Het eerste (fruit)hapje van Lucas was een succes!

Het eerste (fruit)hapje van Lucas was een succes!

20170330_205414Lucas groeit als kool! Eerst op borstvoeding, na een tijdje zijn we overgestapt op kunstvoeding en sinds kort behoren fruithapjes ook tot het menu. En dat vinden we geweldig om te geven en Lucas is er bovendien echt dol op.  Ik was heel benieuwd hoe hij deze hapjes zou ervaren, maar inmiddels kan ik delen dat hij zo enthousiast is over de fruithapjes dat hij nog net niet zijn lepel erbij op eet! Een volgende fase is aangebroken…
Het is erg bijzonder om deze nieuwe ervaring met onze kleine man op te doen. Zelf had ik echt verwacht dat ik zo’n moeder zou worden die zich tot in de puntjes in zou lezen wat het beste is voor haar zoon.  Inmiddels kan ik verklappen dat ik amper een boek over opvoeding heb open geslagen omdat ik 1) minder tijd heb om te lezen en 2) nergens mijn kind in de ervaringen en verhalen herken die worden beschreven. Bovendien is elk kindje zo anders dat ik besloot vanaf het begin naar mijn gevoel te luisteren en in te spelen op mijn eigen waarnemingen. Goed bedoelde adviezen zijn ook altijd welkom, maar hele boeken over de beste manieren van opvoeden zie je mij niet snel lezen. Als je je (moeder)hart volgt, dan kom je denk ik al ontzettend ver. En als baby’s zouden groeien op pure liefde dan zat Lucas al lang in een volwassen kledingmaat, want we zijn tot over onze  oren verliefd op hem. Terug naar de voeding, want we voelden dat het tijd was voor een nieuwe stap. Zodoende begonnen we recent met fruithapjes, want Lucas zit al regelmatig in de Stokke Tripp Trapp (dankzij de newbornset) bij ons aan tafel en volgde steeds nauwkeuriger hoe wij aten.  Toen hij met zijn handjes onze vork wilde pakken met eten erop terwijl zijn tongetje naar buiten ging, vond ik het een mooi moment om zijn lepeltje te pakken met zijn eerste fruithapje: banaan.  En hij genoot er zichtbaar van, al moest hij nog wel even wennen aan de structuur.  Het werd een heerlijke bende en er werd lekker veel gesmakt. Prachtig om dit mee te maken en zo gezellig om samen te eten!

De komende tijd zullen we daarom elke dag de hapjes blijven aanbieden en het gaat nu al ontzettend goed. Ook op de opvang spelen ze hier op in en eet Lucas vrolijk de hapjes mee, echt fijn dat dat mogelijk is. Het voelde erg goed om ermee te beginnen en ik ben blij dat Lucas er zo intens van kan genieten. De hoeveelheid aan fruit wordt steeds meer en binnenkort zullen we ook groente gaan aanbieden. Dat wordt een boel gezelligheid aan tafel voortaan! Een beestenboel misschien? Wel als het ligt aan het vrolijke Mepal kinderservies dat we hebben gekregen, afkomstig van de Bruna Dierentuin collectie. Dit vrolijke Dick Bruna kinderservies maakt van het (leren) eten voor jonge kinderen een gezellige reis.  Bovendien is de dierentuin nu al de favoriete plek van Lucas, hij keek o.a. bij de visjes zijn ogen uit en was erg onder de indruk. De dierentuin is daarom een groot succes en hopelijk het eten daardoor op deze manier nog leuker! Tip: het Dick Bruna Dierentuin kinderservies is ook leuk als kraamcadeautje!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Leuk om te zien dat ik niet de enige ben die zoiets heeft van meh die opvoed boeken e.d. zijn niet mijn ding. Ik weet dat veel mama’s in mijn omgeving helemaal fan waren van een bepaald boek waarin de ‘fases’ tot op de precieze week beschreven werden. Maar Milan hield zich daar totaal niet aan haha. Dus voor mij was dat boek totaaaal niet herkenbaar. Milan volgde lekker zijn eigen lijn en ik heb de boeken aan de kant gegooid ;)

    Eerste hapjes e.d. zijn altijd zo speciaal ja en het geeft zo’n tevreden gevoel om te zien dat je kindje er dan zo van geniet. Ik heb toen nog heel enthousiast foto’s gemaakt (of mijn man van mij? weet t niet meer precies haha) bv. en het is zo leuk om dat nu 4 jaar later terug te zien! De tijd gaat zo snel voorbij, dat ik me al niet meer kan voorstellen dat ik die momenten ook heb gehad van eerste hapjes enz. haha. Ik kamp nu met kleuter puberteit en zindelijkheid en ga zo maar door. Elke fase heeft altijd zoveel mooie dingen, dingen wat vaker ook niet meer terugkomen als ze ouder worden dus je moet dubbel genieten van alles vind ik. Ik merk dat ik nu langzaam wel echt weer klaar ben om me opnieuw in het diepe te storten en weer overnieuw te beginnen met zo’n kleine baby, zeker nu ik die heerlijk geschreven artikelen van jou lees als mama zijnde haha. Gooit me meteen terug in de tijd en dan kijk ik weer even naar mijn 4 jarige en … het gaat veel te snel gewoon haha.
    melissasbookworld onlangs geplaatst…| BLOG-ISH ITEM – DAGBOEK | New Adult brainstorm bij Uitgeverij Zomer & KeuningMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge