Blog

Hoera, Lucas is 2 jaar!

Lucas 2 jaar

Vandaag is Lucas precies 2 jaar oud! We zijn 2 jaar zijn trotse ouders en heel erg gelukkig met onze lieve zoon. Ongelooflijk wat voor sprongen en ontwikkelingen hij het afgelopen jaar heeft doorgemaakt en wat voor mooie herinneringen we hebben gecreëerd als gezin. Het is ondenkbaar dat ik 2 jaar geleden die heftige bevalling doormaakte, maar al snel was dat allemaal vergeten omdat de allerliefste en leukste zoon van de wereld bij mij werd gelegd en wij getuigen waren van zijn eerste ademhalingen. En nu reageert hij met kleine zinnetjes op mijn vragen, pakt hij zelf eten als hij trek heeft, telt hij tot 12, rent hij door de woonkamer achter Poes aan en weet hij ontzettend goed wat hij wil. Lucas is nieuwsgierig, een gangmaker, liefdevol en zorgzaam. Wat een groot geluk dat we zijn ouders mogen zijn, en dat al 2 jaar lang! Vandaag genieten we met volle teugen van zijn verjaardag en wordt Lucas enorm verwend met liefde, warmte en natuurlijk mooie cadeautjes. De taarten staan klaar, tijd voor het uitblazen van de kaarsjes (meervoud, ongelooflijk maar waar!). Happy b-day lief vriendje!

Het afgelopen jaar was ongelooflijk intens, mooi en kostbaar. De eerste jaren van zijn leven hebben we als ouders een basis mogen leggen voor de toekomst die Lucas tegemoet mag gaan. Dit hebben we met veel zorg, liefde en aandacht gedaan. We transformeerden van onzekere ouders die nog niet eens wisten hoe je een baby moest vasthouden, laat staan voeden (!) in ouders die door onze vrienden en familie als betrokken, warm en ondernemend worden bestempeld. We vinden het extra belangrijk om Lucas mee te geven dat we er voor hem zijn, dat we luisteren vanuit oprechte interesse en dat hij gezien wordt. Dat Lucas goed genoeg is zoals hij is en dat hij zich mag ontwikkelen in het tempo waar hij gelukkig en een tevreden kereltje van mag zijn. Andersom heeft Lucas het ons erg makkelijk gemaakt, eigenlijk in alle opzichten. Het is een energiek, pienter, ondernemend, spontaan, grappig en actief mannetje die weet wat hij wil en er ook echt staat. Vanaf dit jaar heel letterlijk, waarbij hij ook heeft leren lopen, klimmen en zelfs rennen. En ik wenste een mini Channing Tatum, ook dat is gelukt want Lucas is de allerleukste danspartner die ik mij maar kon wensen!

Ook is Lucas al een echte wereldreiziger te noemen. De reizen die hij nu al op deze leeftijd heeft ervaren, zijn ongekend! Lucas is flexibel en past zich aan de omstandigheden aan. Daar moesten wij als ouders in het begin even aan wennen, want we ontdekten dat wij juist onszelf belemmerden. Wij twijfelden of het haalbaar was om iets te ondernemen als gezin en Lucas bewees steeds het tegendeel; gewoon doen en genieten van het nu. We hebben dankzij Lucas heel veel mooie ervaringen met hem mogen beleven en als gezin voelde het geweldig om zoveel te gekke activiteiten met elkaar te kunnen ondernemen. We kijken met veel dankbaarheid terug op al die fantastische herinneringen die we samen mochten maken het afgelopen jaar. Bijvoorbeeld die mooie bergwandelingen, vluchten naar het buitenland, de gezellige uitstapjes in de buurt, maar ook thuis taarten bakken, dansen door de woonkamer en natuurlijk mogen we de rozijntjes niet vergeten. Het was een goed jaar voor rozijntjes, ze waren niet aan te slepen haha. Hetzelfde geldt voor stroopwafels, oliebollen en ik zal ook wat gezonds noemen; appels en mandarijnen. ‘Appuul stille?’ Ja, baas en mandarijnen schilt Lucas inmiddels zelf. En vandaag vieren we alweer de tweede verjaardag van mijn kereltje, wat een mijlpaal!

Ik ben heel erg trots op mijn kleinste vriendje. Zoals hij lacht, danst, zingt, speelt, leert, rent, enthousiast vertelt… Het is zo wonderlijk om al die ontwikkelingen van dichtbij mee te mogen maken en ik ben ontzettend benieuwd waar we volgend jaar als gezin mogen staan. Waarmee Lucas ons gaat verrassen, hoe hij mag groeien als mini mensje naar echte peuter en hoe we elkaar nog beter kunnen versterken dan we nu al doen. Mijn hart loopt over van liefde voor hem en ik ga hem dan ook vandaag knuffelen totdat hij er genoeg van heeft haha. Sorry not sorry! Op naar een onvergetelijk, nieuw levensjaar vol hoogtepunten, warmte en geluk. Wat ben ik trots en dankbaar dat jij in ons leven bent!

Hieperdepiep hoera!

P.s. En als ik aan je vraag of je de taart lekker vindt, dan reageer je met ‘zeker’. Heerlijk ventje ben je toch!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.