Blog

Een jaar geleden kwamen we erachter dat ik zwanger was

zwanger2Een jaar geleden kochten we het eerste kledingstuk voor onze kleine Lucas. Bovenstaand vestje en ook de schattige sokjes die Lucas regelmatig heeft gedragen. Precies een jaar geleden kwamen we er namelijk achter dat ik zwanger was, en nee dat bleek écht geen 1 april grap te zijn. Ons lieve mannetje had toen al gevoel voor humor en maakte ons een jaar geleden de gelukkigste ouders in spé. Wat een emotionele achtbaan was dat toch, al vanaf het zien van de positieve test overvielen mij namelijk de moedergevoelens voor onze kleine man. Inmiddels past Lucas niet meer in dit vestje *snif* en genieten we volop van zijn aanwezigheid, de knuffels, die heerlijke gulle lach en de mooie mijlpalen die op ons pad komen. 

Ongelooflijk, dat het gewoon al een jaar geleden is dat wij erachter kwamen dat ik zwanger was. Toen waren we nog zo onwetend wat er op ons pad zou komen, hadden we geen idee hoe je een luier moest verschonen. Laat staan hoe je een baby moest voeden, vasthouden en tevreden kon houden haha. En in een korte tijd groei je zo in de rol van ouders dat we ons nu niet eens meer een voorstelling kunnen maken hoe we leefden zonder Lucas in ons midden. Hij houdt ons natuurlijk lekker bezig, maar daarnaast is het echt onze grote kleine liefde van ons leven. We voelen ons zo compleet en gelukkig bij elkaar en dat vieren we elke dag. En ja, het is soms wel eens pittig en intensief, maar eigenlijk hadden we het zwaarder verwacht en valt het ouderschap ons echt mee. We zijn dan ook echte geluksvogels met zo’n tevreden mannetje. Het geeft juist energie om heerlijk met elkaar te mogen knuffelen en samen tijd te spenderen. Hij is echt het allermooiste cadeautje dat we in ons leven mochten krijgen en het is zo bijzonder dat we een jaar geleden erachter kwamen dat we ons op zijn komst mochten verheugen!

Ik vond het heel spannend of alles wel goed zou gaan tijdens de zwangerschap en of mijn lichaam voldoende kracht zou hebben om hem te voeden en te laten groeien tot een sterke baby die vol energie het leven tegemoet mag gaan. En nu – een jaar later – ben ik heel erg trots en blij dat de gehele zwangerschap zo voorspoedig is verlopen en ook dat de bevalling achter de rug is waardoor we nu heerlijk samen mogen zijn. Voor altijd! Wat een geweldig vooruitzicht om samen door het leven te mogen gaan en te genieten van alle avonturen en belevenissen die ons te wachten staan. En hoe cliché maar waar, nieuw leven is echt zo’n groot wonder! Ja, Lucas is echt ons lichtpuntje en het allermooiste wat ons is overkomen. Een jaar geleden slechts een vaag streepje op véél positieve testen omdat ik het echt niet kon geloven (en niet goed kon zien door alle tranen van geluk heen) en nu al een vrolijk en tevreden mannetje van 16 weken oud. Wat een geluk, wat een overload aan liefde voor elkaar en wat een rijkdom in de puurste vorm.

En mocht je het leuke verhaal nog willen lezen hoe ik erachter ben gekomen en hoe een jaar geleden onze dag eruit zag? Klik dan hier! Iets met een tuinkraantje, een loodgieter en een schoenencollectie. Nieuwsgierig hoe ik het Jord heb verteld? Klik dan hier voor het vervolg van deze onvergetelijke dag.

Geniet van het nu!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.