Blog

Boysmom – Een echte jongensmama met twee zonen

Lucas olifant 2,5 jaar

Met een zoon van drie en zijn broertje in de buik, blijf ik een echte jongensmama. Twee lieve jongens die zich mogen ontwikkelen in de richting die goed is voor hen. Ik vind het ontzettend leuk om moeder te zijn van twee jongens en het voelt ook meer dan goed. In het begin van de zwangerschappen had ik het gevoel dat ik zwanger was van een jongetje, extra bijzonder dat het dan beide keren werd bevestigd. Ik voel mij een echte jongensama en dat zal ook zo blijven. Een geweldig vooruitzicht!

Een jongensmama: drie mannen in huis

Ik ben ongelooflijk dankbaar en blij dat ik voor de tweede keer moeder mag worden. Eind maart verwelkomen we ons tweede zoontje en we hebben ontzettend veel zin in dit nieuwe hoofdstuk. Deze tijd met z’n drieën komt niet meer terug, dat is ook een bijzonder idee eigenlijk. Het aller aller allerbelangrijkste en onze diepste wens is dat het kindje gezond mag zijn. We zijn echte geluksvogels met Lucas die zelden iets mankeert en amper ziek is geweest, wat gunnen we dit lieve kindje ook zo’n goede gezondheid. En dan is het geslacht totaal niet relevant natuurlijk, want we waren net zo gelukkig geweest met een meisje op komst. Nu we weten dat we nog een zoontje krijgen, voelt het compleet en tevens passend bij ons gezin. Twee boys die met ons mooie avonturen gaan beleven; een verrijking om het broertje van Lucas binnenkort in de armen te mogen sluiten!

Bouwplaatsen en gereedschap

Het zijn van een jongensmama gaat mij vrij natuurlijk af eigenlijk. Lucas is een kereltje dat dol is op graafmachines (bouwplaatsen afstruinen staat regelmatig in de agenda), klussen, sporten en treinen. Hij speelt ook graag met poppen, zijn knuffels en zijn keukentje, maar toch merk je veel jongensachtige trekjes. Zo stond hij laatst met een schroevendraaier en keukenkastdeur in zijn hand omdat het ‘interessant was om te kijken hoe het werkt’. Als je dat soort opmerkingen te horen krijgt, dan kan je toch niet anders dan lachen en helpen waar mogelijk? Het is niet zo dat we als ouders stimuleren om jongensachtige activiteiten te doen, want een meisje zou dit natuurlijk ook kunnen. Toch heb ik mij inmiddels moeten verdiepen in alle namen van gereedschap nadat ik de voertuigen van de bouwplaats heb geleerd. Met alle liefde en vooral veel plezier geniet ik van dit lieve kereltje en ik weet zeker dat hij een fantastische broer zal worden. Die boft maar met Lucas, nog meer liefde waar ons kleintje van gaat genieten.

Een echte prinses en veel liefde

Ik verheug mij op alle kussengevechten, bouwplaatsen, sporten met de boys, de verbazing bij het zien van imposante voertuigen, de nieuwsgierige natuur- en dierenvragen, bouwwerken maken, avontuurlijke reizen maken en vooral hun liefdevolle knuffels. Want het zijn dan misschien straks stoere jongens, liefde kom ik nooit tekort met dit mannenhuishouden. En onzeker hoef ik trouwens ook niet te zijn, bij het lelijkste jurkje dat ik aantrek zegt Lucas nog dat ik eruit zie als een echte prinses. Deze jongensmama loopt over van liefde en wat verheug ik mij op de tijd dat we als gezin van vier het leven kunnen vieren. Op naar een onvergetelijke tijd en het nieuwe hoofdstuk!

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.