Blog

Let’s talk about… Kersttradities, kerstfilms en kerstcadeautjes

kerst Lucas

It’s the most wonderful time of the yeaaaaaaar! Ik verheug mij altijd erg op de mooie kerstdagen die je met familie en lieve vrienden spendeert. Samen met mijn gezin de kerstboom opzetten, van kerstkransjes snoepen, lekkere gerechten voorbereiden en elkaar cadeautjes geven. Ja, daar heb ik ontzettend veel zin in. Natuurlijk komt eerst Sinterklaas om het hoekje kijken, maar stilzitten is niet aan de orde tijdens deze feestmaanden. We vieren verjaardagen, genieten van diners met vrienden, verwelkomen voor het eerst met Lucas bewuster Sinterklaas, bezoeken familie in Polen en genieten van mooie tradities met kerst. Welkom in de gezellige wintertijd!

✩Wat is je favoriete kerstfilm?
Love Actually! Deze film kijk ik gemiddeld zes keer per jaar, ook in de zomer, maar het is en blijft mijn favoriete kerstfilm en ik kan elke scene voor je opdreunen (zelfs als ik slaap). En komt er een liedje op de radio uit de film, dan kan ik mij niet beheersen en bezorg ik de omgeving met plezier een gehoorbeschadiging #sorrynotsorry. Wist je dat we zelfs de muziek uit Love Actually draaiden op onze bruiloft? Daarmee maakte ik een trapentree en liepen we de zaal in. Deze vraag was voor mij daarom een eitje om te beantwoorden haha.

✩ Heb je ooit een witte kerst gehad?
We gaan regelmatig met kerst naar familie in Polen en daar hebben we dan ook vaak een witte kerst gehad. De warme boots moesten daarom per se mee, evenals véél warme sweaters, dikke winterjassen en driedubbele sjaals. Als het in Polen koud is, dan bedoel ik ook dat het écht koud is (minstens zoals in mijn vriezer naast het Ben & Jerry ijs). We hebben zelfs een keer in een sneeuwstorm 31 uur (!) vastgezeten op de snelweg tussen muren van sneeuw, dat herinner ik mij nog als de dag van gisteren omdat het zoveel indruk heeft gemaakt. Het was donker, koud en de verwarming kon maar af en toe aan, omdat de auto anders misschien niet meer zou starten… Wat een avontuur was dat!

✩ Waar breng jij meestal kerst door?
Ik breng kerst altijd met dierbaren door. Met familie en vrienden, maar sowieso  met mijn lieve gezin. We gaan vaak gezellig naar het strand, geven elkaar cadeautjes, zitten gezellig bij de kerstboom, spelen spelletjes en kleden ons mooi aan voor het diner. We maken heerlijke gerechten en genieten dan extra van deze maaltijden met elkaar. Hoe spendeer jij deze feestdagen?

✩ Wat is je favoriete kerstliedje?
All I want for Christmas is you! Als deze draait dan krijg ik happy feet en begin ik spontaan te dansen en te zingen.

✩ Open je cadeautjes op kerstavond?
Jaaaaaaaaaaaaa! Please is het al kerstavond? Daar kijk ik echt enorm naar uit! Zoveel gezelligheid, lekker eten, mooie wensen aan elkaar doorgeven en cadeautjes onder de boom. Wist je dat in Polen niet de kerstman de cadeautjes komt brengen maar de engeltjes dat doen?

✩ Naar welke tradities met kerst kijk jij het meeste uit dit jaar?
Naar het samenzijn met familie, maar dan écht samenzijn. Even alle hectiek en drukte van werkzaamheden, studies en omstandigheden vergeten en het koesteren van het moment om daadwerkelijk gezamenlijk tijd te spenderen en liefde en warmte te delen. Dat maakt kerst zo mooi, het werkt verbindend.

✩ Is je kerstboom nep of echt?
We hebben om praktische redenen een neppe boom gekocht toen we nog in een appartementje woonden in het centrum van Zeist. Omdat deze na al die jaren (help we worden oud!) nog steeds mooi vol is, houden we deze graag nog even aan. Waarom een nieuwe kopen als deze nog goed functioneert? Ik heb zoveel zin om de kerstboom te versieren met Jord en Lucas!

✩ Wat is je favoriete kerst eten/snoep?
Kerstkransjes! Daar kan een mens toch nooit genoeg van hebben?

✩ Eerlijk zijn! Koop je liever cadeautjes of krijg je ze liever?
Ik koop liever cadeautjes, omdat ik het heel leuk vind om deze te geven en de gezichten bij het uitpakken te zien. Ik heb al zoveel moois en daar ben ik heel dankbaar voor, ik ben dan ook erg slecht in het verzinnen van een kerstcadeau als mij gevraagd word wat ik nu eigenlijk zou willen krijgen. Geven vind ik een stuk makkelijker! Dit jaar begint mijn zoektocht met het vinden van geschikt kerstcadeau voor kinderen, want daar ben ik nog niet helemaal in thuis. Ik denk dat we wat leuke kleinere cadeautjes voor Lucas kopen. Vooral omdat we ook al Sinterklaas vieren en daarna zijn verjaardag. Wat een verwennerij allemaal!

✩ Wat is het beste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?
Dat we onverwachts toch bij mijn opa en oma in Polen konden zijn met kerst, mijn mama had dat toen stiekem vroeger geregeld en dat was de beste verrassing ooit. Robert ten Brink is er niets bij ;)

✩ Wat is jouw droomplek om te bezoeken rond kerst?
Jord en ik waren enkel jaren geleden in Londen tussen kerst en Oud & Nieuw. Daar wou ik ontzettend graag naartoe rond die tijd en het was magisch mooi. Ik zal het nooit vergeten en het was echt een droom die uitkwam (echt een aanrader als je er een keer naartoe kunt in die periode!). New York lijkt mij ook fantastisch, maar dat hoeft niet per se rond kerst, al lijkt het mij wel heel sfeervol en mooi in die tijd.

✩ Ben je een pro in inpakken, of faal je hard?
Ik ben een mega efficiënte inpakker en kan het aardig. Mijn talent ligt denk ik wel op andere gebieden, maar ik heb er geen moeite mee en het worden nog mooie presentjes ook. Strikje hier, plakbandjes daar en de cadeautjes zijn klaar om te worden gegeven.

✩ Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Altijd. Ik ben een echt lijstjesmeisje en maak elk jaar rond december goede voornemens. Al ben ik wel afgestapt van het per se opvolgen in het nieuwe jaar, want je kunt het vaak ook al eerder toepassen. Elke dag heb je immers de kans om van goede voornemens realiteit te maken.

✩ Zo ja, hou jij je eraan?
Ik doe mijn best, maar het zou saai zijn als altijd alles lukt toch? Dat maakt het extra leuk en uitdagend!

✩ Wat maakt kerst zo speciaal voor jou?
Kerst is en blijft een magische tijd en zo voelt het ook. Kerst werkt verbindend en ik hou van de warmte, liefde en samenzijn. Ik blijf elke kerst vurig hopen dat niemand zich alleen hoeft te voelen gedurende deze speciale tijd.

Wat maakt kerst zo speciaal voor jou?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.