebben niet het gevoel dat we daadwerkelijk iets mislopen sinds we een kindje hebben, sterker nog: zijn komst heeft ons meer gebracht dan we ooit voor ogen hadden en hij is pas 9 maanden oud. Moet je nagaan wat voor moois we nog met elkaar gaan ontdekken! Ervaren wij een gemis? Nee, absoluut niet. We zijn er wellicht iets minder spontaan op geworden, want we moeten nadenken over voedingen, slaapjes en oppas als we iets willen ondernemen zonder Lucas maar ook dat gaat prima. Bovendien gaat hij al vanaf het begin mee naar leuke gelegenheden, onderneemt hij met ons gezellige uitjes en kijkt hij ook zijn ogen uit als we nieuwe plekken ontdekken. We gaan er dan ook regelmatig op uit en daar betrekken we hem met veel plezier bij. We zien vrienden, beleven dagjes uit, organiseren etentjes, gaan naar verjaardagen, bewonderen musea en de natuur, maar durven ook op vakantie te gaan met de auto en het vliegtuig. Hoe relaxter wij erin staan, hoe makkelijker Lucas is. Althans, dat is onze ervaring als ouders. Als we dan toch iets moeten noemen wat opvallend is, is dat ik het vaak wat minder laat maak. Ik heb tegen de avond wat minder energie, omdat ik overdag alles probeer te geven voor hem (dat doseren gaat nog niet optimaal geef ik eerlijk toe). Omdat ik er ook graag de volgende dag fris en fruitig bijloop om er te kunnen zijn voor Lucas, bekijk ik tegenwoordig wat eerder mijn bed van dichtbij dan voor zijn komst. Niet zo gek ook; voor zijn komst kon ik het af en toe flink laat (of noem je dat vroeg?) maken!

We maken mooie reizen en hebben ook verre reizen met Lucas op de planning staan. We kunnen het werk uitvoeren waar we zoveel plezier door beleven, we zien vrienden en familie, organiseren zowel in- als buitenshuis leuke activiteiten en zijn lekker actief. We kunnen sparen, sporten, uiteten, feestjes en festivals afstruinen… Wellicht iets minder spontaan, maar we zorgen ervoor dat we geen gemis hoeven te ervaren. Sterker nog: we voelen ons rijker dan ooit met Lucas in ons leven!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.