Blog

Het eerste (fruit)hapje van Lucas was een succes!

20170330_205414Lucas groeit als kool! Eerst op borstvoeding, na een tijdje zijn we overgestapt op kunstvoeding en sinds kort behoren fruithapjes ook tot het menu. En dat vinden we geweldig om te geven en Lucas is er bovendien echt dol op.  Ik was heel benieuwd hoe hij deze hapjes zou ervaren, maar inmiddels kan ik delen dat hij zo enthousiast is over de fruithapjes dat hij nog net niet zijn lepel erbij op eet! Een volgende fase is aangebroken…
Het is erg bijzonder om deze nieuwe ervaring met onze kleine man op te doen. Zelf had ik echt verwacht dat ik zo’n moeder zou worden die zich tot in de puntjes in zou lezen wat het beste is voor haar zoon.  Inmiddels kan ik verklappen dat ik amper een boek over opvoeding heb open geslagen omdat ik 1) minder tijd heb om te lezen en 2) nergens mijn kind in de ervaringen en verhalen herken die worden beschreven. Bovendien is elk kindje zo anders dat ik besloot vanaf het begin naar mijn gevoel te luisteren en in te spelen op mijn eigen waarnemingen. Goed bedoelde adviezen zijn ook altijd welkom, maar hele boeken over de beste manieren van opvoeden zie je mij niet snel lezen. Als je je (moeder)hart volgt, dan kom je denk ik al ontzettend ver. En als baby’s zouden groeien op pure liefde dan zat Lucas al lang in een volwassen kledingmaat, want we zijn tot over onze  oren verliefd op hem. Terug naar de voeding, want we voelden dat het tijd was voor een nieuwe stap. Zodoende begonnen we recent met fruithapjes, want Lucas zit al regelmatig in de Stokke Tripp Trapp (dankzij de newbornset) bij ons aan tafel en volgde steeds nauwkeuriger hoe wij aten.  Toen hij met zijn handjes onze vork wilde pakken met eten erop terwijl zijn tongetje naar buiten ging, vond ik het een mooi moment om zijn lepeltje te pakken met zijn eerste fruithapje: banaan.  En hij genoot er zichtbaar van, al moest hij nog wel even wennen aan de structuur.  Het werd een heerlijke bende en er werd lekker veel gesmakt. Prachtig om dit mee te maken en zo gezellig om samen te eten!

De komende tijd zullen we daarom elke dag de hapjes blijven aanbieden en het gaat nu al ontzettend goed. Ook op de opvang spelen ze hier op in en eet Lucas vrolijk de hapjes mee, echt fijn dat dat mogelijk is. Het voelde erg goed om ermee te beginnen en ik ben blij dat Lucas er zo intens van kan genieten. De hoeveelheid aan fruit wordt steeds meer en binnenkort zullen we ook groente gaan aanbieden. Dat wordt een boel gezelligheid aan tafel voortaan! Een beestenboel misschien? Wel als het ligt aan het vrolijke Mepal kinderservies dat we hebben gekregen, afkomstig van de Bruna Dierentuin collectie. Dit vrolijke Dick Bruna kinderservies maakt van het (leren) eten voor jonge kinderen een gezellige reis.  Bovendien is de dierentuin nu al de favoriete plek van Lucas, hij keek o.a. bij de visjes zijn ogen uit en was erg onder de indruk. De dierentuin is daarom een groot succes en hopelijk het eten daardoor op deze manier nog leuker! Tip: het Dick Bruna Dierentuin kinderservies is ook leuk als kraamcadeautje!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.